5 találat a(z) hiányzó számla cimkére

Bankból utalás – számla nincs Kérdés

Bankból bankkártyás fizetés volt, például OBI-számla. Azonban a számla nincs meg. Ezek után ezt a banki utalást hova kell könyvelnem? 8-ba, nem a vállalkozás érdekében felmerült kiadásra vagy készpénzfelvétre (389)? Köszönöm szépen!

Következmények, ha bankkártyás fizetésnél hiányzik a számla Cikk

Céges bankkártyás fizetésnél gyakori, hogy a banki kivonaton szereplő tételről hiányzik a számla. Mi a teendő ilyenkor? – kérdezte olvasónk. Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló válaszolt.

Hiányzó beérkező számlák Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem könyvelése során többször előfordul, hogy a banki kivonaton bankkártyás fizetésként megjelenő tételhez hiányzik a számla. A cég szálláshelyet üzemeltet, ahol reggeliztetés is folyik, nagyon sok kis összegű számla van élelmiszerről – jellemzően ezek hiányoznak vagy kisebb üzemanyagszámlák. Mi a teendő ezekkel a tételekkel? Könyvelhetem-e bruttó módon költségként, ha igen, növeli-e az adóalapot (kiva alanya a cég)? Vagy más módon kell kezelni? Köszönettel várom válaszát.

Hiányzó szállítói számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! A bank könyvelése során derült ki, hogy ügyfelem pénzt utalt egy cégnek, de szállítói számlát vagy egyéb bizonylatot nem kaptam a kérdéses összegről. Kérdésem az, hogyan kell könyvelni ezt a gazdasági eseményt? Tudomásom szerint költségként nem lehet elszámolni bizonylat hiánya miatt, viszont a bankszámláról ez az összeg hiányzik. ( Egyéb követelés..., de meddig?) Kérem, azt ne válaszolja, hogy szerezzen be ügyfelem másolatot, mert többszöri kérésem ellenére sem rendezte ezt a problémát. Ez még év elején történt, lassan zárni kell, és szeretném szabályosan megoldani, annál is inkább, mert jövőre már nem én könyvelem ezt a céget. (Meg egyébként is.) Üdvözlettel: Kovács Dezsőné

Hiányzó számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi témában kérem a segítségét! Az egyik általam könyvelt vállalkozás könyvelését év elején vetem át. A tavalyi ügyleteket leegyeztettem a beszállítóival, mert jó néhány számla hiányzott. Az egyik szállító, arra hivatkozva, hogy az ügyfelem tartozik neki, nem hajlandó megküldeni a hiányzó számlát. (milliós nagyságrend). Hogyan lehet ezt a mérlegben mégis kimutatni? A számla összege ismert. Céltartalékot kell rá képezni? Van-e különbség a mérlegben történő megjelenítésben, abból a szempontból, hogy a kft. elismeri-e vagy sem a beszállító követelését? Köszönettel Vágner Emília

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Parkolási díj számlázása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Beszámoló készítése NAV átfogó ellenőrzése alatt

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close