4 találat a(z) feladó cimkére

Láncügyletek szabályozása az áfatörvényben Cikk

Láncügyleteknek azon tranzakciókat hívjuk, amelyekben a terméket többször értékesítik úgy, hogy azt közvetlenül a sorban első értékesítőtől a sorban utolsó beszerző nevére szóló rendeltetéssel adják fel küldeményként, vagy fuvarozzák el. Ezen ügyletek tehát legalább három szereplősek, de az árut ténylegesen csak egyszer szállítják. Fuvarszervező is csak egy szereplő lehet, de az áru átrakodása egy másik járműbe még nem dönti meg a tényállást.

Ekáer Kérdés

Ekáer Kérdés

Tisztelt Adózóna! Segítségét szeretném kérni, az ekáer-szám kérésével kapcsolatban. Cégünk nem kockázatos terméket vásárol, telephelyünkre történő kiszállítással, ha a szállító, értékesítő nem kér ekáer-számot, és úgy fuvarozza el hozzánk a terméket, akkor minket Címzettet terhel-e bármilyen felelősség ezzel kapcsolatban? Csak a feladó kérhet ekáer-számot, vagy a címzett is?

Feladó az ekáerben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi értékesítésről szeretnék ekáerszámot kapni. A telephelyek mind önálló külön cégek. "A" telephelyről felveszik az árut és elviszik "D" telephelyre, de, "A"- "B"-nek számláz, B meg C-nek, C meg D-nek. Jelen esetben mi vagyunk "C " és a felületen mi jelenünk meg feladóként automatikusan. Holott az elkészített bizonylatok szerint nem mi vagyunk az első forgalomba hozók, az első címzett B. Azt sem értem egyébként, hogy április 1-jétől miért a fuvarszervezés dönti el a szám igénylést. A feladó árujáról van szó, miért nem ő képezi kizárólagosán az ekáer számot. Segítségét nagyon köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadó, költséghányad

Lepsényi Mária

adószakértő

15 Ft/km vagy 30 Ft/km?

Lepsényi Mária

adószakértő

De minimis támogatás szja-bevallásban

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs