54 találat a(z) feldolgozóipar cimkére

Mérséklődött az euróövezet feldolgozóipari aktivitásának csökkenése augusztusban Cikk

Lassult az euróövezet feldolgozóipari aktivitásának zsugorodása augusztusban az S&P Global gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének tanúsága szerint – közölte az MTI.

Visszaestek a beruházások Cikk

A beruházások volumene 2023 II. negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 13,5 százalékkal csökkent, az előző negyedévhez képest – szezonálisan kiigazítva – 4,1 százalékkal mérséklődött. A beruházások általános visszaeséséhez a legtöbb nemzetgazdasági ág hozzájárult – közölte honlapján a KSH.

Majdnem 20 százalékos árnövekedés itthon, árcsökkenés az exportban Cikk

2023 júliusában az ipari termelői árak átlagosan 1,3 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbihoz képest. A belföldi értékesítés árai 19,5 százalékkal nőttek, az exportértékesítéséi 7,6 százalékkal mérséklődtek – közölte honlapján a KSH.

Bajban a magyar gazdaság, jelentősen visszaesett az ipari termelés Cikk

Júniusban az ipari termelés volumene 3,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 6,1 százalékkal esett vissza – erősítette meg második becslésével a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Csaknem 7 százalékkal csökkent az ipari termelés, ennél is jobban visszaesett a belföldi értékesítés Cikk

2023 májusában az ipari termelés volumene 6,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól – közölte honlapján a KSH. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 4,6 százalékkal mérséklődött. A feldolgozóipari alágak többségében csökkenést mértek, a legnagyobb súlyú járműgyártásban és a villamos berendezés gyártásában viszont növekedést. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás a 2023. áprilisinál 1,6 százalékkal nagyobb volt.

Zuhanórepülésben az euróövezetben a feldolgozóipari termelés Cikk

Júniusban tovább lassult és több mint hároméves mélypontra esett vissza az euróövezet feldolgozóiparának aktivitása az S&P Global gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének tanúsága szerint.

Olcsóbban kaphatják az áramot a feldolgozóipari, szálláshely-szolgáltató, illetve raktározási vállalkozások Cikk

Megjelent a Magyar Közlöny 87. számában a villamos energia versenypiaci árazásával kapcsolatos kérdésekről szóló kormányrendelet, amelynek révén 2023. július 1-jétől december 31-éig a feldolgozóipari, szálláshely-szolgáltatási, illetve raktározási, szállítást kiegészítő tevékenységet végző vállalkozások csökkentett, maximum nettó 200 euró/megawattóra árat fizetnek majd a villamos energiáért. Ez az ár még így is a kétszerese a jelenlegi tőzsdei árszintnek.

KSH: több mint 4 százalékkal csökkent az ipari termelés Cikk

2023 márciusában az ipari termelés volumene 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 4,0 százalékkal mérséklődött. A feldolgozóipari alágak többségében csökkenést mértünk, ugyanakkor a legnagyobb súlyú járműgyártásban és a villamos berendezés gyártásában jelentősen nőtt a termelés volumene. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás a 2023. februárinál 0,2 százalékkal nagyobb volt – tette közzé honlapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

4,6 százalékkal csökkent az ipari termelés Cikk

2023 februárjában az ipari termelés volumene 4,6 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól – közölte honlapján a KSH. A munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a kiigazítatlannal. A feldolgozóipari alágak többségében csökkenést mértünk, ugyanakkor a legnagyobb súlyú járműgyártásban nőtt a termelés volumene. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás a 2023. januárinál 0,3 százalékkal nagyobb volt.

Átalányadózó feldolgozóipar vagy bérmunka? Kérdés

Már lassuló mértékben, de még csökken az euróövezeti feldolgozóipar teljesítménye Cikk

Lassult valamelyest az euróövezeti feldolgozóipar teljesítménycsökkenése januárban a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének (BMI) szerdán publikált végleges értéke alapján.

Energiatámogatási program: csütörtökön indul a regisztráció Cikk

A nemzetközi energiaválság hatásainak leginkább kitett feldolgozóipari kis- és középvállalkozások munkahelyeinek megőrzését vissza nem térítendő támogatással segítő, idén 100 milliárd forintos keretösszegű energiatámogatási program első, regisztrációs szakasza 2022. október 20-án, csütörtökön kezdődik meg – hívta fel a figyelmet szerdai közleményében a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

KSH: 14,4 százalékkal nőtt az ipari termelés Cikk

2022 augusztusában az ipari termelés volumene 14,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 9,3 százalékkal bővült. A jelentős eltérést a nyers adathoz képest az okozza, hogy 2022 augusztusában kettővel több munkanap volt, mint az előző év azonos hónapjában. A feldolgozóipari alágak többségében nőtt a termelés volumene, a legnagyobb mértékben a járműgyártásban. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás a 2022. júliusinál 0,1 százalékkal nagyobb volt.

Távhőszámlák után igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást a feldolgozóipari kkv-k Cikk

Áram- és gázfogyasztásukon túl a távhőfelhasználásból származó költségnövekményük részleges kiváltására is igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást a feldolgozóipari kkv-k – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) az MTI-vel pénteken.

Rezsitámogatás kkv-k számára Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Devizás könyvelés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Egyéni vállalkozó gépjármű költségelszámolása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Idegen épületen végzett beruházás

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink