107 találat a(z) gyógyszer cimkére

Jogsértő gyógyszerreklám miatt bírságolt a GVH Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a SANDOZ Hungária Kereskedelmi Kft. (SANDOZ) jogsértően reklámozta ACC elnevezésű, vény nélkül kapható gyógyszereit, mert nem az alkalmazási előírás alapján, hanem azon túlterjeszkedve mutatta be a termékeket. A reklámok gyorsaságot ígértek a gyógyszer teljes hatásmechanizmusára vonatozóan, miközben az alkalmazási előírás alapján a gyorsaság kizárólag a felszívódásra vonatkozott. A jogsértésért 105 millió forint bírságot szabott ki a GVH.

Rossz hír a rákos betegeknek: egyfajta gyógyszer lehet a kötelezően választandó terápia Cikk

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete elhibázott döntésnek tartja, hogy a megjelent új közbeszerzési eljárásban lebonyolított árverseny nyomán egyes betegcsoportokban csak egyfajta gyógyszer lehet a kötelezően választandó terápia a jövőben.

A razzia során kiderült: hamis gyógyszert, kötszert és óvszert is árusítanak Cikk

Több mint százhatvanmillió forint értékben foglalt le csaknem százezer darab gyógyszert a rendőrség Magyarországon a Pangea elnevezésű, hamis és illegális gyógyszerek kereskedelme elleni nemzetközi akcióban – jelentette be a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportjának vezetője szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Drágulás júliusban: sokkal többe kerül itthon nyaralni idén, mint tavaly Cikk

A fogyasztói árak átlagosan 2,1 százalékkal magasabbak voltak júliusban, mint egy évvel korábban, júniushoz viszonyítva a fogyasztói árak átlaga nem változott – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az első hét hónapban 2,3 százalékkal nőttek a fogyasztói árak a múlt év azonos időszakához mérve. A szezonálisan kiigazított éves maginfláció 2,6 százalékos volt júliusban.

Gyógyszerhamisító laborra csapott le a rendőrség Cikk

Gyógyszerhamisító labort számoltak fel a rendőrök Budapest XVIII. kerületében, a lefoglalt hamis tabletták és ampullák feketepiaci értéke 600 millió forint.

Térítésmentesen kapott kísérleti gyógyszer elszámolása Kérdés

Gyógyszerkísérlet keretében egy cég kísérleti gyógyszert beszámláz egy gyógyszertárnak. Ezeket a termékeket nem kell kifizetni, rá is van írva a számlára, hogy pénzügyi teljesítést nem igényel. De ennek fejében a vásárlóknak (betegeknek) ingyen kell "értékesíteni" ezt a gyógyszert. Milliós nagyságrendben jelenik meg ez a kísérleti gyógyszer – daganatos betegek gyógyítására használják. (Ha bebizonyosodik, hogy valóban gyógyító hatású, az OEP azt követően vesz majd részt a finanszírozásában.) Mi ennek a tranzakciónak a helyes kezelése áfá-ban, illetve számvitelben, az iparűzési adóban? A betegeknek adható 0 Ft-ért a kísérleti gyógyszer, kiállítható a számla 0 Ft-ról?  Vagy pedig csak úgy, hogy a termék értéke (beszerzési ár) - 100% engedmény=0 Ft? tehát a fizetendő 0 Ft. Kell, hogy a termék ára megjelenjen árbevételként, amikor ténylegesen nem lesz belőle bevétele? Éves szintem több tíz millió forintról beszélünk. Nem mindegy például, hogy szerepel-e a nyereségminimum számításánál ...  Betegek ingyen kapják meg a gyógyszert Áru beszerzése: T 261,4661 - K 4541 pü-i rendezést nem igényel: T 4541 - K 963 Értékesítés: T311 0 Ft K 91,467 besz ár T 86 100% engedmény De mivel áfát kell fizetni, a bolt kiállíthatja a számlát 0 Ft-ról, és a könyvelésben pedig főkönyvben "csak" az áfát lekönyvelni, és mivel ezt senki nem fizeti ki, ezt ráfordításként kivezetni? T86 - K467 A kisker egység eleve 0 Ft-os számlát szeretne kapni. Megoldható lehet?

Gyógyszerkiváltás papír nélkül? Cikk

Az e-recept erősítheti a betegbiztonságot, mert az "elektronikus felhőben" tárolt vényeket nem lehet elveszíteni és nem is rongálódhatnak meg – mondta az Emmi államtitkára.

Tiltott szereket foglaltak le Röszkén Cikk

Egy kisbuszban két kilogramm marihuánát, egy teherautóban pedig 6438 levél Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert, illetve potencianövelőt találtak a pénzügyőrök Röszkén – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t.

Nem engedélyezett potencianövelővel buktak le Röszkén Cikk

Csaknem száz doboz Magyarországon nem engedélyezett potencianövelőt találtak a pénzügyőrök Röszkén, egy szerb férfi autójában elrejtve – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Csempészett gyógyszereket rejtett a szerb kabrió Röszkénél Cikk

Több ezer levél gyógyszert, különböző nyugtatókat és fájdalomcsillapítókat találtak egy szerb férfi autójában elrejtve a pénzügyőrök Röszkén – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Gyógyszerek tiltólistán Cikk

Több mint háromszáz generikus gyógyszer – köztük fájdalomcsillapítók, vérnyomáscsökkentők – forgalmazási engedélyének felfüggesztését javasolta uniószerte a Európai Gyógyszerügynökség (EMA ) – írja a Népszava.

Tesztoszteron készítményeket csempészett az ukrán sofőr Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei igazolatlan eredetű tesztoszteron termékeket találtak Záhonynál. A több ezer fiolát és tablettát egy olaszországi megrendelőnek szállította az ukrán sofőr.

Ön idősotthonba helyezné hozzátartozóját? Cikk

Százból mindössze négy magyar tervezi, hogy idősek otthonában helyezi el hozzátartozóját, ugyanakkor a megkérdezettek fele lehetségesnek tartja, hogy neki majd otthonba kell költöznie – derült ki a 4Life Direct biztosításközvetítő megbízásából készült közvélemény-kutatásból.

150 millió forintos bírság egy gyógyszerreklámra Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a MERCK Vegyi és Gyógyszeripari Kereskedelmi Kft. (MERCK) tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, mert a jogszabályi tilalom ellenére egy gyógyszerész ajánlotta vény nélkül kapható, gyógyszerként nyilvántartott Flexagil krémjét televíziós reklámfilmjeiben 2015 márciusa és 2016 júliusa között. A céget 150 millió forintos bírsággal büntette a versenyhivatal.

Óriási károk a hamis gyógyszerek miatt Cikk

Évente mintegy 130 milliárd forint kárt okoznak a hamis gyógyszerek Magyarországon, ez a teljes hazai gyógyszerforgalom 13 százaléka, az Európai Unióban regisztrált hamis készítményeknek pedig a 4 százaléka –­ közölte a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) csütörtökön az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Alvállalkozó egyéni vállalkozó és munkaviszony

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Fiatalkorú családtag beállna dolgozni

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink