89 találat a(z) információs füzet cimkére

NAV: megjelent az adóhatósági igazolásokról szóló információs füzet 2023-as kiadása Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján megjelent az Adóhatósági igazolásokról szóló információs füzet 2023 -as változata.

Nonprofitszervezetek: megjelent a NAV friss információs füzete Cikk

Az információs füzet a nonprofit szektorban tevékenykedő jogi személyek, egyesületek, köztestületek, alapítványok adózásával kapcsolatos átfogó szabályokat, valamint a közhasznú, illetve a közhasznú besorolással nem rendelkező nonprofit szervezetek közötti adózási különbségeket tartalmazza

Frissítette a NAV a gépjárművek üzemeltetésével kapcsolatos költségek elszámolásáról szóló információs füzetét Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) frissítette honlapján a gépjárművek üzemeltetésével kapcsolatos költségek elszámolásáról szóló információs füzetét a 2023. évi jogszabályi környezetnek megfelelően.

Négy információs füzetet frissített a NAV Cikk

Négy információs füzetet frissített honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), Egyéni vállalkozók szja- és járulékkötelezettsége 2023, Magánszemélyek külföldről származó jövedelme, Az ingatlanértékesítésből és a vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelmek 2023 és Az import egyablakos rendszer, illetve az importáfa rendezése különös eljárásban 2023 című információs füzetek tartalmát aktualizálták a 2023-as jogi környezetnek megfelelően.

Két új NAV információs füzet jelent meg a fizetési kedvezményekről Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján megjelent két új információs füzet a fizetési kedvezményekről. Külön információs füzetet szántak a témában a magánszemélyeknek és egyéni vállalkozóknak, illetve külön füzetet kaptak a gazdálkodó szervezetek.

Önellenőrzés: mikor és hogyan? Cikk

Ha az adózó észleli, hogy korábbi bevallásában az adóalapot, az adót, a költségvetési támogatást nem a jogszabálynak megfelelően állapította meg, vagy számítási hiba, elírás miatt az adó, költségvetési támogatás alapja, összege hibás, bevallását önellenőrzéssel módosíthatja a javára és a terhére is – írja 23. információs füzetében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Újabb információs füzetet tett elérhetővé honlapján a NAV Cikk

A társas vállalkozások, társas vállalkozók, gazdasági társaságok vezető tisztségviselőinek járulék- és szociálishozzájárulásiadó-fizetése 2023 címmel információs füzetet tett közzé pénteken honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

NAV-tájékoztató az egyszerűsített foglalkoztatásról Cikk

Az információs füzetben az egyszerűsített foglalkoztatás – idénymunka, alkalmi munka – szabályairól, a jogviszony fajtáiról és sajátosságairól olvashatunk bővebben – olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján csütörtökön megjelent 46. számú Az egyszerűsített foglalkoztatás című információs füzetében.

Újabb információs füzetet jelentetett meg a NAV Cikk

Információs füzetet közölt honlapján a NAV a rehabilitációs hozzájárulásról.

Önálló tevékenységből származó jövedelem és adózása – információs füzetet jelentetett meg a NAV Cikk

Újabb információs füzetet közölt honlapján a NAV, amelyben az egyéni vállalkozónak és őstermelőnek nem minősülő, önálló tevékenységet végző magánszemély adó- és tb-kötelezettségét ismerteti.

Legújabb nyomtatványok és információs füzetek a NAV-tól Cikk

Kikerült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjára a BEVTERVK, a 22EGYSZA és a 22SZJA nyomtatvány január 11-én, január 10-én pedig több információs füzetet is közzétett a hivatal.

NAV: hasznos tudnivalók kezdő áfaalanyoknak 2023 Cikk

Hasznos tudnivalók kezdő áfaalanyoknak 2023 címmel tette közzé honlapján 14. számú információs füzetét csütörtökön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

NAV-tájékoztató a gépjárművek üzemeltetésével kapcsolatos költségek elszámolásáról Cikk

Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) „A gépjárművek üzemeltetésével kapcsolatos költségek elszámolása 2023” című információs füzete.

Friss információs füzetek a NAV honlapján Cikk

Frissített információs füzetek jelentek meg a NAV honlapján.

Információs füzet a NAV eljárásaiban fizetendő illetékekről Cikk

Új információs füzetet tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) december 14-én a NAV különböző eljárásaiban fizetendő illetékekről és az illetékmentesség eseteiről, feltételeiről.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó egyéni vállalkozó járuléka

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Ingatlanvásárlás készpénzért

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Személygépjármű-értékesítés

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs