36 találat a(z) főállású anya cimkére

Főállású anya – egyéni vállalkozó Kérdés

Nők 40: főállású anyaság és szolgálati idő Cikk

A nyugdíj előtt állók közül sokan szeretnék ellenőrizni, hogy korábbi biztosítási jogviszonyuk szerepel-e a nyugdíj-biztosítási nyilvántartásban. Mi történik, ha valaki adategyeztetés után észleli, hogy főállású anyaként töltött 5 évét nem vették figyelembe szolgálati időként? Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Főállású anyaság vs. gyermeknevelési támogatás Kérdés

Főállású anya: minimum járulék alapja Kérdés

Gyet melletti munkavégzés Kérdés

Kata Kérdés

Főállású anya – megbízási szerződés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy főállású anya gyermeknevelési támogatásban részesül, mely mellett nem végezhet heti 30 órát meghaladó időtartamban keresőtevékenységet. Az anya megbízási díj keretében tanít több intézményben is. A ledolgozott óraszám változó. A szerződésben nincs rögzítve a heti vagy havi óraszám. Hogyan kell megvizsgálni, hogy jogosult-e a gyermeknevelési támogatásra? Vezesse a heti óraszámait, vagy a havi óraszámokat összeadva átlagolja? Vagy esetleg az átlagolásnál nagyobb időintervallum is figyelembe vehető?

Főállású anyaság melletti ügyvezetés Kérdés

Kft. ügyvezetője főállású anya (gyetben részesül) a vállalkozás működésében részt vesz, de nem részesül jövedelemben. Ebben az esetben terheli őt a minimálbér után járulékfizetési kötelezettség?

Főállású anya katás vállalkozásának foglalkoztatottja Kérdés

Főállású anya katás vállalkozásban alkalmazottat foglalkoztat. Milyen feltételekkel teheti meg?

Főállású anya fizetendői egyéni vállalkozásban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem válaszát az ügyben, hogy 2019-ben főállású anya egyéni vállalkozóként fizet-e járulékot ?

Munkavállalói felmondás gyes lejárta után Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gyesről visszatérő munkavállaló az első munkanapján felmondott. Főállású anyaként kívánja nevelni a három gyermekét. Kérdésünk, hogy ebben az esetben hogyan alakul a felmondási idő? Ha eltekintünk a felmondási időtől, mikor szűnik meg a jogviszonya, és mikor jelentkezhet be főállású anyaként? A felgyülemlett szabadságot természetesen megváltjuk pénzben. Köszönettel.

Főállású anya ügyvezetőként Kérdés

Főállású anya kft. ügyvezetője is egyben. Meg kell-e fizetnie legalább a minimálbér után a bérterheket, vagy elég csak a közreműködése ideje alapján? Ez körülbelül napi két óra, kis cégről van szó.

Főállású anya jogviszonya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunknál 2002-ben kezdődött egy kolléganő heti 40 órás alkalmazotti jogviszonya. A kolléganő gyermekszülés következtében folyamatosan gyes, gyed stb. ellátásban részesült, mert közben 3 gyermeke született. A 3. gyermek is betöltötte már a 3. életévét. Ekkor kérdeztünk rá a kolléganőnél, hogy vissza akar-e jönni, s ha igen, mikortól dolgozni. Egy egysoros e-mailt kaptunk tőle, hogy ő jelenleg főállású anya státuszban szerepel az Államkincstárnál. A következőket szeretném kérdezni: 1. Főállású anyakénti státuszában a munkáltató köteles a korábbi alkalmazotti jogviszonyát fenntartani? 2. Ha meg kellett volna szüntetni a jogviszonyát a munkáltatójával, de ez nem történt meg, mit lehet most tenni? 3. Ki kell, hogy kezdeményezze a jogviszony rendezését? 4. Ha nem, hogyan és milyen dátummal kell (kellett volna) a jogviszonyát lezárni? 5. Milyen időszakra jár számára fizetett szabadság? Köszönöm segítségüket! Üdvözlettel: Oszlánszky Gábor

Főállású anya Kérdés

Egy bt. kültagja főállású anya. Ha csak mint tulajdonos dolgozik (juttatás nélkül) a bt.-ben, megengedett-e?

Főállású anya nyugdíj-jogosultsági ideje - 2, nyugdíj alapja Kérdés

Tisztelt Winkler Róbert! Köszönöm szépen a gyors válaszát. További kérdésként merültek fel az alábbiak: Jól tudom, hogy a főállású anyaság maximum 8 év jogosultsági időt eredményez? Mi a különbség a között, ha az illető személy nem gyermekneveléssel, hanem keresőtevékenységgel szerez jogosultsági időt? Az előző kérdésben elfelejtettem megkérdezni az alábbi lényeges kérdéseket, amelyek nem a szolgálati időre, hanem a nyugdíj alapjára, a nyugdíj megállapítására vonatkoznak: Ha csak főállású anyaként van (lesz továbbra is) jogviszonya, akkor ez milyen mértékben számít bele az anya nyugdíjalapjába, nyugdíjának megállapításába? Ha a főállású anyasági mellett heti 10 órában elmegy dolgozni, akkor a nyugdíj alapjába, nyugdíjának megállapításába ez a heti 10 óra milyen mértékben számít bele? Összevonható-e a két jogviszony (főállású anya + munkaviszony) a nyugdíj alapjának, nyugdíj megállapításának tekintetében, vagy annak megállapításakor azt külön-külön fogják számolni? Ha külön-külön számolják, akkor a főállású anyasági jogviszony mellett mi az a minimális heti munkaidő, amely a nyugdíj alapjába, nyugdíjának megállapításába beleszámít? Válaszát előre is köszönöm! Szilágyi Ferenc Első kérdés url: http://adozona.hu/kerdesek/2018_5_14_Foallasu_anya_nyugdij_jogosultsag_rbm

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mezőgazdasági őstermelőnek történő kifizetések a járulékbevallásban

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Közösségen belüli értékesítés II.

Bunna Erika

adótanácsadó

Részesedés térítésmentes átadása

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close