15 találat a(z) fagykár cimkére

18-19 milliárd forint van az aszály- és a fagykárok enyhítésére Cikk

Az idei esztendő első felének időjárása komoly károkat okoz a mezőgazdaságban. A gazdálkodók eddig 166 ezer hektáron jelentettek be aszálykárt és 82 ezer hektáron tavaszi fagykárt – olvasható a kormányportálon Nagy István agrárminiszter MTI-nek adott nyilatkozata.

Fagykár, szárazság: nő a biztosításhoz kötött támogatás mértéke Cikk

Már megnyílt az egységes kérelem (EK) kitöltési felülete, ezzel lehetővé vált a biztosítási díjtámogatás igénylése is. Az eddigi 30 százalék helyett idén már a 20 százalékot meghaladó mértékű hozamcsökkenést eredményező kedvezőtlen éghajlati jelenségek esetén is segít a díjtámogatott biztosítás, illetve a támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 65 százaléka helyett annak 70 százalékára nőtt, hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Fiatal gazda az 5 év elteltével a gazdálkodást őstermelőként szeretné folytatni Kérdés

Segítséget szeretnék kérni az egyik fiatal gazda egyéni vállalkozó 2014.11.03-tól. Most lejár 5 év, meg szeretné szüntetni az egyéni vállalkozást, és a továbbiakban őstermelőként folytatná a gazdálkodást 2017.01.01-től katás vállalkozó. Most december 31-ével megszünteti a katát, januárban megszünteti a vállalkozást, az őstermelőit kiváltja. Kezdő őstermelőnek minősűl-e és a járulékot hogyan fizeti meg? A megszűnt vállalkozásból a gépek hogyan kerülnek át az őstermelésbe ? A 2019-ben beadott fagykár, ha megkapja, 2020-ban kerül kifizetésre Őstermelés bevétele lesz 2020-ban? Előre is kőszőnőm a segítséget K.Gabriella

Kompenzációt kaphatnak a gazdák a téli fagykár miatt Cikk

A téli fagykárok miatt is kaphatnak kompenzációt a gazdák, ha még ezen a héten bejelentik igényüket az agrárkárenyhítési rendszerben – írja a Magyar Idők. Csak az kaphat juttatást, aki az előző év szeptember 15-éig befizette a kárenyhítési hozzájárulást.

Figyelem! A téli fagykár április 15-éig még bejelenthető Cikk

Az NFM felhívja a károsult termelők figyelmét arra, hogy az agrárkárenyhítési rendszerben a téli fagykárt legkésőbb április 15-éig jelenthetik be a Magyar Államkincstár erre a célra szolgáló elektronikus felületén.

Kiemelt támogatást kaphatnak a fagy- és jégesőkárt szenvedett termelők Cikk

Kiemelt támogatással segíti a szaktárca azokat az ültetvényes gazdálkodást folytató termelőket, aki az idén szenvedtek fagy- és jégesőkárt – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csütörtökön az MTI-vel.

Duplájára nőtt az Agrár Széchenyi Kártya maximális hitelösszege Cikk

Az eddigi 50 millió forintról 100 millió forintra emelkedett az Agrár Széchenyi Kártyán felvehető maximális hitelösszeg, ismét elérhető a költség- és kamatmentes hitel a kedvezőtlen időjárás miatt kárt szenvedett agrárvállalkozások számára – közölte a KAVOSZ Zrt. A módosítás a csekély összegű támogatási kerettel rendelkező vállalkozások finanszírozásában jelent érdemi előrelépést.

A fagykárok ellenére alacsonyak a gyümölcsárak Cikk

A FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnöke a Világgazdaságnak elmondta: mindig volt olyan hatás, ami nem engedte elszabadulni az árakat.

Jégkár, esőkár, fagykár: így kell adózni a kárenyhítő juttatás után Cikk

A változékony időjárás miatt sok kár érte a mezőgazdasági termelőket idén a kései havazás, a fagykár, a jégeső és a felhőszakadások miatt. Ennek apropójaként cikkünkben sorra vesszük, milyen adózási szabályok vonatkoznak a kapott kárenyhítő juttatásra.

Felmérik a fagykárokat az erdőkben Cikk

A rendkívüli áprilisi hóesés az erdőkben, az erdőgazdálkodásban is jelentősebb károkat okozott. A magasabban fekvő hegy- és dombvidékeinken a helyenként 40 centimétert is meghaladó hóréteg az erdei utakat járhatatlanná tette, sok helyen nagyobb faágakat tört le, egész fákat döntött ki. Ezek miatt az erdők látogatása is veszélyessé vált, ezért több érintett erdőgazdaság ideiglenesen az erdők látogatását is korlátozta, közölte a földművelésügyi tárca sajtóirodája.

Fagykár: változott a bejelentési határidő Cikk

Nagypéntek miatt a Magyar Államkincstár módosította a fagykár bejelentések határidejét az ünnepek utánra.

Bővül a Széchenyi Kártya Program: duplájára nőtt a forgóeszközhitel Cikk

Mostantól akár 50 millió forint összegben igényelhető Széchenyi Forgóeszközhitel az eddigi 25 millióval szemben. A hitel összege 1 millió forinttól 50 millió forintig 100 000 forintonként emelkedhet – közölte a programot működtető Kavosz Zrt.

Kárenyhítési hozzájárulás: itt az idő, fizetni kell, különben sokat veszthet Cikk

Az agrárkár-enyhítési rendszerben tag termelőknek 2016. szeptember 15-éig beérkezően kell megfizetniük a kárenyhítési hozzájárulást a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által megjelölt számlára – hívja fel a figyelmet a Földművelődésügyi Minisztérium (FM).

Fagykárra ők kaphatnak támogatást Cikk

A jégkárt szenvedett gazdák után a fagykár sújtotta agrárvállalkozások is részesülhetnek teljes támogatásban az Agrár Széchenyi Kártya (ASZK) konstrukció keretében – közölte a KAVOSZ Zrt. pénteken az MTI-vel.

Hajnali fagy(kár) gyors bejelentésre enyhül Cikk

A fagykár észlelésétől számított 15 napon belül be kell jelenteni azt a kárenyhítés érdekében – mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyugdíjas önellenőrzés

Széles Imre

tb-szakértő

Telephely után fizetendő társasági adó

Kiss Péter

adószakértő

TruTax Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close