45 találat a(z) gépjárműadó cimkére

Gépjárműadó-kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mozgáskorlátozott magánszemély tulajdonában 2 darab gépkocsi található. Az elmúlt évben mozgáskorlátozott kedvezményét a kisebb teljesítményű gépjárműre igénybe is vette. 2017-ben ezt a gépjárművet kivonta a forgalomból, utána adót nem fizet. A kérdés az lenne, hogy ilyen esetben jár-e a kedvezmény a nagyobb teljesítményű gépjármű után?

Elhasalt a magyar gépjárműadó Cikk

A magyar gépjárműadó nem összeegyeztethető az Európai Unió és Törökország között létrejött társulási megállapodással, az adó ugyanis vámmal azonos hatású díjnak minősül, amelynek kivetését tiltja a megállapodás, ismertette az MTI az Európai Bíróság döntését – írja a napi.hu.

Cégautóadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem a következő: tartós bérletbe adott gépkocsi után a cégautóadót a tulajdonos fizeti, viszont a gépjárműadót az üzembetartó. Ilyen esetben a tulajdonos levonhatja a gépjárműadót a cégautóadóból? Esetemben a bérbeadó kiszámlázza a cégautóadót és nem veszi figyelembe a gépjárműadó összegét. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Urbán Ágnes

Iparűzési adó Kérdés

Egy vállalkozási tevékenységet nem végző alapítványnak a 2016. évben ingatlanértékesítés miatt társaságiadó-fizetési kötelezettsége keletkezik. 2017-ben be kell jelentkeznie az iparűzési adóba és bevallást kell tennie 2018. május 31-éig. A 2017. évben a gépjárműve után gépjármű adót kell fizetni az önkormányzatnak? Köszönöm.

Gépjárműadó levonása cégautóadóból Kérdés

Tisztelt Szakértő! A gépjárműadó tv. 17/F pontjában szerepel, hogy a gépjárműadó levonható a cégautóadóból, ha az adóalany időben eleget tett a gépjárműadó-befizetési kötelezettségének. Ez alatt a március 15-éig és a szeptember 15-éig megfizetett adót kell érteni? Ha igen, mi történik olyan esetekben, ha az önkormányzat hibájából a fent említett határidőkön túl érkezik meg az adókivetésről a határozat, pedig az adókötelezettség kezdete január 1.? Valamint pl. egy áprilisban vásárolt gépkocsi után levonható-e a gépjárműadó, vagy csak a 2. félévre befizetett adó vonható le a cégautóadóból? Válaszát előre is köszönöm!

Ma lejár a fizetési határidő! Cikk

A nemzeti ünnep miatti munkaszüneti nap miatt az előírt március 15-ei határidő miatt valójában legkésőbb a mai napon kell befizetni a különféle helyiadókat és a gépjárműadó első félésévi adóelőlegét. a határideje több közteher – gépjárműadó, illetve különféle helyi adók – megfizetésének. A befizetés tényleges határideje – tekintettel a március 15-ei nemzeti ünnep miatti munkaszüneti napra – március 16-a.

Gépjárműadó, helyi adók: nyakunkon a határidő! Cikk

Március 15-e a határideje több közteher – gépjárműadó, illetve különféle helyi adók – megfizetésének. A befizetés tényleges határideje – tekintettel a március 15-ei nemzeti ünnep miatti munkaszüneti napra – március 16-a.

Nekik nem kell januártól cégautóadót fizetniük Cikk

Számos ponton módosultak január elsejétől a gépjárműadóról szóló 1991. évi LXXXII. törvény (Gjt.) cégautóadóra vonatkozó rendelkezései.

Cégautóadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy cég, amelyben az egyik tulajdonos személygépkocsijára, a cég nevére üzembentartói jogot jegyeztek be. A gépjárműhöz kapcsolódóan, kiküldetési rendelvény alapján költségtérítést kap a tulajdonos (hivatali utakra). Jól gondolom-e, hogy mivel az üzembentartói jogot bejegyezték, így a gépjárműadó (és a biztosítások) alanya a cég (és ezeket a költségeket elszámolták), akkor a magánszemélynek, mint tulajdonosnak cégautóadó-fizetési kötelezettsége keletkezik? Lehet-e ilyen esetben egyáltalán kiküldetési rendelvény alapján hivatali utat elszámolni, ha nem ő az üzembentartó? Az én javaslatom az volt, hogy töröltessék az üzembentartói jogot, és kiküldetési rendelvény alapján számolják el a hivatali utakat. Ön hogy látja ezt? Köszönöm.

Cégautóadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy nyílt végű lízingügylet esetén a személygépkocsi utáni cégautóadót a kifizeti meg idén (2016. évben), illetve 2017. január 1-jétől ez hogyan módosul? Valamint tudomásom szerint az időben teljesített gépjárműadó levonható az esedékes cégautóadó-fizetési kötelezettségből 2016. évben, ez 2017-től is levonható az esetleges módosításoktól függetlenül? Válaszát előre is köszönöm.

Cégautóadó Kérdés

A kft. 2016.08.10-én értékesítette a tulajdonában lévő személygépkocsit. A gépjárműadót 2016.09.15-éig befizette 28 500 forintot. Kérdésem, hogy a 2016.10.20-áig fizetendő III.negyedévi cégautóadóból mennyi összeg vonható le? A cégautóadó összege: a negyedév első hónapja 11 000 forint, a negyedév második hónapja 11 000 forint, a negyedév harmadik hónapja nulla, mivel a személygépkocsi 2016.08.10-én értékesítésre került. Válaszát előre is köszönöm.

Építmény-, telekadó és társai: amit tudni kell a részletekről Cikk

Közeledik a különböző helyi adók idei második részletének befizetési határideje. Az ingatlanárak elszabadulása miatt nagy körültekintést igényel az adózóktól, hogy egyre több önkormányzat a korrigált forgalmi érték alapján adóztatja az építményeket és a telkeket. Felhívjuk a figyelmet más helyi adók megállapítási sajátosságaira is.

Itt az idő: fizetni kell az adóelőlegeket! Cikk

Két héten belül fizetni kell a helyiadó-előlegeket.

Pénzügyi képviselő fuvarozó cégnél: mutatjuk, mikor kell és mikor nem Cikk

Július 1-jétől új szabályok érvényesek azokra a fuvarozó cégekre, amelyek olyan fuvarozási engedélyt használnak, amelyhez gépjárműadó megfizetése társul – derül ki dr. Szeiler Nikolett, ügyvéd, adótanácsadó szakértőnk olvasónk kérdésére adott válaszából.

Gépjárműadó: itt vannak az új mentességek Cikk

Az egészségügyisek és az egészségkárosodottak új csoportja mentesül 2017-től a gépjárműadó megfizetése alól, viszont már júliustól módosulnak a külföldi járművekre vonatkozó szabályok.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Biztosítás adóvonzata 2

Szipszer Tamás

adószakértő

Egészségügyi szolgáltatási járulék fizetése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Tervezett kata szigorítás

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close