51 találat a(z) felnőttképzés cimkére

Tandíj elszámolása és adózás Kérdés

Közhatalmi tevékenység vagy szolgáltatás Kérdés

Képzés elszámolhatósága költségként Kérdés

Már igényelhető a munkahelyi képzési támogatás Cikk

Már igényelhető a munkahelyi képzési támogatás a közlekedési és kapcsolódó ágazatokban tevékenykedő vállalkozások részére: a 7 milliárd forint keretösszegű programban a képzési költségek akár 100 százaléka finanszírozható támogatás terhére, a képzéseken az érintett ágazatok 8 ezer munkavállalója vehet részt – közölte a KTI Közlekedéstudományi Intézet és a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal pénteken az MTI-vel.

Szakképzési munkaszerződés Kérdés

Nyelvtanfolyam Kérdés

Új törvények és kormányrendeletek jelentek meg Cikk

Kihirdették a 224. számú Magyar Közlönyben a médiahatóság jövő évi költségvetéséről, az állatok védelmével kapcsolatos büntetőjogi tárgyú törvények módosításáról, valamint az egyes egészségügyi, egészségbiztosítási és gyógyszerészeti tárgyú törvények módosításáról szóló törvényt. Három új kormányrendelet is szerepel a közlönyben.

Állami támogatás a versenyképességet növelő felnőttképzésekhez Cikk

A vállalkozások versenyképességét növelő, az elmúlt évtizedben teremtett egymillió új munkahelyet megőrző felnőttképzéseket támogat a kormány – közölte György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára ma Szegeden, a következő uniós költségvetési időszak első munkaerőpiaci programjának nyitórendezvényén.

70 milliárdos program munkahelyi képzések támogatására Cikk

Indul a munkahelyi képzéseket támogató 70 milliárd forintos kormányzati program, első körben 15 milliárd forintos keretösszegre pályázhatnak a vállalkozások október 1-jétől – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Felnőttképzés oktatóinak bejelentkezése Kérdés

Felnőttképzésben részt vevő szakmai gyakorlaton Kérdés

Ennyi lesz a diákhitel és a képzési hitel kamata az őszi félévben Cikk

A Diákhitel Központ mai döntése alapján kamatmentes marad a felsőoktatási önköltségre felvehető Diákhitel2, valamint a szak- és felnőttképzésben bevezetett Képzési Hitel2 is. Emellett változatlanul rekordalacsony, 1,99 százalékos kamattal igényelhető a szabad felhasználású Diákhitel1 és a Képzési Hitel1 termék is, olvasható a Diákhitel Központ tájékoztatójában.

A felnőttképzésben is lesz diákhitel Cikk

Új konstrukciókkal rukkol elő a Diákhitel Központ: a szak- és a felnőttképzésben is igényelhető lesz hitel május 31-étől – írja csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

Felnőttképzésben gyakorlati képzés Kérdés

Törvénymódosítás: jelentős adókedvezményt kapnak a tanulók után a vállalatok Cikk

Az egyes törvényeknek a szakképzéssel és a felnőttképzéssel összefüggő módosításáról nyújtott be törvényjavaslatot z Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az Országgyűlésnek. Ennek egyik lényeges eleme, hogy a duális partnerek tanulónként akár havi 250 ezer forintos adókedvezményben részesülhetnek, és diákigazolványt kaphatnak a szakképző intézményben felnőttképzési jogviszony keretében szakmai oktatásban résztvevők is – tájékoztatott a minisztérium.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szívességi használat

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Egyéni vállalkozó, árfolyamkülönbözet

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Csökkentett munkaidő bejelentése

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs