94 találat a(z) gyógyszer cimkére

150 millió forintos bírság egy gyógyszerreklámra Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a MERCK Vegyi és Gyógyszeripari Kereskedelmi Kft. (MERCK) tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, mert a jogszabályi tilalom ellenére egy gyógyszerész ajánlotta vény nélkül kapható, gyógyszerként nyilvántartott Flexagil krémjét televíziós reklámfilmjeiben 2015 márciusa és 2016 júliusa között. A céget 150 millió forintos bírsággal büntette a versenyhivatal.

Óriási károk a hamis gyógyszerek miatt Cikk

Évente mintegy 130 milliárd forint kárt okoznak a hamis gyógyszerek Magyarországon, ez a teljes hazai gyógyszerforgalom 13 százaléka, az Európai Unióban regisztrált hamis készítményeknek pedig a 4 százaléka –­ közölte a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) csütörtökön az MTI-vel.

Megtévesztő vitaminreklám? 50 millióra bírságolt a GVH Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forint bírságot szabott ki a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft.-re, mert álláspontja szerint a cég tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a Multi-tabs Multi Kid étrend-kiegészítő készítménye népszerűsítésekor. A Pfizer vitatja a döntést és bírósághoz fordul.

Lebukott 82 ezer tabletta, 393 embert letartóztattak Cikk

Kilencvenmillió forint értékben Több mint kilencvenmillió forint értékben foglalt le gyógyszereket a rendőrség Magyarországon a Pangea elnevezésű nemzetközi razzia keretében – jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bűnügyi osztályának kiemelt főreferense csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Drágul az önkéntespénztári célzott támogatás Cikk

Egészségszűrés, természetgyógyászat és gyógyszerek árának támogatása: egyebek között ezeket szokták célzott támogatásként preferálni az önkéntes pénztárak munkáltatói tagjai. Jövőre nőnek az ilyen támogatások közterhei.

Csak óvatosan a potencianövelővel! A Nébih várja a jelzéseket Cikk

Gyógyszer-hatóanyagot talált három, interneten rendelt étrend-kiegészítőben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A hatóság azonnali hatállyal elrendelte a termékek forgalomból történő kivonását. Az étrend-kiegészítők élelmiszernek minősülnek, azokban a gyógyszer-hatóanyagok jelenléte szigorúan tilos, keringési vagy idegrendszeri problémát okozhat.

Cipő, óra, kozmetikum, gyógyszer: évente 85 milliárd euró összegű hamis termék érkezik az EU-ba Cikk

A világkereskedelmi forgalom 2,5 százalékát, az Európai Unió importjának pedig 5 százalékát tette ki a hamisított termékek aránya. Az Európai Unióba érkező áru jelentős részét a Távol-Keletről származó hamisítványok jelentik, hangsúlyozza az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) közös tanulmánya.

Tiltott portékát dugott el az autóban Cikk

Cigarettát, elektromos sokkolót, valamint gyógyszert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Hercegszántón belépő személygépjármű padlózatába rejtve. Vámigazgatási bírság kiszabása mellett feljelentést tettek a rendőrségre.

Jó hír! – Mától ezeknek a gyógyszereknek csökken az ára Cikk

Mától ötvenkilenc gyógyszer ára csökken átlagosan 13,6 százalékkal – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkársága az MTI-vel.

Összejátszottak, így győztek a pályázaton Cikk

Összesen csaknem 2,5 milliárd forint bírságot szabott ki egy gyógyszerkartell résztvevőire, három gyógyszer-nagykereskedő cégre és két tanácsadó vállalkozásra a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

Nébih - FELIR Kérdés

Tisztelt Szakértő! A cég, melyet könyvelek, egy egészségügyi segédeszközöket forgalmazó kft. Fő tevékenységi köre 4646 Gyógyszer, gyógyászati termék nagykereskedelem. Ennek keretében elsősorban hazai kórházak, magánpraxist vezető orvosok részére értékesít gyógyászati segédeszközöket, melyeket a közösség más tagállamából szerez be, így ő az első hazai forgalmazó. A cég által forgalmazott termékek között megtalálható a 38089490 VTSZ számú fertőtlenítőszer is (melyet a kórházak a kórtermek feltőtlenítésére használnak), mely beleesik az EKAER 2. számú Egyéb kockázatos termékek körébe. Ahhoz, hogy ezt a terméket az ekaeren keresztül jelenteni tudja a cég FELIR-számot kell kapnia, melynek előfeltétele, hogy bevallást tegyen a Nébihen keresztül. A Nébih-bevallást kitöltve több kérdés is felmerült bennem: – Ebben az esetben a cég által végzett kereskedelmi tevékenység kiskereskedelemnek vagy nagykereskedelemnek minősül? A Nébih-bevallás kiemeli, hogy kiskereskedelemnek elsősorban a lakosság számára történő értékesítés számít. Ebben az esetben erről nem beszélhetünk, viszont a kórházak már tovább nem értékesítik a terméket, hanem felhasználják a tevékenységük ellátásához. Kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy a cég tevékenysége a vázoltak alapján beleesik a „6. Állatgyógyászati termék előállítása és forgalmazása” kategóriába vagy a „9. Fenti kategóriák szerint elkülönítve nem nyilvántartott, illetve nem besorolható” kategóriába tartozik? Előre is köszönöm válaszukat! Földházi Sz.

Adók befizetése Esemény

Bevallás Esemény

Gyógyszer, kórházi ellátás: ennyit kell érte fizetni Észtországban Cikk

Észtországban zömmel munkáltatói befizetésekből finanszírozzák a társadalombiztosítást, de a magánszemélyeknek is a zsebükbe kell nyúlniuk, ha gyógyszerre vagy kórházi ellátásra van szükségük.

Milliárdos forgalom hamis gyógyszerből Cikk

Kilenc hónap alatt nyolcszázezer darab illegális és hamis gyógyszert, főként potencianövelőt értékesített egymilliárd forint értékben az a békéscsabai bűnszervezet, melynek ügyében a napokban készült el a vádirat - írja a beol.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Őcsg iparűzési adó

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Kivás cég könyvvizsgálata

Nagy Norbert

adószakértő

Kapott előleg számviteli elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs