59 találat a(z) felfüggesztés cimkére

A NAV közzétette a legfontosabb tudnivalókat a végrehajtási eljárások szüneteltetéséről Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatást tett közzé honlapján a végrehajtási eljárások szüneteléséről veszélyhelyzet idején.

Letiltásokra vonatkozik-e a moratórium? Kérdés

Dolgozónk béréből bírósági ítélet alapján havonta vonjuk a tartozását és utaljuk a hitelezőnek. Kérdésem, hogy a 47/2020 (III. 18.) rendelet szerint ezt is föl lehet függeszteni az év végéig? A választ előre is köszönöm! Egri Zsuzsanna

Az MNB felfüggesztette a CIG EMABIT olaszországi garanciatermékeinek forgalmazását Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) vizsgálata lezárásáig, de legfeljebb egy évre felfüggesztette a CIG EMABIT Biztosító olaszországi határon átnyúló kezesi és garanciatermékeinek forgalmazását. Az intézkedés célja az állománnyal kapcsolatos jövőbeni kockázatok mérséklése, és hogy a biztosító tegyen lépéseket az eddig felmerült kockázatok további csökkentésére – tájékoztatta a felügyeleti hatóság csütörtökön az MTI-t.

Felfüggesztette a Magyar Adósságrendező Zrt. tevékenységét az MNB Cikk

Az MNB piacfelügyeleti vizsgálatának lezárásáig azonnali hatállyal megtiltotta a budapesti Magyar Adósságrendező Zrt.-nek, hogy jogosulatlan pénzügyi közvetítői – különösen alkuszi – tevékenységet végezzen. A társasággal szemben a jegybank büntető feljelentést tett és az adatvédelmi hatósághoz is fordult az ügy kapcsán.

Felfüggesztett két minisztert a Maldív-szigeteki elnök Cikk

Felfüggesztett állásából két minisztert pénteken a Maldív-szigeteki elnök a tavaly óta egyre terebélyesebbé váló korrupciós és pénzmosási botránnyal összefüggésben.

Végelszámolás befejezése, cégbíróság az eljárást felfüggesztette Kérdés

Tisztelt Adószakértő !Az alábbi témával kapcsolatosan a https://adozona.hu/kerdesek/2019_1_8_Vegelszamolas_befejezese_qun – a cégbíróság felfüggesztette 90 napig a végelszámolást befejezését, vagyis a társaság törlését (az adóhatóság ellenőrzése miatt). További kérdésem merült fel a témával kapcsolatosan, hogy ebben az esetben milyen bevallásokat kell beküldenem, kell-e egyáltalán beküldeni, míg az eljárás fel van függesztve? Köszönettel: MOBIZ KFT

Adószámtörlés hatályba lépése Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2018. 01. 01-jén megszűnt az adószám felfüggesztése. Kérdésem, ha egy egyesület adószámának törlését állapítják meg, akkor az mikortól lép érvénybe? Mennyi idő van/van-e lehetőség a döntés ellen fellebbezésre? És ezen időszak alatt munkavállalóinak fizethet-e fizetést, folytathatja-e tevékenységét? (Nem áfaköteles.) Válaszát ezúton is köszönjük.

Adószám felfüggesztés egyidejú törlés után adószám-visszaállítás áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! A társaság adószámát adótartozása miatt felfüggesztették és egyidejűleg törölték is. Nem teljes 2 hónapon belül az adószám-visszaállításra került. Ezen időszakban keletkezett levonásba nem helyezhető áfa nagysága jelentős. Az áfatörvény 137. paragrafusának (3) bekezdése szerint abban az esetben, ha az állami adóhatóság – az Art. rendelkezései alapján – az adóalany adószámának felfüggesztését úgy szünteti meg, hogy egyúttal törli az adóalany adószámát, az adóalany adólevonási joga az adószám törlését elrendelő határozat jogerőre emelkedésének napjával elenyészik. Ugyanez a helyzet abban az esetben is, ha az adóhatóság az adóalany adószámát annak felfüggesztése nélkül törli. Tisztelettel kérem a Szakértő segítségét abban, hogy fenti jogszabályi hivatkozás alapján az áfa "elenyészése" visszaállítás esetén végleges-e, vagy mivel megegyezik a felfüggesztés időszaka a törlés időszakával, és a törlés véglegesen nem történt meg, visszaállítás után lehet-e élni ezen időszakban keletkezett levonási tilalommal bíró áfa felfüggesztés szabályaira vonatkozó levonásba helyezésével? Köszönettel: Veres Ilona könyvelő

Adószámfelfüggesztés miatti áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. adószámát 2017.03.27-étől felfüggesztették, NAV tartozás miatt. Ettől az időpontól az előzetes áfát nem vallottam. A tartozását nem rendezte, de 2018. 01.01-jétől törvény szerint visszaállították az adószámát. Felszámolási eljárás nincs ellene. Kérdésem, hogy a 2017.12.31-éig követelésként kezelt előzetes áfát 2018-ban visszaigényelhetem akár március hónapban? Előre is köszönöm a válaszát: Pánti Etelka

Alapkezelő tevékenységét függesztette fel az MNB Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) részlegesen felfüggesztette a Divinus Befektetési Alapkezelő Zrt. kollektív portfóliókezelési, illetve egyes kiegészítő tevékenységeit – közölte a jegybank.

Felfüggesztett adószám Kérdés

Egyéni vállalkozó adószámát felfüggesztették 2011.06 07-én. 2016. 04 04.én megszűnt a vállalkozása, eddig tartott az egyezkedés a NAV-val. 2017.01.05-én újból elindította vállalkozását. Mikortól lehet katás vállalkozó ?

Felfüggesztett, törölt adószám Kérdés

Tisztelt Adózóna, tisztelt Szakértők! Szeretném megkérdezni, hogy felfüggesztett adószám esetén a költségek, ráfordítások hogyan működnek a társasági adó, illetve az iparűzési adó alapjában, azaz csökkenthető-e az adóalap. Ugyanezt szeretném megkérdezni törölt állapotú adószám esetén is. Az adószám jelenleg is törölt állapotban van. Köszönettel: Hain Zoltán

Adószám törlése Kérdés

Egy kft. adószámát felfüggesztették 2013-ban. 2016. év elején törölték az adószámát. A mai napig nem szüntették meg a céget. Hogyan lehet megszüntetni ilyenkor a kft.-t, illetve mennyi idő után jelölnek ki felszámolóbiztost? Köszönöm.

Felfüggesztik a gázkonvektor-támogatási pályázatot a dél-alföldi régióban Cikk

A dél-alföldi régióban szerdán 10 óráig lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni a gázkonvektorok cseréjéhez, ezután a pályázatbenyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztik – tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán az MTI-t.

Óriási az érdeklődés: felfüggesztik a háztartási gépcsere pályázatot Cikk

A közép-magyarországi régióban hétfőn délelőtt mintegy 15 ezer kérelem érkezett az Otthon Melege Program háztartási nagygépek cseréjére kiírt felhívásra, a pályázatot 12 órától határozatlan időre felfüggesztik – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hétfőn az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szülői szabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Lízing

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 január
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs