3 találat a(z) használt jármű cimkére

Értékesítési rekorddal zárt az AutoWallis 2022-ben Cikk

Történetének legjobb értékesítési számait érte el 2022-ben az AutoWallis Csoport, a vártnál jobb eredmények után a társaság felülvizsgálhatja a 2025-ig terjedő időszakra vonatkozó stratégiájában megfogalmazott célokat – derül ki a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn megjelent jelentésből, tájékoztatott az MTI.

Viszonteladói áfa Kérdés

Használt teher- és személyautót értékesítő ügyfelem bejelentkezett a viszonteladói áfa hatálya alá (áfatörvény XVI/2. alfejezet). A használt teherautókat áfásan, számlával értékesíti vállalkozások részére, a használt személyautókat magánszemélyek részére értékesíti, 0 áfássan, adásvételi szerződéssel. Szerintem ez így nem lehetséges, ezen vitatkozunk már két negyedéve. Azt állítja, hogyha a különbözeti áfa szerint adózna, a teherautókat akkor is teljes áfa-tartalommal kellene eladnia, és azt bevallani, a személyautókat pedig akkor is teljes egészében 0 áfásan kellene értékesítenie, és nem kell számlát kiállítania. A viszonteladói áfa alá azért jelentkezett be, mert a használt járművek javítására fordított költségeinek áfa-tartalmát is el akarja számolni, most viszont olyan információt kapott, hogy a különbözeti áfa alatt is el lehet számolni az esetleges javítás, felújítás költségeinek teljes áfa-tartalmát. Szerintem ez sem igaz. Én úgy tudom, hogy a viszonteladói áfa hatálya alól a bejelentkezést követően 2 évig nem lehet kijelentkezni, ő viszont decemberben ki akar jelentkezni, hogy maradjon a főszabály szerinti különbözeti áfa hatálya alatt. Köszönöm a válaszukat.

Harmadik országból behozott használt autó, áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem segítségét a következő témában: Magyarországon bejegyzett bt. Svájcból használt járműveket hoz be Magyarországra oly módon, hogy van EORI száma, és Németországban vámkezelteti ezeket a járműveket, majd Magyarországra behozva értékesíti. Milyen áfafizetési és számlázási kötelezettség kíséri az egész folyamatot? Köszönettel várom válaszát. Sipka Ferencné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Bankkártyás vásárlás számla nélkül

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

A számlatulaj másik bankszámlájára utaltam

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Adószámos magánszemély tevékenységi körök

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink