14 találat a(z) folyószámlahitel cimkére

Széchenyi kártya Max+ folyószámlahitel mérlegben Kérdés

Hitelkeret nyilvántartása Kérdés

A háztartások zöme deficites a hónap végén Cikk

Egyre több magyar bankszámlás nem jön ki a hónap végéig a fizetéséből, 250 milliárd forint az ilyenkor kényszerűségből felhasznált folyószámlahitelek teljes összege. Ez ugyan kézenfekvő megoldás, ha vésztartalékra van szükség, de drága mulatság folyamatosan mínuszban tartani a folyószámlát, írja elemzésében a Bank360.hu.

És akkor eljött a hetedik szűk hónap Cikk

Egyre több fejlemény jelzi, hogy ürülnek a zsebek Magyarországon: a szűkülő piacon kiújult a taxisháború, a főváros is folyószámlahitelből működik és a kormány is azt vizslatja, mit tud még összesöpörni a padlásról. Persze hogy mindenki azt lesi, hol tud olcsóbban vásárolni, bár van, akinek – kettőt találhat, kiknek – van még mit a tejbe aprítania. Eközben nyakunkon a kánikula és a globális felmelegedés, amit Paks is megérzett, a kormány csőrét pedig újabb uniós eljárások és ítéletek piszkálhatják – írja a hvg.hu heti gazdasági összefoglalójában.

Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitel de minimis támogatásának elszámolása Kérdés

Folyószámlahitel-tartozással kapcsolatos Kérdés

Céltartalék képzése Sberbank csődje miatt Kérdés

Bankszövetség: méltánytalan a hitelkártyák és a folyószámlahitelek kamatának utólagos csökkentése Cikk

Méltánytalan a Magyar Bankszövetség szerint a hitelkártyák és a folyószámlahitelek kamatát a személyi kölcsön kamatával egyező kamatra visszamenőleges hatállyal átszámolni, mivel a különböző termékek kamatozása és kockázata egymástól eltérő – olvasható a szövetség MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Hátrasorolt kötelezettség – folyószámlahitel Kérdés

Jegybanki kamatvágás: olcsóbb személyi kölcsön, de nem azonnal Cikk

A személyi kölcsönök teljes hiteldíjmutató (THM) értékére és ezáltal természetesen a kamatára is hatással lehet a jegybank keddi kamatvágása, a THM maximum értéke ugyanis az alapkamathoz van kötve. Ez azonban csak júliustól lesz érzékelhető, így sokan csalódhatnak, akik már most olcsóbban vennének fel személyi hitelt. De érdemes emiatt kivárni? A Bankmonitor.hu erre a kérdésre keres választ.

De minimis támogatás bankgaranciára Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem folyószámlahitel-keretére banki garanciát nyújtó cégtől a szolgáltatási díjára de minimis támogatást kapott. Az összeg forintban és euróban is meg van adva a támogatásról szóló kimutatásban, melyet megkaptunk. A hitelgaranciát nyújtó cég ezen támogatás összegével csökkentett szolgáltatási díjról számlát fog kiállítani a bank részére (a bank pedig nyilván ezen díjat beépíti a hitel kamatába/a hitelhez kapcsolódó egyéb díjba). A kérdésem az lenne, hogy ezen de minimis támogatás összegét valamely módon szerepeltetni kell-e a könyvekben, vagy csak analitikus kimutatást kell vezetni róla. Válaszát előre is köszönöm.

Kivás társaság és folyószámlahitel Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk 2015. január 01-től választotta a kivát. 2014. december 31-én a folyószámlahitel-állománya 4 millió forint volt. Kérdésem a törvény 20. § (4a), (5a), valamint a (14) bekezdéseinek helyes alkalmazására vonatkozik. Ha 2015. december 31-én a hitelállomány 1,5 millió forint, a növelő tétel 2,5 millió forint lesz? Csökkenteni nem csökkenthetem az adóalapot? Hogyan alakulnak a növelő, illetve csökkentő tételek majd 2016. évben, ha a hitelállomány 3 millió, illetve 1 millió forint? Köszönöm: Kovács Erzsébet

Kiva és a folyószámlahitel Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kivás vállalkozás folyószámlahitelét hogyan kell kezelni a kiva-előlegek, illetve az év végi kiva kiszámításánál? Előre is köszönöm.

Folyószámlahitel-csökkenés könyvelése, adóvonzata Kérdés

Kft. kapott – pályázattal kapcsolatban, banktól – folyószámlahitelt, amelyet nem tudott törleszteni. X év után a bank értesítette, hogy a tartozás egy részét a garanciát teljesítő cég rendezte, és a kft.-től a fennmaradó rész (kb. a tartozás 1/3-a) kifizetését kéri, megbontva azt tőke-, kamat- és késedelmi kamat részekre, és engedményezte egy követeléskezelő (behajtó) társaságra. Kérdésem: hogyan könyvelendő ez az esemény, és milyen adózási vonzatai vannak? Köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Remote munka Hollandiában

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Napelempark létesítésének áfatartalma

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink