47 találat a(z) feketemunka cimkére

Feketén foglalkoztattak, lebuktak Cikk

Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók legfrissebb listáját. A felsorolásban összesen 4118 munkáltató szerepel.

Az építkezéseken tarol a feketemunka Cikk

Nőtt a feketefoglalkoztatás mértéke: a munkaügyi hatóság ellenőrzéseiben érintett munkavállalók 17,11 százalékát alkalmazták feketén 2017-ben, míg 2016-ban ez az arány csak 12,73 százalék volt. Az építőiparban ellenőrzött dolgozók 47 százalékát foglalkoztatták feketén tavaly – írja a nemzetgazdasági tárca foglalkoztatásfelügyeleti főosztályának adataira hivatkozva a Világgazdaság pénteki száma.

Feketefoglalkoztatás: ebben az ágazatban szélsebesen terjed Cikk

Csaknem a duplájára növekedett a feketén foglalkoztatottak aránya a magyar mezőgazdaságban – írja az agrárszektor.hu.

Szüretelés – csapatépítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk csapatépítés keretében szüretelni menne egy szőlősgazdához. A csapatépítés lényege, hogy a dolgozók napközben szüretelik a szőlőt, majd este a gazda egy finom vacsorával és egy kis borral vendégül látja a csapatot. Szállást is biztosít. A csapatépítésért mi fizetünk és számlát is kapunk róla. Felmerült bennünk, hogy bajba kerülhet-e a gazda egy esetleges ellenőrzés kapcsán, ha nem jelent be bennünket pl. egyszerűsített munkavállalás keretében arra a napra? Ha megjelennek a birtokon a NAV-osok, mondhatjuk-e, hogy mi csapatépítő tréningen vagyunk itt és nemhogy a gazda nem fizet nekünk, még mi fizetünk a gazdának? Nyilván erről akkor maximum egy ajánlatkérő levelezést tudnánk mutatni, mert még a gazda nem állított ki számlát. Van félnivalónk? Köszönöm.

A munkaügyi voucher-rendszer ellen tüntettek Olaszországban Cikk

Több tízezren vonultak fel Rómában a legnagyobb olasz szakszervezet (CGIL) által meghirdetett szombati tüntetésen, amelyen a balközép kormány munkaügyi politikája ellen tiltakoztak.

Kiszolgáltatott munkavállalók Cikk

Lopva átadott feketepénz, bejelentés nélküli foglalkoztatás, kényszer hatására aláírt munkaszerződés-módosítás, díjazás nélküli rendszeres túlórák, lelki terror, diszkrimináció. Ez csak néhány példa arra, hogy mi zajlik manapság egy-egy munkahelyen. Mit tehet a kiszolgáltatott munkavállaló?

Itt a NAV legfrissebb listája – nézze meg, bejelentette-e a munkáltatója! Cikk

Közzétette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók legfrissebb listáját.

Feketemunka: az idén már 16 milliárd forint járulékkülönbözetet tártak fel Cikk

Az adóhatóság a honlapján folyamatosan nyilvánosságra hozza azoknak az adózóknak a nevét, címét, adóazonosító jelét, akik elmulasztották a náluk foglalkoztatottak munkaviszonyát bejelenteni. A múlt év elejétől csak a notórius csalók neve kerül fel a „szégyenlistára”, azoké, akik ismételten, a korábbival azonos jogsértést ugyanazon a telephelyen követtek el. Ez év első felében az adóhatóság munkatársai 16 540 esetben folytattak le kifizetéseket (juttatásokat) terhelő járulékokkal kapcsolatos ellenőrzést, és több mint 16 milliárd forint be nem vallott járulékot tártak fel – tájékoztat a feketelista.hu.

Feketén dolgoztat a munkáltatója? Itt megtudhatja! Cikk

Összesen ötezer fölött van azoknak az adózóknak a száma, amelyek a NAV legfrissebb – szeptemberi – listája szerint be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatnak.

Az emberek fele feketén dolgozott Cikk

Az alkalmazottak felét bejelentés nélkül, feketén foglalkoztatták egy szombathelyi társasház építése során, emiatt a Nemzeti Adós és Vámhivatal, akár több millió forintos bírságot is kiszabhat az érintett vállalkozásokra – közölte az MTI-vel csütörtökön Cséve Szabolcs, a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságának sajtóreferense.

Milliárdokra büntette a munkáltatókat a NAV Cikk

A feketemunka a sok alkalmazottal működő gazdálkodóknál fordul elő a leggyakrabban – erről szólnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzési tapasztalatai. 2011 óta a revizorok és a pénzügyőrök mintegy 4 milliárd forint bírságot szabtak ki szabálytalan foglalkoztatás miatt.

Ezeken bukik le a cégek kétharmada Cikk

2014. januártól szeptemberig terjedő időszakban a munkaügyi hatóság 14 639 munkáltatót ellenőrzött, a vizsgálatok során a foglalkoztatók 69 százalékánál talált munkaügyi jogsértéseket, amelyek az ellenőrzés alá vont foglalkoztatottak (81 793 fő) 70 százalékát érintették – derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóságának legfrissebb jelentéséből.

Halálba torkollott a feketemunka: mit tehet az özvegy? Cikk

Évek óta égető probléma, hogy jottányit nem sikerült visszaszorítani a feketefoglalkoztatást a magyarországi munkaadók körében. Feltételezhetően a feketemunkának esett áldozatul az a férfi, aki Ausztriában munkavégzés közben leesett a létráról. Magyar foglalkoztatója ahelyett, hogy azonnali orvosi segítséget kért volna, a furgonjával nyolcvan kilométert autózva egy magyarországi kórházba szállította a dolgozót, aki műtét közben meghalt. Tapasztalatok szerint a munkavállalók nincsenek tisztában azzal, hogy ha kiderül, zsebbe kapják a pénzt, nemcsak a munkáltatójuk, hanem ők is jelentős bírságra számíthatnak.

Pékségeket buktattak le az adóellenőrök Cikk

Feketemunka, bizonytalan árukészlet, köztartozás. Sorozatos és súlyos szabálytalanságokat tapasztaltak a NAV munkatársai egy külföldi tulajdonú üzletláncnál, amely országszerte pékárut forgalmaz. Hogy a hálózat összesen mennyi bevételt titkolt el, azt még vizsgálják a revizorok, azonban az már kiderült, hogy a be nem jelentett alkalmazottak és az igazolatlan eredetű árukészlet miatt várhatóan 4 és félmillió forint bírságot kell kiszabni. A végrehajtók több mint 50 milliós foglalással zárták az ellenőrzési akciót.

Feketefoglalkoztatás, törvényellenes túlmunka, késedelmes bérfizetés – munkáltatói jogsértések Cikk

Az idei első negyedévben a munkaügyi hatóság 5918 munkáltatót ellenőrzött, és a vizsgálatok során a foglalkoztatók 58 százalékánál talált munkaügyi jogsértéseket, míg 2013 azonos időszakában a munkáltatók felénél tárt fel szabálytalanságokat - olvasható a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóságának honlapján közzétett tájékoztatóban.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Osztalékká vált osztalékelőleg

Szipszer Tamás

adószakértő

Őstermelő és egyéni vállalkozó iparűzési adó

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szekrényzár fordított áfával?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink