72 találat a(z) házipénztár cimkére

Házipénztár-csökkenés hatása a kivaalapra Cikk

A kivaalanyok az adóévet követő év május 31-éig kötelesek az őket terhelő kisvállalati adó éves összegének meghatározására és az év közben megfizetett adóelőleg, valamint az éves adó különbözetének elszámolására.

Házipénztár változásának hatása a kivaalapra – példákkal Cikk

A kivaalanyok az adóévet követő év május 31-éig kötelesek az őket terhelő kisvállalati adó éves összegének meghatározására, valamint az év közben megfizetett adóelőleg és az éves adó különbözetének elszámolására.

59 társasháznál sikkasztott a közös képviselő Cikk

Első fokon három év tíz hónap börtönbüntetést szabott ki a Komlói Járásbíróság egy helyi nőre, aki társasházak közös képviselőjeként több mint 200 millió forintos kárt okozott 59 társasháznak öt év alatt.

Pénztárbizonylat használata Kérdés

Év végi készpénzállomány csökkentése kivában Kérdés

Elszámolásra kiadott előleg Kérdés

Törzstőke Kérdés

Készpénzes számla Kérdés

Házipénztár vezetése Kérdés

Mennyi lehet a házipénztár maximuma? Cikk

Mennyi lehet a házipénztár maximuma? Van-e erre valamilyen jogszabályi kötelezettség? Ha igen, miként szankcionálható az, aki nem ezt nem tartja be? Olvasói kérdésre dr. Szeiler Nikolett ügyvéd, adótanácsadó válaszolt.

Házipénztár-egyenleg Kérdés

Bt. áttérése kata alá Kérdés

Üdvözlöm! Ha a tételes költségelszámolású bt. áttér a kata alá, ez esetben a házipénztár után kell-e valamit fizetni? Köszönettel.

Törzsbetét készpénz részének utólagos befizetése Kérdés

Kft.-ben két tag van, 50-50 százalékos üzletrésszel. A 21/2006. IM-rendelet 6. számú melléklete szerinti társasági szerződés szerint mindkét tag esetén a törzsbetét: 1 millió 500 ezer forint (készpénz 900 ezer, nem pénzbeli vagyoni hozzájárulás: 600 ezer forint). 1. tag: cégbejegyzésig szolgáltatandó összeg: 540 ezer forint, a tag pénzbetétjének 60 százaléka, a szolgáltatás módja: befizetés a társaság házipénztárába. 2. tag: cégbejegyzésig szolgáltatandó összeg: 90 ezer forint, a tag pénzbetétjének 10 százaléka, a szolgáltatás módja: befizetés a társaság házipénztárába. A cégbejegyzéshez csatolva lett az ügyvezető nyilatkozata az összesen 630 ezer forint befizetéséről, valamint a könyvelésben is bevételezésre került a házipénztárba az összeg. Mindkét tag esetén a pénzbetétjéből még fennmaradó összeg befizetéséről a társasági szerződés akként rendelkezik, hogy azt "2020.01.20-ig a társaság pénzforgalmi számlájára fizeti be". A cégbíróságtól végzést kaptunk, mely szerint "felhívja a céget, hogy 30 napon belül csatolja a pénzforgalmi szolgáltató igazolását a pénzbeli vagyoni hozzájárulás befizetéséről – a létesítő okirat 6. pontjának megfelelően". Kérdés: 1.) Teljesíthetik-e a tagok az összesen 1 millió 170 ezer forint utólagos befizetését házipénztárba annak ellenére, hogy az alapító okiratban az lett megadva, hogy "2020.01.20-ig a társaság pénzforgalmi számlájára fizeti be"? Esetleg oly módon, hogy a közgyűlés határozatot hoz az ügyben, hogy az utólagos befizetés házipénztárba is teljesíthető. 2.) Lehetséges-e a társaság adózott eredményéből kifizetni?

Iratmegőrzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. házipénztárt üzemeltet. Kérdésem, hogy a bevételi és a kiadási tömböket nyilvántartásba kell-e helyezni, illetve a tőpéldányokat mennyi ideig kell megőrizni?

Házipénztár és pénzkezelés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A cég, melyben dolgozom, 1,5 hónapja nyitotta meg a boltját. A boltban történő értékesítésről gépi számlát állítunk ki. A programban található a házipénztár-kezelő modul is. A pénzkezelési szabályzatot jelenleg is készíti a könyvelő... Ezért még zárás és pénztárjelentés-nyomtatás sem készült. Jelenleg kb. 1 millió forint van a házipénztárprogram összesítése szerint. Vásárlás, bankba befizetés történt már ebből az összegből, tehát fizikailag nincs jelen ez a pénzmennyiség a kasszában. Ebbéli aggodalmunk miatt fordulunk Önhoz egy átfogó válaszért, hogyan is kellene történnie legegyszerűbben a pénzkezelésnek, ami szerint a könyvelő alakítaná a szabályzatot. Zárásnak már kellett volna történnie? Pénztárjelentést milyen időközönként nyomtassunk? Hogyan csökkenthető a házipénztárprogramban látható összeg, mivel a banki befizetésekről már a könyvelőnél vannak a bizonylatok? A könyvelőnk nagyon idős, és mielőtt újat találnánk, szeretnénk a törvény szerint eljárni. Köszönjük előre is.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Heti pihenőidő

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs