5 találat a(z) idényjellegű munkavégzés cimkére

Korhatár előtti ellátás melletti egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Munkaidőkeret Kérdés

Tisztelt Szakértő! 6 havi munkaidőkeret esetén (idényjellegű munkánál) lehet-e, hogy egyik hónapban csak 60 órát dolgozik a munkavállaló, a másikban pedig havi 240 órát? Lehet-e dolgoztatni napi 10 órát hétfőtől szombatig? Jól értem, hogy ilyenkor nem jár bérpótlék, mert majd a 6. hónap végén kell összeszámolni a tényleges órákat és összevezetni az előírással?

Katás cseden 2018. Kérdés

Tisztelt Tanácsadó! Katás fiatal gazda a csed alatt az MVH felé bejelentett közreműködőt, hogyan alkalmazhatja, hogy a csedre jogosult legyen: 1.) 40 órás munkavisszonnyal, 2.) részmunkaidős munkaviszonnyal, 3.) alkalmi munkavállalóként? Mezőgazdasági tevékenységet folytatt, idényjellegű a munkavégzés. A csedre jogosultság fennmaradásához, a csed folyósításához melyik változatot kell alkalmazni? Elöre is köszönöm a segítséget!

Munkaidőkeret Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk a következő két hónapban IDÉNYJELLEGŰ munkavégzés miatt (mezőgazdasági szárítógép gazdaságos üzemeltetése) szeretne munkaidőkeret alkalmazásával dolgoztatni. Külső tényezők miatt – időjárás, stb. – előre nem látható, hogy mely napokon működne folyamatosan a szárító, de előreláthatólag heti 3-4 nap folyamatos működés várható. Emiatt a munkaidőkeretet találtuk a legjobb formának, azzal, hogy az időtartamát 8 hétben, a ledolgozandó órák számát 320 órában határoznánk meg. A napi munkaidő-beosztás egyenlőtlen lenne, a napi munkaidő 4 és 12 óra között változna (szükség esetén két ember nappal, két ember éjszaka üzemeltetné a berendezést). Ha jól tudom, az idényjellegre tekintettel minimum heti egy pihenőnap a kötelező, ezt természetesen biztosítanánk, viszont nem biztos, hogy ez szombatra/vasárnapra esne. Kérdéseim: Rendben van-e ez így munkajogi szempontból, tudjuk alkalmazni akár átmenetileg is? A meglévő munkaszerződések "normál", napi 8-16 óra közötti munkavégzést határoznak meg. Ezt lehet időlegesen, csak két hónap időre módosítani? Esetleg elég egy kiegészítés hozzá (amit természetesen a dolgozók is aláírnak), hogy a munkaidő meghatározása időlegesen változik? Jól értelmezem az Mt.-ben, hogy az idényjelleg miatt a vasárnapi munkavégzésre nem jár bérpótlék, ha másik napon kiadja a munkáltató a heti pihenőnapot? Viszont éjszakai munkavégzés esetén 18.00 és 6.00 óra között 15 százalékos bérpótlék jár? Köszönettel: BK

Így lehet húsvétkor dolgoztatni a munkavállalókat Cikk

Hogyan lehet a húsvéti ünnepek alatt (idén április 20-án és 21-én) dolgoztatni a munkavállalókat, és milyen díjazás jár a munkaszüneti napokon végzett munkáért? – kérdezték olvasóink.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Meghiúsult ügylet előlegének rendezése

Bunna Erika

adótanácsadó

Szálláshely-szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Helyi iparűzési adó

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close