291 találat a(z) igazolás cimkére

Elektromos autó tao-kedvezmény Kérdés

Szerb biztosított foglalkoztatása Kérdés

Munkaválilaló felmondás esetén igazolások kiadása Kérdés

Külföldön élő magyar munkavállaló Kérdés

Iratőrzési gondok nyugdíj előtt Kérdés

Többes jogviszony – táppénzkifizetés buktatója Kérdés

Megbízási jogviszony Kérdés

Anyasági támogatás, családi pótlék, gyes: kerülje el az igénylési buktatókat! Cikk

Gyermek születése után a legtöbb család anyasági támogatásban, családi pótlékban, gyermekgondozást segítő ellátás, vagyis gyesben részesülhet. Ismertetjük, hogyan igényelhetők ezek az ellátások, illetve milyen buktatókra kell figyelni.

Járulékfizetés egyezményes országban öregségi tipusú nyugdíjban részesülő magyarországi kereső tevékenysége után. Kérdés

Egyszerűsítés: a madárinfluenza leölési határozatok adatai is felhasználhatóak a támogatáshoz Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatja a baromfitartókat, hogy a Magyar Államkincstár döntése alapján az állatbetegségek megelőzésével, leküzdésével kapcsolatos támogatások alapjául szolgáló állatlétszám megállapításához és igazolásához a madárinfluenza leölési határozatok adatai is felhasználhatóak a kifizetés kérelmezésekor, olvasható a Nébih honlapján.

Uniós adómentes értékesítés igazolása 2020-tól Kérdés

eToro utáni adózás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alaposan utánaolvastam már a témának, de szeretnék egy szakértői megerősítést is szerezni. Az eToro nevű, online tőzsdei kereskedésre lehetőséget adó oldalon szeretnék befektetni. Itt lehet részvényekkel, kriptovalutákkal, ETF-ekkel, stb... kereskedni. Az oldal tételesen lebontott igazolást is kiállít adott időszakra a lebonyolított trade-ekről, tehát legjobb tudomásom szerint minden szempontból beleillik a brókercég definíciójába. Számos magyar felhasználó is megtalálható az oldalon. Kérdésem: jól tudom, hogy az eToro-n lebonyolított ügyleteket az adóbevallás határidejéig kell befizetni az szja alapján, minden ügylet nyereségének 15 százalékát befizetve adóként? Előre is köszönöm a választ! Üdvözlettel Hári Dániel

Gyed extra folyósítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A gyed extrában részesülő dolgozónk munkaviszonya 2020.03.31-én megszűnt. A folyósításról kiadtuk az igazolást. Az új munkaviszonya 2020.04.06-án kezdődött, ahol szintén működik tb-kifizetőhely. Kérdésem az lenne, hogy a kieső idő alatt 2020.04.01-04.05-ig terjedően ki fogja folyósítani a gyed ellátását?

Nyílt végű lízing Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. (Lízingbevevő) elektromos személygépkocsit vásárolt az alábbi kondíciókkal: Eladó az új elektromos személygépkocsit bruttó 11 222 ezer Ft-ért adta el, a Lízingbeadónak. Nyílt végű lízingszerződés összefoglalva: Futamidő 24 hó. Első lízingdíj Bruttó: 6 733 ezer Ft (ebből a támogatás 1 500 ezer Ft). Folyósítandó összeg: bruttó: 4 488 ezer Ft. Finanszírozott összeg: 3 534 ezer Ft + Áfa (ebből maradványérték: 1 767 ezer Ft + Áfa). Utolsó esedékes lízingrészlet: 2022.03.17. havi részlet és 2022.03.17-én esedékes a 1 767 244 Ft + Áfa. Támogatást kapott a Lízingbevevő, mely összeget (1 500 ezer Ft). A Lízingbevevő a támogatás Kedvezményezettje. A Támogatói okirat része: "A Kedvezményezett vállalja, hogy a Pályázati kiírásban foglaltaknak megfelelőlen biztosítja a támogatásból beszerzett elektromos gépjármű 3 éven át történő használatát és üzemben tartását. A fenntartási időszak kezdete az elektromos gépjármű forgalomba helyezésének napja, lízing esetén a gépjármű Kedvezményezett üzembentartóként történő bejegyzésének napja.NAV állásfoglalás részlete: "Felhívjuk a figyelmét továbbá, hogy amennyiben a felek valódi ügyleti akarata nem a személygépkocsi időleges használatára (nyílt végű lízingjére) irányult, hanem a futamidő lejártával a lízingbe vevő tulajdonszerzését kívánták biztosítani zárt végű lízing keretében." Kérdésem, hogy az áfa levonhatósága szempontjából fentiek alapján igazolható-e a NAV felé, hogy a felek valódi akarta a nyílt végű lízingszerződés és ez nem egy zárt végű lízing?

DDP szállítás: kínai áru spanyol raktárból Kérdés

Az Alibaba nagykereskedelmi portálról rendelt cégünk árut próbaképpen, továbbértékesítésre. Az áru EU-s, spanyol raktárból érkezett. Az előzetes egyeztetéskor azt közölte az eladó, hogy a számla kínai lesz, de minden vámmal kapcsolatos ügyintézést elvégeznek. Két dokumentummal rendelkezem: a kínai számlával és az Alibaba oldaláról letölthető rendelési részletezéssel, melyekben szerepel a DDP információ. 1: A számlán, amit kaptam, a következő fontosabb adatok szerepelnek: Proforma Invoice DELIVERY TERM: DDP eladó címe: (kínai cím) nincs EU adószám áru típusa, mennyisége, értéke szállítási díj megjegyzéssel: "Shipping from Spain" minden összeg áfarészletezés nélkül. 2: Az Alibaba hivatalos rendelést részletező és nyomkövető letöltött dokumentuma: kereskedelmi és szállítási feltételek: "DDP:You can receive the goods at the destination place, your supplier will do the import customs clearance at the destination port and also afford all the fees including import duty." szállítási részletezés: szállító cég (GLS), csomagszám, útvonal (Spanyol - Magyarország) fizetési részletek Kérdéseim: Ez így megfelelő-e, és ha igen, akkor akkor kereskedelmi forgalomba helyezés előtt van-e bármi teendőm (például áfát kell-e befizetni vagy csak értékesítés után)? Ha nem megfelelő, akkor hogy tudom legalizálni (például kell-e egyéb igazolás a DDP ügyintézésről)? Köszönettel

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Láncügylet – áfastátusz

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Katás bt. eszközbérbeadást végezhet-e

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close