75 találat a(z) folyamatos teljesítés cimkére

Fordított áfa – folyamatos szolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság az engedélyköteles építkezésekhez az alvállalkozóival daruzásra és/vagy egyéb építési, szerelési munkákra szerződést kötött, melyben az áfatörvény 58. §-ának alkalmazásában, időszaki elszámolásban állapodtak meg. Az időszaki elszámolás keretében egyes esetekben havonta számolnak el, de van olyan eset is, amikor az elszámolás negyedévre vonatkozik. Például az alvállalkozó a március 31-éig teljesített szolgáltatásról a számláját 2016. április 5-én állította ki, május 5-ei fizetési határidővel, 2016. május 5-ei teljesítési időponttal. Kérdésem, hogy a szolgáltatást igénybe vevőnek a fizetendő áfát a fentiekben ismertetett esetekben melyik hónapban kell bevallania, és mikor helyezheti levonásba a bevallott fizetendő áfaösszeget? A fentiekhez kapcsolódik, hogy az igénybevett szolgáltatás egy részét közvetített szolgáltatásként továbbszámlázza a társaság. Ebben az esetben is a szolgáltatást a megrendelő engedélyköteles építkezéshez használja, és az elszámolás az áfatörvény 58. §-a szerinti időszakos elszámolás szerint történik. Számlázás csak az alvállalkozó számlájának kézhezvételét követően lehetséges. Kérdésem, hogy a közvetített szolgáltatást milyen teljesítési időponttal kell számlázni, és hogyan kell értelmezni a fizikai teljesítést követő 60. napon beálló teljesítést a folyamatos szolgáltatásnál? Válaszát előre is köszönöm.

Számla teljesítésének időpontja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyarországon bejegyzett egyéni vállalkozó osztrák ügyfelének számláz szolgáltatást. Folyamatos teljesítésről van szó. Havonta, a tárgyhót követően állítja ki az euróban meghatározott összegű számlát, a fizetési határidőre a megállapodásuk alapján a számla kiállítását követő 45. nap. Kérdésünk: mi a teljesítés időpontja, és milyen árfolyamon kell a bevételt könyvelni? Köszönöm a válaszát!

Folyamatos teljesítés az áfában Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk könyv- és újságkiadással foglalkozik. Az újság negyedévente jelenik meg. A hirdetőkkel éves keretszerződést kötöttünk, ami átöleli az egész évet. Az újság a negyedévet követő 8. napon jelenik meg. Kérdésem, hogy ez esetben 2016 januárjától a hirdetési díjak folyamatos teljesítésnek minősülnek vagy sem? A szerződés ezt nem rögzíti, csak azt a tényt, hogy a megjelenéstől számított 30 napon belül esedékes a fizetés. Válaszát előre is köszönöm.

Áfatörvény 58. § Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem szíves tájékoztatását az alábbiakban. Olyan szolgáltatások nyújtásánál, ahol a teljesítés folyamatosan történik – például könyvelés, munkaügyi tanácsadás, biztonsági szolgáltatás – kötelesek-e a szerződő felek az áfatörvény 58. paragrafusát alkalmazni, vagy megállapodhatnak abban, hogy az áfatörvény 55. paragrafusa szerint számolnak el? Jogszerű-e olyan szerződés, amelyben rögzítik a felek, hogy egy hónapra/időszakra vonatkozó szolgáltatási díjat adott hónap/időszak utolsó napján tekintik teljesítettnek például 30 napos fizetési határidővel? A számlán a teljesítés időpontja ez esetben a hónap utolsó napja, a fizetési határidő pedig az utolsó napot követő 30. nap. Köszönettel: Borsosné Pál Ildikó

Folyamatos teljesítés számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Bérleti díj számlázásával kapcsolatosan kérem a segítéségét. A bérleti díj havonta kerül kiszámlázásra, a számla kelte az aktuális hónap első napja, a fizetési határidő a tárgyhót követő hónap első napja. Példa: tárgyhó 2016. 03. 01-03. 31., számla kelte 2016. 03. 01., fizetési határidő 2016. 04. 01. Ez esetben mi a teljesítés időpontja? Segítségét előre is köszönöm.

Időbeli elhatárolások Kérdés

Kedves Szakértő! Kérdésem lenne időbeli elhatárolással kapcsolatban. Év elején érkezik számla, teljes egészében 2015. évben teljesített szolgáltatásról szól, tehát számviteli teljesítése 2015., de a számla kiállítási dátuma, a fizetési határidő és a folyamatos teljesítés miatt az áfa teljesítési dátuma is 2016-os. Ilyenkor a 2015. évi könyvelésbe teszem be szállítóként és költségként, vagy 2016-ban könyvelem le, és időbeli elhatárolással visszahatárolom 2015-re? Illetve 2016. januárban kell számláznom 2015. évi szolgáltatást, aminek szintén minden dátuma 2016. januári lesz (szintén folyamatos áfa), ezt is 2015-ös vevőként számlázom le (gépi számlázás ebben az esetben 2015. évi sorszámmal látja el a számlát) vagy ez is elhatárolás lesz? Köszönettel: Ovád A.

"Folyamatos" teljesítés – teljesítés időpontja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Karbantartási szerződés szerint az elszámolás időszaka a hó utolsó napja. Ezzel a nappal kerül kiállításra a számla, a fizetési határidő plusz 15 nap. Eddig a teljesítés időpontja a fizetési határidő volt. 2016. évtől ez hogyan változik? Válaszát köszönöm szépen! Reményik Anikó

Folyamatos teljesítés Kérdés

Kedves Szakértő! Ha az október havi könyvelési díjat 10. 15-ei keltezéssel és 10. 31-ei fizetési határidővel számlázom ki, akkor a számla teljesítési időpontja 10. 31-e vagy 10. 15-e? Válaszát előre is köszönöm!

Folyamatos teljesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy autómosó szerződésben áll ügyfelei egy részével, mely szerint az autómosás díját havonta számlázzák ki, a fizetési határidő tárgyhót követő 15-e. Számlakiállítás például június hónapi autómosások után:. kelte: 06. 30., teljesítési és fizetési határidő: 07.15. A másik eset, amikor a szerződésben azt rögzítették, hogy a fizetési határidő 60 nap. Akkor pedig így állítják ki a számlát: kelte 06.30., teljesítési és fizetési határidő: 08. 29. Helyes ez így, figyelembe véve a 2015. július 01-ei változásokat? köszönettel

Áfavisszaigénylés helyesen Kérdés

Áfavisszaigényléssel kapcsolatban lenne kérdésem. A kft.-nek van egy 600 millió forintos munkája. A munka engedélyköteles, ezért a fordított adózás hatálya alá esik. Az április havi áfabevallásban még nem kért a kft. áfakiutalást az átvihető követelése 3,5 millió forint. Május hónapban viszont már elég sok anyagot vásároltunk, ezért valószínű, hogy kérni fogjuk a kiutalást. A betont nagy mennyiségben vásároljuk hetente, folyamatosan, kéthetente számláznak. A számlát úgy állították ki, hogy a teljesítés időpontja:2015. 05. 15., a számla kelte: 2015. 05. 19. fizetési határidő: 2015. 06. 18. Nem úgy lenne a helyes, ha a teljesítés időpontja megegyezne a fizetési határidővel, mivel folyamatos a teljesítés? Így a májusi áfabevallásba be lehetne állítani ezt a számlát. A számla bruttó összege 8 millió forint, az áfa 1 millió 700 ezer forint. Május 29-ei teljesítéssel még fog érkezni bruttó 18 millió forint összegű számla is. Visszakérhető most áfa, vagy csak a június havi bevallásban? Válaszukat előre is köszönöm.

Folyamatos teljesítésű számla javítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A vevő egy folyamatos teljesítésű kézi számla utólagos javítását kéri, mert azon a dátumok (számla kelte, teljesítés időpontja és fizetési határideje) tévesen szerepeltek. A számlakiállító pénzforgalmi áfás. A javítandó számlát visszaküldte (áthúzás és sztornó), helyette új számlát állított ki az eladó. Milyen dátumoknak kell az új számlán szerepelnie? Példa: tévesen kiállított számla kelte 10.24., a teljesítés időpontja és a fizetési határidő 10. 31. Helyesen a számla kelte 11.07., a teljesítés időpontja és a fizetési határidő 11.14. lett volna. Köszönettel.

Folyamatos teljesítés felszámolás esetén Kérdés

A cég bérleti díjakat számláz minden hónap elején. A teljesítés időpontja a hónap 15. napja. A számlák most is kiállításra kerültek, 13-án azonban felszámolás kezdődött a társaságnál. Kérdésem,hogy a 12-ei tevékenységzáró bevallásokban ezeket miként kell figyelembe venni. Köszönöm a segítséget!

Számlázás 2014. július 1-jétől Kérdés

Egy hirdetésben olvastam, hogy 2014. július 1-jétől alapjaiban változnak meg az időszaki elszámolású (folyamatosan teljesített) ügyletek számlázási szabályai (például bérbeadás, könyvelési és tanácsadói díjak). Kérem tájékoztatásukat, hogy mi a változás, és hogyan kell számlázni!

Folyamatos teljesítés számlázása Kérdés

2014. július 1-jétől a folyamatos teljesítések számlázásakor a számlán szereplő teljesítési határidő az aktuális időszak utolsó napja kell, hogy legyen. Ez például egy könyvelési díj esetében nem probléma, de vannak olyan folyamatos teljesítések, melyek rendszeresen számlázásra kerülnek, de például óradíj az elszámolás alapja. Ebben az esetben változhatnak az időszak számlázási összegei, valamint a teljesítési igazolások aláírása sokszor reklamáció miatt több hetet is igénybe vesz. Gondolok például egy olyan esetre, hogy a kiszámlázni kívánt időszak teljesítési igazolása csak az időszakot követő hónap 25-én kerül aláírásra. Ilyenkor mi lesz a teendő, az áfabevallás beküldési határideje már 20-a volt?

Számla folyamatos teljesítésnél Kérdés

Szeretnénk megtudni, hogy folyamatos teljesítésű számlázásnál a legutolsó számla teljesítése és fizetési határideje milyen dátumú, azaz eltér-e a kettő egymástól, vagy ugyanúgy számlázzuk, mint a folyamatos teljesítés ideje alatt?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cserepótló ingatlan, illeték

dr. Magyar Attila

ügyvéd

Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda

Szálláshely-szolgáltatás

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink