63 találat a(z) hiány cimkére

Tízmilliárd eurós lyuk támadhat az EU költségvetésében a Brexit miatt Cikk

Nagyjából tízmilliárd eurós lyukat üthet az Európai Unió büdzséjén az egyik legnagyobb nettó befizető tagországnak számító Egyesült Királyság kilépése, amivel párhuzamosan ráadásul új feladatokat is finanszírozni kellene – közölte Günther Oettinger költségvetésért felelős uniós biztos szerdán az EU pénzügyeinek jövőjéről szóló bizottsági vitaanyag bemutatásakor.

213 milliárd forint volt a hiány májusban Cikk

Az államháztartás központi alrendszerének 2017. május végi halmozott hiánya 213,4 milliárd forintot tett ki – közölte honlapján a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Benyújtották: a parlament előtt a 2018. évi költségvetés! Cikk

A kormány ma délután benyújtotta az idei költségvetést módosító törvényjavaslatot a parlamentnek. Az Országgyűlés honlapján közzétett módosító javaslat az államháztartás központi alrendszerének 2017. évi bevételi főösszegét 17 851,521 milliárd forintban, kiadási főösszegét 19 017,878 milliárd forintban, hiányát pedig 1166,357 milliárd forintban határozza meg.

Nőtt a hiány, az NGM szerint minden rendben van Cikk

A nemzetgazdasági tárca várakozásainak megfelelően március végén az államháztartás központi alrendszerének halmozott hiánya 198,1 milliárd forintot tett ki. Az első negyedév folyamatainak ismeretében az államháztartás helyzete továbbra is stabil, ami a költségvetési év teljes egészére jellemző lehet – közölte az NGM.

Leltárfelelősség – kit terhel a hiány? Cikk

Kereskedelem, gyógyszertárak, vendéglátás. Csak néhány példa azon esetekre, ahol a hiánymentes gazdálkodás egyik fontos eszköze a leltározás. Amikor a munkáltató leltárhiányt észlel, nyilvánvaló célja, hogy az ezért felelős munkavállalót felelősségre vonja. Nem mindegy ugyanis, hogy ki nyeli le a veszteséget.

Több adó folyt be a lakosságtól és a vállalkozásoktól is Cikk

Elsősorban a foglalkoztatáshoz köthető bevételek növekedésének köszönhető, hogy a tavalyi költségvetési hiány lényegesen alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál – mondta Adorján Richárd, a Nemzetgazdasági Minisztérium költségvetésért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

NAV bírság Kérdés

Ügyfelem egy kft., melynél a 2015. évi termékdíjat ellenőrizte a NAV - hiányt állapított meg és bírságot szabott ki. A határozatot 2016. december 26-án vették át. Kérdésem: ha a termékdíj-hiányt a múlt évre könyvelem le, nem tudom, hogy a bírságot a 2017. vagy a 2016. évre könyveljem, ugyanis a határozat 2017. 01. 11-én válik jogerőssé. Válaszukat köszönöm.

Jócskán növekedtek az adóbevételek, rekord a hiányban Cikk

Szeptember végén is rendkívül alacsony szintre, 2,4 milliárd forintra csökkent az államháztartás központi alrendszerének halmozott hiánya, ami másfél évtizedes rekordnak számít – közölte honlapján az NGM.

Már ebben az ágazatban is munkaerőhiány van Cikk

Súlyos munkaerőhiánnyal küzdenek a takarító iparban érdekelt cégek, amelyek egyre magasabb bérért találnak csak munkaerőt – közölte a Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) az MTI-vel.

Folyószámla-értesítés Kérdés

Több cégünk kapott most elektronikus levelet, hogy valamely adónemen hiánya van és felajánlják a részletfizetést, MIKÖZBEN a többi adónemen többlete van és az adófolyószámla összességében jelentős túlfizetést mutat. Nem találok az Art.-ban erre vonatkozó változást. Mi történt? Csak nem akarják a cégektől megvonni a megbízható adózói minősítést, hogy egyenként nézik az adónemeket és hiába van összességében többlete? Átvezetjük persze, de az legalább egy hónap. A fordított áfás, rendszeresen áfatöbbletes cégekre ez katasztrófa lenne. Várom válaszát. Köszönettel : Hudák Erzsébet

Ismét csökken a bruttó államadósság, és jövőre is csökkenhet Cikk

A feltételezett 2,0 százalékos GDP-arányos deficit-célnál kedvezőbb hiányráta alakulhat ki az idén. 2016. év végére 74,5 százalékra csökkenhet a GDP-arányos bruttó államadósság, 2017 végére pedig elérheti a 73,4 százalékot – többek között ez is kiderül az MNB költségvetési jelentéséből.

Kedvező hiányadatok Cikk

Az utóbbi mintegy másfél évtized egyik legalacsonyabb hiányadatát láthatjuk 2016 július végén is, hiszen a központi alrendszer 464,8 milliárd forintos halmozott hiánnyal zárt – hangsúlyozza honlapján a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Csökkent az államháztartási hiány Cikk

Az államháztartás nettó finanszírozási igénye 89 milliárd forint, az időszakra eső bruttó hazai termék (GDP) 1,0 százaléka volt a második negyedévben, a június végén zárult egy évben pedig 376 milliárd forint, a GDP 1,1 százaléka, a negyedévvel korábbi 1,2 és a tavalyi 1,8 százalék után.

Több adót fizettünk, de a hiány is nőtt Cikk

Nőtt a költségvetés hiánya júniusban 2015 júniusához képest az uniós kifizetések megindulása és az adósságszolgálattal kapcsolatos kamatfizetési kötelezettségek torlódása miatt, az első félévi hiány azonban 2002 óta a legalacsonyabb szinten áll – közölte a részletes adatok alapján a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.

Romló magyar gazdasági adatok, kedvezőtlen kilátások Cikk

Az első negyedévben a magyar növekedésnél az unióban csak a görög volt kedvezőtlenebb, a vártnál rosszabb adat miatt a GKI 2,3 százalékról 2 százalékra csökkentette idei növekedési prognózisát, de akár ennél lassúbb GDP-bővülés is lehetséges – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyereményjáték szervezése üzletszerűen

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Termékexport de EU-ba történő szállítás

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close