45 találat a(z) felmentési idő cimkére

Felmentési idő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk határozott idejű munkaviszonya 2015.12.01-től 2016.11.30-ig szól. 2016.12.01-től nyugdíjba vonul. Munkavégzés alóli felmentés jár neki? Ha igen, mennyi időre? Válaszát előre is köszönöm!

Közalkalmazott felmentési ideje alatt lehet-e katás? Kérdés

Tisztelt Szakértő Azzal a kérdéssel fordulunk Önhöz, hogy szíveskedjen választ adni az alábbi kérdésünkre. Közalkalmazott 2016. január 1-jétől 8 hónapos felmentési idejét tölti, amiből 4 hónapot le kell dolgoznia, a 4. hónap április 30-án jár le. A közalkalmazottnak van adószáma mellékfoglalkozásban, 2016. május 1-jétől egy egyesületnek fog a munkájáról számlát adni a felmentési ideje alatt. Nyugdíjasként a katára szeretne bejelentkezni. A felmentési idő kezdetétől, vagy a nyugdíjazási idő kezdetétől lehet-e katás? Válaszát előre is köszönjük. Könyvelde Bt. Liker Judit

Kormánytisztviselői jogviszony megszűnése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A minisztérium 2016. január 29-én, 2016. február 2-án átvett levelében a Kttv. 60. § (1) bekezdés j) pontja alapján 2016. február 14-én, a magánszemély 63. születésnapján a jogviszonyát megszünteti. Kérdésem, hogy a kéthavi felmentési időre igényt tarthat-e a magánszemély? Válaszukat köszönöm. Bácsi Ferencné

Nyugdíjazás: hiányzó szolgálati idő végkielégítésből Cikk

Beszámít-e a felmentési idő a nyugdíjalapba, kipótolható-e vele a nyugdíjba vonuláshoz hiányzó szolgálati idő? – kérdezte olvasónk. Winkler Róbert, nyugdíjszakértő válaszolt.

Felmentési idő Kérdés

Van-e kötelező nyugdíjazási felmentési idő a versenyszférában?

Nyugdíjazásnál mikortól kezdődik a felmentési idő? Itt a válasz Cikk

Mikortól kell számítani nyugdíjazás esetén a felmentési időt? Az attól függ…Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Közalkalmazott nyugdíj Kérdés

Közalkalmazott 2016. 01. 17-én tölti be az öregségi nyugdíjkorhatárt. Több mint negyven év szolgálati idővel rendelkezik. Felmentési dő 6 hónap jár részére. Kérdésem, hogy a felmentési időt mikortól számítják? Tehát a nyugdíj előtt fél évvel megkezdhető, vagy csak 2016. 01. 17-étől fog indulni?

Szabadságmegváltás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közalkalmazott óvónőként dolgozik. 2016 márciusában tölti be a 62. évét, 2016. április 1-jével megy nyugdíjba. A felmentési idő 8 hónap, ebből 4 hónapra igényt tart a munkáltató. Az utolsó munkában töltött nap 2015. november 30., a munkaviszonya 2016. március 31-ével szűnik meg. A munkáltató szerint a felmentési időre 22 nap szabadság jár, amit nem tud kiadni a munkavállalónak, illetve nem tudja azt igénybe venni a munkavállaló. Kérdés: ebben az esetben a 22 nap pénzbeli megváltása jár-e? (Ettől a munkáltató elzárkózik.)

Nyugdíjas dolgozónak így lehet felmondani Cikk

Nyugdíjas munkavállalónak hogyan lehet felmondani, van-e felmondási, illetve felmentési ideje? – kérdezte olvasónk. dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász szakértőnk válaszolt.

Közalkalmazott nyugdíja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tanárként foglalkoztatott (foglalkoztatója a KLIK) 1952. októberben született. Ugye jól tudom, hogy akkor +183 nap után kérheti vagy kötelező (?) kérnie a nyugdíj megállapítását. A felmentési idő a születési dátumtól vagy attól az időponttól számít, amikortól jogosult nyugdíj megállapítására? Várom szíves válaszát, köszönettel: Gróf Erzsébet

Felmentési idő Kérdés

Közalkalmazottként 40 éves munkaviszonnyal nyugdíjba mehetek 2014-ben. Úgy tudom, 8 hónap felmentési idő illet meg. Munkáltatómnak mikor kell beadnom a nyugdíjazási kérelmem, hogy a felmentési időt megkapjam és a rá járó díjazást is?

A felmentési idő tartama alatt jár-e fizetett szabadságnap? Kérdés

Tisztelt Hölgyem /Uram!Szeretném az álláspontját kérni egy vitás kérdésben. Ha az egyik munkatársunknak a munkáltató rendes felmondással felmond és attól a naptól a teljes időtartamra (év végéig) fel is menti a munkavégzés alól, akkor hány napra jár az éves szabadság keretből neki fizetett szabadság nap? A felmentési idejére végig jár vagy csak arra az időtartamra ammedig munkavégzése volt? Előre is köszönöm a válaszát!Tisztelettel:Barbara

Közalkalmazott nyugdíj előtt: mennyi felmentési idő jár? Cikk

Jár-e a közalkalmazottként dolgozó munkavállalónak a nyolc hónap felmentési idő? Olvasónk kérdésére az Adózóna munkajogásza, Horváth Linda válaszol.

Feketefoglalkoztatás és visszatartott fizetés: mit tehet a munkavállaló? Cikk

Mit tehet, ha munkáltatója telefonon értesíti elbocsátásáról, majd a két hetes felmentési időt is ledolgoztatná Önnel? Olvasónk kérdésére az Adózóna munkajogásza, Horváth Linda válaszol.

A munkajogász válaszol: rehabilitációs járadék és fizetéscsökkentés Cikk

Munka és rehabilitációs járadék, a munkabér csökkentése, kollektív szerződés adta lehetőségek, felmentési idő és szabadság. Az olvasók kérdéseire Horváth Linda, az Adózóna munkajogásza válaszol.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tárgyi eszköz – bruttó érték meghatározása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Csehországi adókötelezettségek

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Egyéni vállalkozó – támogatott ingatlan tevékenység alóli kivonása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close