38 találat a(z) főállású anya cimkére

Főállású anya – aki katás egyéni vállalkozó Kérdés

Harmadik gyermek melletti jogviszony Kérdés

Főállású anya – egyéni vállalkozó Kérdés

Nők 40: főállású anyaság és szolgálati idő Cikk

A nyugdíj előtt állók közül sokan szeretnék ellenőrizni, hogy korábbi biztosítási jogviszonyuk szerepel-e a nyugdíj-biztosítási nyilvántartásban. Mi történik, ha valaki adategyeztetés után észleli, hogy főállású anyaként töltött 5 évét nem vették figyelembe szolgálati időként? Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Főállású anyaság vs. gyermeknevelési támogatás Kérdés

Főállású anya: minimum járulék alapja Kérdés

Gyet melletti munkavégzés Kérdés

Kata Kérdés

Főállású anya – megbízási szerződés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy főállású anya gyermeknevelési támogatásban részesül, mely mellett nem végezhet heti 30 órát meghaladó időtartamban keresőtevékenységet. Az anya megbízási díj keretében tanít több intézményben is. A ledolgozott óraszám változó. A szerződésben nincs rögzítve a heti vagy havi óraszám. Hogyan kell megvizsgálni, hogy jogosult-e a gyermeknevelési támogatásra? Vezesse a heti óraszámait, vagy a havi óraszámokat összeadva átlagolja? Vagy esetleg az átlagolásnál nagyobb időintervallum is figyelembe vehető?

Főállású anyaság melletti ügyvezetés Kérdés

Kft. ügyvezetője főállású anya (gyetben részesül) a vállalkozás működésében részt vesz, de nem részesül jövedelemben. Ebben az esetben terheli őt a minimálbér után járulékfizetési kötelezettség?

Főállású anya katás vállalkozásának foglalkoztatottja Kérdés

Főállású anya katás vállalkozásban alkalmazottat foglalkoztat. Milyen feltételekkel teheti meg?

Főállású anya fizetendői egyéni vállalkozásban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem válaszát az ügyben, hogy 2019-ben főállású anya egyéni vállalkozóként fizet-e járulékot ?

Munkavállalói felmondás gyes lejárta után Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gyesről visszatérő munkavállaló az első munkanapján felmondott. Főállású anyaként kívánja nevelni a három gyermekét. Kérdésünk, hogy ebben az esetben hogyan alakul a felmondási idő? Ha eltekintünk a felmondási időtől, mikor szűnik meg a jogviszonya, és mikor jelentkezhet be főállású anyaként? A felgyülemlett szabadságot természetesen megváltjuk pénzben. Köszönettel.

Főállású anya ügyvezetőként Kérdés

Főállású anya kft. ügyvezetője is egyben. Meg kell-e fizetnie legalább a minimálbér után a bérterheket, vagy elég csak a közreműködése ideje alapján? Ez körülbelül napi két óra, kis cégről van szó.

Főállású anya jogviszonya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunknál 2002-ben kezdődött egy kolléganő heti 40 órás alkalmazotti jogviszonya. A kolléganő gyermekszülés következtében folyamatosan gyes, gyed stb. ellátásban részesült, mert közben 3 gyermeke született. A 3. gyermek is betöltötte már a 3. életévét. Ekkor kérdeztünk rá a kolléganőnél, hogy vissza akar-e jönni, s ha igen, mikortól dolgozni. Egy egysoros e-mailt kaptunk tőle, hogy ő jelenleg főállású anya státuszban szerepel az Államkincstárnál. A következőket szeretném kérdezni: 1. Főállású anyakénti státuszában a munkáltató köteles a korábbi alkalmazotti jogviszonyát fenntartani? 2. Ha meg kellett volna szüntetni a jogviszonyát a munkáltatójával, de ez nem történt meg, mit lehet most tenni? 3. Ki kell, hogy kezdeményezze a jogviszony rendezését? 4. Ha nem, hogyan és milyen dátummal kell (kellett volna) a jogviszonyát lezárni? 5. Milyen időszakra jár számára fizetett szabadság? Köszönöm segítségüket! Üdvözlettel: Oszlánszky Gábor

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs