11 találat a(z) ideiglenes cimkére

Ideiglenes közművek áfa besorolása Kérdés

ORFK: több mint 9800-an érkeztek Ukrajnából vasárnap Cikk

Az ukrán-magyar határszakaszon 4761-en léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5102-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.

Az Európai Bizottság ideiglenes válságkeretet fogadott el Cikk

Az Európai Bizottság ideiglenes válságkeretet fogadott el, hogy lehetővé tegye a tagállamok számára az állami támogatási szabályok keretében előirányzott rugalmasságot a gazdaságnak az Ukrajna elleni orosz agresszió miatt szükséges támogatására – közölte a brüsszeli testület szerdán.

Új, ideiglenes kerékpársávok segítik a bringásokat Budapesten Cikk

A Bartók Béla út után a Tétényi úton is elkezdődött az ideiglenes kerékpársávok kialakítása – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán. A fővárosi önkormányzat korábban döntött ilyen kerékpársávok kialakításáról, hogy így segítse a koronavírus-járvány idején a munkába járást és a biztonságos közlekedést.

Könnyebb lesz ideiglenes úti okmányhoz jutni Cikk

Irányelvet fogadtak el az európai uniós tagállamok az ideiglenes úti okmányok kibocsátásának egyszerűsítése érdekében, hogy a harmadik országokban képviselettel nem rendelkező uniós polgárok könnyebben hazajuthassanak útlevelük elvesztése esetén – közölte az Európai Bizottság szerdán.

Építőipari tevékenység, iparűzési adó Kérdés

Szeptember végén alakult cég székhelyétől eltérő településen alvállalkozóként végzi tevékenységét várhatóan 2018. májusig. Állandó iparűzési tevékenység végzésére bejelentkezhet-e, és mit kell tennie ennek érdekében? Az ideiglenes bejelentkezés irreális, és kigazdálkodhatatlan.

iparűzési adó Kérdés

Tisztelt Szakértő! A (http://adozona.hu/kerdesek/2017_8_30_ideiglenes_iparuzesi_ado_wyk#utm_source=dailypost&utm_medium=email&utm_campaign=notice ) kérdésre kapott választ értem, azonban az még mindig nem világos számomra, hogy ha adott településen nem dolgozik a vállalkozó 30 napot, hanem pl. csak 10-et, akkor is be kell jelentkezni az ideiglenes ipa alá? Az egyértelmű, hogy adófizetési kötelezettsége nem keletkezik, de az nem, hogy bejelentkezni szükséges-e? Válaszát köszönöm.

Ideiglenes iparűzési adó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban kérném a segítségét, hogy bár tisztában vagyok vele, hogy az építőipari tevékenység megkezdése előtt be kell jelentkezni a munkavégzés szerinti önkormányzathoz az ideiglenes ipa alá, de megerősítést szeretnék abban, hogy ezt pl. festés, burkolás, gipszkartonozás esetében is meg kell tenni? Nyilván ez is építőipari tevékenység, de nagyon sok vállalkozó nem teszi, mert "felesleges". Kérném szíves állásfoglalását a fentiekkel kapcsolatban!

Özvegyi nyugdíj: ki kaphat, mikor éled fel? Cikk

A hatályos társadalombiztosítási szabályok szerint özvegyi nyugdíjra az elhunyt jogszerző házastársa, a bejegyzett élettársa, az elvált házastársa és az élettársa szerezhet jogosultságot.

Ideiglenes özvegyi nyugdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Elhunyt testvérem után a felesége jelenleg ideiglenes özvegyi nyugdíjban részesül. 25 év munkaviszonnyal rendelkezik, de évek óta nem áll munkaviszonyban. Az 1 év letelte után még 8 hónap múlva éri csak el saját jogon a nyugdíjkorhatárt. Jogosult-e erre az időszakra valamilyen ellátásra? Ha igen, akkor hogyan tudja azt kérvényezni?

Htv. ideiglenes jellegű, majd állandó jellegűvé váló építőipari tevékenység bejelentése és bevallása Kérdés

- Be kell-e jelentkezni és mikor, ha a Htv. 37. § (2) bekezdése szerinti ideiglenes jellegű iparűzési tevékenység az adott önkormányzat illetékességi területén nem éri el a 30 napot? - Az adott önkormányzat illetékességi területén végzett - bevallási időszaki/egy évi- építőipari tevékenység megkezdésekor nem volt 30 napos munka végzés tervezve, de egy újabb kivitelezői megbízás teljesítésével a 30 nap túllépésre kerül, ekkor mi a helyes eljárás a bejelentkezés és bevallás tekintetében? - Az ideiglenes és állandó jellegű IPA tevékenység végzésének bejelentése elmaradt, de 180 napot meghaladó volt az építőipari tevékenység egy adott bevallási időszak végére összesen. Ez most, az adott évi beszámoló összeállításakor derül ki, mi a helyes követendő eljárás, hogyan kell a bejelentkezést pótolni? Utólag már elegendő állandó jellegű IPA be és kijelentkezést és bevallást beküldeni? Vagy ideiglenes jellegű bejelentkezést és bevallást kell küldeni, s amikor a 180 nap átlépésre került, akkor kell állandó jellegű bejelentkezést tenni, s a megfizetett ideiglenes IPA-t az éves vagy záró IPA bevallásban korrekciós tételként figyelembe venni? Kérdésemet az is indokolja, hogy a leírt életszerű eseményre nem találtam egyértelműen helyes követendő eljárást.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kft. ingatlan (iroda) megvétele tulajdonos által

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bt. eladása osztatlan közös üzlettel – elővételi jog II.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Magáncélú használat az üzemanyagszámlán – kóla

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink