• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Ekáer

Tisztelt Szakértő! Bérmunka végzésre adódott lehetőségünk egy német bérmunkáztató cég megbízásából. Társaságunk belföldi székhellyel és telephellyel rendelkező vállalkozás. Továbbiakban: bérmunkát végző „A” vállalkozás. Az Európai Unió egyik tagállamából bérmunka címén alapanyag kerül beszállításra a bérmunka elvégzéshez, melyet az alapanyag tulajdonosa, a bérmunkáztató „B” vállalkozás küld meg részünkre. A fuvarozást külső fuvarozó vállalkozás végzi, a bérmunkáztató megbízása alapján. Az alapanyag nem kerül az „A” vállalkozás tulajdonába, és nem minősül kockázatos terméknek. Megmunkálást követően külső fuvarozó szállítja a megváltozott vámtarifaszámú készterméket az EU másik tagállamába „C” vállalkozás részére. „C” vállalkozás a „B” vállalkozással áll üzleti kapcsolatban. A késztermék nem minősül kockázatos terméknek. A fuvarozást külső fuvarozó vállalkozás végzi, a bérmunkáztató megbízása alapján. Az EU-ból történő alapanyag beszerzés során az „A” vállalkozás végzi az ekkáer-bejelentést? „A” vállalkozás nem ismeri a termék értékét. Hogyan végzi el a bejelentést ennek hiányában? „A” vállalkozás a címzett, „B” vállalkozás a feladó? Az „A” vállalkozás kizárólag bérmunka-szolgáltatást számláz a „B” vállalkozás részére. Termékértékesítés nem valósul meg. Ebben az esetben az egyéb célú behozatal miatt terheli jelentési kötelezettség az „A” vállalkozást? Válaszukat előre is köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close