10 találat a(z) gépjármű bérbeadása cimkére

Gépjármű bérbeadása cégnek Kérdés

Gépjármű-bérbeadás külföldön élő magánszemélynek Kérdés

Személygépkocsi-bérbeadás, -lízing: bírságok átterhelése adózási szempontból Cikk

A személygépjárművek bérbeadásával, lízingjével foglalkozó társaságok a partnerek rendelkezésére bocsátott (bérbe adott, lízingbe adott) és általuk használt gépjárművek kapcsán felmerült parkolással, gyorshajtással, jogosulatlan autópálya-használattal kapcsolatos büntetéseket (a továbbiakban: bírságokat) jellemzően továbbhárítják a partnerekre. Ezzel kapcsolatban gyakran merül fel kérdésként a bérbeadó társaságok, illetve partnereik oldalán, hogy adózási szempontból hogyan kezeljék ezen átterheléseket.

Előleg és saját tőke? Kérdés

Gépjármű bérbeadása Kérdés

Gépjármű bérbeadása Kérdés

Katás vállalkozó – személyautó bérbeadása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelem katás vállalkozást szeretne indítani, melyben a saját tulajdonában álló személyautókat adna bérbe egy cégnek, melyben ő az ügyvezető, illetve részesedése is van a cégből. Ez járható út? Illetve a cégnek ebben az esetben keletkezik cégautóadó-fizetési kötelezettsége? Köszönöm!

Fejlesztési tartalék feloldása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gépjármű-kereskedelemmel foglalkozó cég 2017-ben azt a döntést hozta, hogy tevékenységét gépjármű-bérbeadással bővíti. A készletei között nyilvántartott gépjárművek közül néhány darabot átsorol tárgyi eszközzé és a továbbiakban bérbeadási céllal hasznosítja. Kérdésem, hogy feloldhatja-e a korábbi években képzett fejlesztési tartalékot azon gépjárművek aktiválása során, amelyeket a készletei közül sorol át a tárgyi eszközök közé? Köszönettel: Szombati Imréné

Ford Tranzit Kérdés

Egy kft. vásárolt csukott hátterű, elől 3 üléses Ford Tranzitot. A vásárlás célja bérbeadás vezetővel vagy anélkül és közúti árufuvarozás. Kérdés: a gépjármű után lehet-e értékcsökkenést számolni? A nyilvántartásban tárgyi eszköz vagy a 2-es számlaosztályban lévő készlet? A bérbeadásból származó és az árufuvarozásból származó bevétel nyilvántartása adott.

Buszbérbeadás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás, mint üzembentartó használja egy magánszemély buszát szállítási szolgáltatásra. Egy másik kft. bérbe venné a buszt. A kérdésem az lenne, hogy, mint üzembentartó, jogosult-e bérbeadni a buszt, illetve, ha igen, akkor fel kell neki venni új tevékenységi kört? Buszbérbeadásra vannak-e különös szabályok? Köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Könyvelőirodák kiterjesztett gyártói felelősség díja

Gombás Otilia

szakértő

J&J Center Kft.

Osztalékfizetés tagok részére

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs