33 találat a(z) gyed extra cimkére

Gyed extra Kérdés

Gyed extra apának Kérdés

Gyed extra kifizetése Kérdés

Ukrán biztosítotti jogviszony elfogadása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk kettős ukrán-magyar állampolgár, és gyed extrát szeretne igényelni.

Gyed extra és EKHO Kérdés

Gyed extra folyósítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A gyed extrában részesülő dolgozónk munkaviszonya 2020.03.31-én megszűnt. A folyósításról kiadtuk az igazolást. Az új munkaviszonya 2020.04.06-án kezdődött, ahol szintén működik tb-kifizetőhely. Kérdésem az lenne, hogy a kieső idő alatt 2020.04.01-04.05-ig terjedően ki fogja folyósítani a gyed ellátását?

Gyed extra katás vállalkozás mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó szeretne lenni a kismama (1 éves a gyermek), ehhez ajánlották neki az egyéni vállalkozói formát, katás adózásban. A kismama átlagosan 30-40 ezer forint bevételt fog szerezni havonta, tudomásunk szerint gyed extra (jelenleg gyeden van, ez a főállása, és a munkahely tb-kifizető) mellett nem kell havi 50 ezer forintot fizetni, mint a többi katás vállalkozónak. Van-e bármilyen egyéb adó (vagy más havi fizetendő) még, amivel számolni kell? Ez igaz a gyedet követő gyes időszakára is? Hol és hogyan kell igényelni a gyed extrát vállalkozónak? Segítségét előre is köszönöm.

Gyes, gyed extra Kérdés

Tisztelt Szakértő! A gyermekem születésének időpontjában nem voltam biztosított, így jelenleg gyesen vagyok. A gyermek hat hónapos korától a gyed extrát az apa szeretné igénybe venni, aki mellette dolgozna. A biztosítottsági feltételeknek megfelel. Kérdéseim: - A hat hónap után még 45 napig biztosítottnak számítok-e majd vagy sem? - A gyed extra igénylését befolyásolja az a tény, hogy az édesapával nem vagyunk házastársak? - Befolyásolja a gyed extra igénylését továbbá az a tény, hogy a lakcímkártya szerinti lakcím az apa esetében nem egyezik meg a gyermek lakcímkártya szerinti lakcímével? Válaszát előre is köszönöm!

Katás egyéni vállalkozó – gyed extra Kérdés

Katás egyéni vállalkozó jelenleg gyeden van, tevékenysége fordítás, tolmácsolás. Megbízási díjjal oktatna az egyetemen, illetve egy kft.-ben, heti kettő órában, munkaviszonyban alkalmaznák, mint fordítót, illetve tolmácsot. Kérdésem, hogy mint katás vállalkozónak, kell-e a havi 50 000 forint tételes adót fizetnie havonta, illetve hogyan kell értelmezni a 2012. évi CXLVII. törvény 8. § (9) bekezdésének utolsó mondatát? Köszönettel: Bekecsné Kovács Erzsébet

Gyed extra szochója Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérném szíves segítségét abban, hogy egyéni vállalkozó 2016. 02. 04-től szeretné a gyed mellett a vállalkozását folytatni, a szociális hozzájárulási adó kedvezményre jogosult lesz-e? Köszönöm a segítséget.

Gyed extra igénybevétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Jelenleg 15 hónapos gyermekemmel vagyok itthon gyeden, a gyed időtartama alatt megszüntették a köztisztviselői jogviszonyomat lemondással. A volt munkahelyemtől eddig nem kaptam meg a munkaviszony lezárásához kapcsolódó igazolásokat, illetve a TB-kiskönyvet. Mivel szeretnék munkába állni, kértem, hogy adják ki ezeket számomra. A MÁK helyi kirendeltsége, ahová bérszámfejtésileg tartoztam, illetve most passzív jogon a gyedet folyósítja számomra, azt a tájékoztatást adta, hogy le kell mondanom a gyed folyósításáról, mivel ők csak ez esetben adhatják ki az irataimat, majd az OEPnél újra igényelni a gyed extrát. Ezután bementem az OEP-hez, ahol arról tájékoztattak, hogy ilyen kötelezettségem nincs, a MÁK folyósítja passzív jogon a gyedet, és csak a munkáltatóm felé kell jeleznem, hogy gyed mellett kívánok dolgozni. Abban kérem segítségüket, hogy mi is a teendőm ebben az esetben. Köszönettel: Gombosné Szűr Veronika

Gyed extra Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gyed extrához kapcsolódó kérdést szeretnék feltenni: EU-s országban (Nagy-Britannia) létesített munkaviszony esetén kaphatna-e az anyuka gyedet, illetve gyest a továbbiakban? Köszönettel: B.I.

Gyed, gyes: igénylés akár visszamenőleg is Cikk

Keresőtevékenysége miatt korábban megszüntették a gyed folyósítását? Januártól egyidejűleg többféle gyermeknevelési ellátásra is jogosult lehet? A Magyar Államkincstár tájékoztatót adott ki a gyermekek után igénybe vehető ellátásokról és igénylésükről.

Gyed-extra Kérdés

Jelenleg gyeden vagyok. Kisfiam decemberben lesz 2 éves, utána gyest kapok. Ha jövő októberben születne még egy gyermekem, akkor megkapom a gyes fennmaradó részét az első gyermekem után, és az új baba után a tgyást? Mi a helyzet akkor, ha táppénzre megyek?

Fontos tudnivalók a gyed-extráról: ki vehet igénybe többféle ellátást? Cikk

Jelentősen átalakult január elsejétől a gyermekvállalással összefüggő ellátási rendszer. Cikkünkben azt tekintjük át, hogy a különféle juttatásokat a szülők milyen formában és mértékben „halmozhatják” vagy oszthatják meg egymás között. Nagyon fontos tudni, hogy többes ellátás csak a 2013. december 31-ét követően született gyermekek után igényelhető.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Jövedéki termék beszerzése

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakdolgozói bértámogatás

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink