439 találat a(z) ellenőrzés cimkére

Ásványvizeket hív vissza a Lidl Cikk

Visszahívja a Vivienvíz Kft. azokat az általa gyártott Lupilu elnevezésű szénsavmentes ásványvizeket, amelyek a Lidl sajátmárkás termékeiként vannak jelen az áruházlánc polcain - közölte a gyártó hétfőn az MTI-vel. A terméket a vevők a vásárlást igazoló blokk nélkül, szavatossági időtől függetlenül, bármeddig visszavihetik, ezek értékét a Lidl maradéktalanul megtéríti.

Kiemelt NAV-ellenőrzések a fővárosban Cikk

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal 2018. június 11-étől országos akció keretében fokozott jelenléttel, megerősített kapacitással, több száz revizor és pénzügyőr részvételével összehangoltan ellenőrzi a fővárosban működő kereskedőket – írja mai hírlevelében a NAV.

Lezárult a vetőburgonya fokozott ellenőrzése Cikk

Véget ért a burgonya összes zárlati kórokozójára kiterjesztett, fokozott ellenőrzés. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) abból a célból rendelte el az országos vizsgálatot még ez év februárjában, hogy átfogó képet kapjon az EU tagállamaiból érkező szállítmányok növény-egészségügyi állapotáról. A laboratóriumi analízis a megvizsgált 148 minta közül 5-nél mutatott ki zárlati fonálféreg fertőzést, a többi szállítmány egészségesnek bizonyult – olvasható a Nébih közleményében.

Kiskereskedők a NAV célkeresztjében júniusban! Cikk

Új kiemelt ellenőrzési területet jelölt meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ahol június 4-étől a revizorok fokozott jelenlétére számíthatnak a vállalkozások.

Transzferárazás: ilyen adatbázisszűrési hibákat talált a NAV Cikk

A jellemző formai és tartalmi hibák bemutatását követően a NAV a transzferárazás témájában az összehasonlító adatok megképzéséhez használt adatbázisszűrési hibákból közölt néhányat.

Tartalmi hibák a transzferárazásban – ezeket tapasztalta a NAV Cikk

A jellemző formai hibák bemutatását követően a NAV az elmúlt időszakban a transzferár területen végzett ellenőrzések során tapasztalt tipikusnak mondható tartalmi hibákat mutatja be.

NAV: adózói hibák a kapcsoltság bejelentésénél, értelmezésénél Cikk

A transzferárral kapcsolatos előírások számos teendő teljesítésére kötelezik az érintetteket. A NAV összeszedte az ellenőrzésok során tapasztalt hibákat.

Nem tudni honnan jött a krumpli, fennakadt az ekáer hálójában Cikk

Mintegy 25 tonna ismeretlen eredetű burgonya forgalmazását akadályozták meg a NAV munkatársai.

24 órás országos sebességellenőrzést tartanak a rendőrök Cikk

Hétfő reggeltől kedd reggelig 24 órás országos sebességellenőrzést tartanak a rendőrök – közölte a rendőrség honlapján pénteken.

Őstermelői szabályokra figyelmeztet a Nébih Cikk

A tavasz beköszöntével egyre több, friss idényterméket értékesítő őstermelővel találkozhatunk a piacokon. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) adatbázisa szerint Magyarországon 2018-ban több mint 300 ezren rendelkeznek érvényes őstermelői igazolvánnyal és több mint 250 ezren foglalkoznak növénytermesztéssel. Azoknak, akik idén először készülnek a terméküket értékesíteni a piacon és azoknak is, akik egész évben jelen vannak, érdemes áttekinteniük az értékesítésre vonatkozó szabályokat – figyelmeztet a Nébih.

Ellenőrzés meghiúsulása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozás adóellenőrzésről cégkapun kapott tájékoztatást. Sajnos nem nézték meg az értesítést... Kérdésem, hogy meghiúsult ellenőrzés kapcsán milyen bírságtétel szabható ki? Köszönettel: Szabó Anita

A vizsgált tejfölök felénél eljárást kellett indítani Cikk

Legújabb Szupermenta terméktesztjén a 20 százalékos zsírtartalmú tejfölöket ellenőrizte élelmiszerbiztonsági és minőségi szempontból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A 31 tejfölből 15-tel szemben kellett valamilyen probléma miatt eljárást indítani, amiből 3 esetben élelmiszerellenőrzési bírságot is kiszabtak a Nébih ellenőrei.

Hatalmas lehet a bírság a növényvédelmi szabályok megszegése miatt Cikk

2018 tavaszán az ország teljes területén kiemelten ellenőrzi a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a növényvédelmi kezeléseket a házi méhek és a vadon élő beporzók védelme érdekében. A gazdálkodóknak érdemes betartaniuk a kijuttatható növényvédő szerekre, illetve az alkalmazható technológiára vonatkozó előírásokat, ugyanis a szabályok megszegése esetén tetemes növényvédelmi bírságra számíthatnak.

Jogsértés megszüntetése miatt bírság? Kérdés

A NAV méltányolta, hogy az egyszerűsített foglalkoztatotti bejelentés (17T1042E) – alaposan alátámasztott és prezentált technikai okokra hivatkozva – nem jött létre, továbbá, hogy az egyszerűsített munkaszerződés a helyszíni ellenőrzés során rendelkezésre állt, ezért egyrészt megállapította, hogy a cselekmény nem be nem jelentett foglalkoztatásra irányult, abban szándékosság nem volt, másrészt bírságolt a kiszabható maximális összeg 5 százalékában a kellő körültekintés hiányára hivatkozva. A jogsértés megszüntetése végett a bejelentés (17T1041), a járulékok bevallása és megfizetése utólag megtörtént a Tbj. szabályai („normál munkaviszony”) szerint. Fél év elteltével a munkaügyi hatóság eljárást indít azért, mert az alkalmazott bejelentése (17T1041) későn történt meg, holott a bejelentés elmaradásáért a NAV már bírságolt, és ez utóbbi bejelentés nem egy kései bejelentés, csupán egy technikai jellegű cselekmény a jogsértés megszüntetésére. Honnan kerülhetett ez a munkaügyi hatóság látóterébe? Jogos-e az eljárása? Bírságolhat-e ezért?

Arzénnal szennyezett rizst találtak Magyarországon Cikk

Arzénnal szennyezett rizst, illetve puffasztott rizst talált a Tudatos Vásárlók Egyesülete Magyarországon, ugyanakkor megjegyezték, hogy a szennyezőanyag egyik termékben sem lépte túl az európai uniós határértéket – közölte az egyesület.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás vállalkozó tárgyieszköz-vásárlás

Szipszer Tamás

adószakértő

Kilépés kata alól

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs