109 találat a(z) gépjármű cimkére

Gépjármű-kereskedelem Kérdés

Gépjármű-kereskedelemmel foglalkozó cég: 1. a készletre vásárolt autókhoz vásárolhat-e alkatrészt a felújításokhoz? Kell-e valamilyen külön nyilvántartást vezetni etekintetben? 2. a cég tevékenységei között a gépjármű-kereskedelmen kívül e tevékenységére (felújítás, gépkocsi javítás) tekintettel kell-e például autószerelést szerepeltetni? 3. ha nem "változatlan" formában értékesíti az autókat, áru- vagy termékértékesítésről beszélhetünk az értékesítéskor? 4. az autók megvásárlásakor áru- vagy termékbeszerzés? 5. számolhat-e el üzemanyag költséget ezen autók tekintetében? Milyen nyilvántartást kell vezetni? (például menetlevél) 5 a személygépkocsi és hozzá tartozó beszerzések esetében milyen feltételek mellett vonható le az áfa (ha levonható)?

Egyéni vállalkozó gépjármű használata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Arra szeretnék választ kapni, hogy az egyéni vállalkozó kizárólag a saját tulajdonú, illetve házastársának a tulajdonában lévő autó után számolhat-e el benzinköltséget, akár a havi 500 kilométert, akár többet? Eltérő vélemények vannak erről, ugyanis van, aki azt mondja, hogy a szülő nevén lévő autó után is lehet elszámolni benzinköltséget. Legyen szíves megírni a helyes választ törvényi hivatkozással. Nagyon köszönöm.

Gépjármű kerékgarnitúra aktiválása Kérdés

Ha a meglévő gépjárműhöz nyári, vagy téli gumit vásárolunk, akkor azt aktiválni kell a gépkocsira, vagy költségként kell elszámolni?

Gépjármű selejtezése Kérdés

Egy betéti társaság 2007. 12. 29-én beszerzett egy 1985-ös évjáratú Renault Trafic gépkocsit. 2009. 11. 23-án a forgalomból kivonták a járművet, a forgalmi engedély bevonása mellett. Sajnos a rendszáma elveszett, de arról van hatósági igazolás. A gépkocsi teljesen használhatatlanná vált, és 2010-ben a telephelyünkről el is veszett. Nem láttuk értelmét, hogy feljelentést tegyünk, mert a vele járó költség többnek tűnt, mint maga az autó értéke. Viszont így a bt. nyilvántartásaiban szerepel. Szeretnék segítséget kérni, hogy leselejtezhető-e az autó, vagy milyen megoldást javasol arra, hogy a könyveinkből kivezethessük úgy, hogy jogszabályt ne sértsünk?

Amikor kell ajándékozási illetéket fizetni, és amikor nem Cikk

Ki kapja kitől, mit és hol? Mekkora az értéke? Egyebek között ezektől is függ, hogy az ajándék után kell-e illetéket fizetni.

Gépjármű bérbeadás ehója Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magánszemély tehergépjárművet ad bérbe. Kell-e - s ha igen, hány százalékos - ehót fizetni a jövedelem után?

Fordított áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésemre várnám szíves tájékoztatását. Építőipari gépjármű (mixer gépkocsi) , személyzettel (gépjárművezető) együtt történő hosszútávú bérlése esetén, a bérbeadónak fordított áfás számlát kell-e kiállítania?

Illetékkedvezmények az autókereskedelemben Cikk

A gépjármű-forgalmazókat és -lízingcégek meghatározott feltételek teljesítése esetén illetékkedvezményt, illetve -mentességet érvényesíthetnek. Összegyűjtöttük ennek szabályait és az eljárásban elvégzendő feladatokat.

Autóvásárlás, jogosítvány, forgalmi: illeték, kedvezmény mentesség Cikk

Ha autót, pótkocsit vásárol, a vagyonszerzés, de még a vagyoni értékű jog megszerzése után, továbbá az okmányok kiváltásáért is illetéket kell fizetnie. Mikor, mennyit? Kinek jár illetékmentesség? Utánajártunk.

Gépjármű illeték 2014 Kérdés

Külföldön dolgozó családtag kint használt FORD Transitot vett 2 éve, szeretné itthon üzembe helyeztetni, idén. Kell-e illetéket fizetnie? (Haszongépjármű, 3500 kg alatt, régen vette.) Köszönöm a választ.

Sosem gondolná, hol csökken az autó és a mobil áfája Cikk

Az indiai kormány csökkenti a gépjárművekre és a mobiltelefonokra kivetett általános forgalmi adót - jelentette be az indiai pénzügyminiszter a május végén esedékes parlamenti választások miatt rövidebb időre szóló, átmeneti költségvetés beterjesztésekor.

A gépjármű-illeték: így is, úgy is fizetni kell Cikk

A belföldi nyilvántartás céljából beszerzett gépjárműre, pótkocsira mindenképpen, vagyis külföldi beszerzés esetén is meg kell fizetni az illetéket - figyelmeztet közleményében a NAv.

Fontos változás a gépjármű-illetékben Cikk

Milyen esetekben illetékköteles a gépjármű-szerzés? Mi változott januártól? Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Bírság külföldi rendszámra: beintett az Európai Bíróság Cikk

Ellentétes a munkavállalók szabad mozgásának elvével az a magyar szabályozás, amely pénzbírsággal sújtja a külföldön regisztrált és munkáltatója által rendelkezésére bocsátott gépjárművet jogszerűen használó magyarországi lakosokat – állapította meg egy október első felében hozott és hétfőn nyilvánosságra került döntésében az Európai Bíróság.

Külföldi rendszámú autó Kérdés

Talán nem a megfelelő fórumon teszem fel a kérdést, de remélem, sikerül választ kapnom: Másik uniós tagállam (Németország) állampolgárának idegen rendszámú gépjárművét vezetheti-e a magyarországi lakhellyel rendelkező fia Magyarországon, mindenféle igazoló dokumentumok nélkül? Tudomásom (és az ORFK tájékoztatása) szerint Magyarországon és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes államok területén magánszemély tulajdonában álló gépjárművet érvényes vezetői engedéllyel rendelkező személyek korlátozás - azaz meghatalmazás nélkül is - nélkül használhatják. A feleség is például igazolás nélkül használhatja a férje nevén lévő autót. Vezetheti-e tehát minden további nélkül a magyarországi lakhellyel rendelkező személy a németországi lakhellyel rendelkező német állampolgár édesanyja német rendszámú autóját Magyarországon? Válaszukat előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyesület végelszámolásának nyomtatványai

Pölöskei Pálné

adószakértő

Öregségi nyugdíjas alkalmazása (efo)

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs