582 találat a(z) ellenőrzés cimkére

Elindult a dohány-kontroll – fokozott NAV-ellenőrzésre kell számítani Cikk

Elindult a dohány-kontroll: július elején megkezdődött a dohánylevelek betakarításának szezonja, az úgynevezett „törés”, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága kiemelt figyelmet fordít a feketekereskedelem megakadályozására – közölte a NAV pénteken az MTI-vel.

A Tisza-tónál ellenőrzött a Nébih, megvannak a következő célpontok is Cikk

Június utolsó hetében a Tisza-tónál működő vendéglátóhelyeket ellenőrizték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A vizsgálatok során mindössze 51 kg terméket vontak ki a forgalomból, és 2 esetben indítottak eljárást – írja honlapján a Nébih.

Ezek a 2023-as NAV-ellenőrzések számai, és várható irányai 2024-ben Cikk

A NAV 2023-as évkönyve részletes áttekintést ad az adóhatóság ellenőrzési gyakorlatáról, amelyből a jövőre vonatkozóan is értékes tanulságok szűrhetők le. A Deloitte szakértői a legfontosabb tudnivalókat foglalták össze – írja sajtóközleményében a Deloitte.

Szigorúbb szabályok jönnek a fenntarthatóság és az emberi jogok területén Cikk

Megjelent a fenntarthatósággal kapcsolatos vállalati átvilágításról szóló európai uniós irányelv, azaz a Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD), amelyet két éven belül kötelesek átültetni saját nemzeti jogszabályaikba a tagállamok. A vállalatok feladatai közé fog tartozni az emberi jogi és környezetvédelmi káros hatások kezelése, panaszkezelési rendszer működtetése, valamint az éghajlatváltozás mérséklésére irányuló átállási terv készítése is. A kötelezettségeken túl a szabályozás lehetőségeket is teremthet a beszállítói lánc tudatos átvilágítása és indukált fejlesztések biztosítása révén. Az átvilágított kkv-k pedig akár célzott támogatásban is részesülhetnek, hogy biztosítsák a vállalati elvárásoknak való megfelelést – derül ki a KPMG sajtóközleményéből.

Gineket tesztelt a Nébih – három gyártó ellen indult eljárás Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a Szupermenta program terméktesztjén ezúttal gineket elemeztek. Az összehasonlító vizsgálatba 27 gin került be, melyek a hatósági, laboratóriumi és kedveltségi vizsgálaton is részt vettek. Az élelmiszerminőségi jellemzők vagy a címkéken szereplő jelölések 3 termék esetében nem feleltek meg a jogszabályi előírásoknak, ezért hatósági eljárás indult az érintett gyártókkal szemben – írja honlapján a Nébih.

Társasház könyvelése – ellenőrizheti-e a tulajdonos külső szakértő bevonásával? Cikk

Olvasónkban felmerült a kérdés, hogy kötelessége-e a társasházat könyvelő cégnek alávetni magát a társasház egyik tulajdonosa által kezdeményezett magánvizsgálatnak, harmadik félnek kiadhatja-e a társasház számviteli bizonylatait, dokumentumait. A kérdésre dr. ifj. Magyar Attila, a Magyar-Hajós-Dobos Ügyvédi Iroda ügyvédje válaszolt.

Vonatokon, pályaudvarokon tart 24 órás ellenőrzést csütörtök reggeltől a rendőrség Cikk

Egy európai akció keretében tart ellenőrzést a rendőrség csütörtök reggeltől péntek reggelig vonatokon és pályaudvarokon – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden a police.hu oldalon.

NAV helyszíni ellenőrzések: ezeken a helyeken legyenek résen! Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjának közlése szerint a 26. héten az alábbi helyeken lesznek adóhatósági helyszíni ellenőrzések.

AM: lezárult az egységes kérelmek benyújtási időszaka, megkezdődik a kérelmek ellenőrzése Cikk

A 2024-es évre vonatkozó egységes kérelem benyújtására rendelkezésre álló 61 nap alatt 159,5 ezer termelő 4,98 millió hektárra nyújtott be támogatási kérelmet. Idén 44 közvetlen támogatási, illetve vidékfejlesztési jogcím tekintetében volt lehetőség az Egységes Kérelem eljárásrendjének keretében támogatást igényelni vagy adatszolgáltatást teljesíteni – közölte az Agrárminisztérium (AM) pénteken az MTI-vel.

Fokozottan ellenőrzi a Nébih a tengeri konténereket Cikk

Fokozott elővigyázatosság és ellenőrzés indokolt a távoli kontinensekről, országokból (például Kína) érkező tengeri konténerek esetében. Ezen szállítmányok (például kő- és fémáruszállítmányok) fa csomagolóanyagai ugyanis komoly ‒ főként növényegészségügyi ‒ kockázatot jelenthetnek a környezetünk egészségére – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

NAV: egységes ellenőrzés a Baltikumban, Lengyelországban és Finnországban Cikk

Az orosz–ukrán háború miatt elrendelt szankciók érvényesítése miatt Litvánia, Lettország, Észtország, Lengyelország és Finnország vámhatóságai 2024. május 9-én egységes ellenőrzési intézkedések alkalmazásáról írtak alá megállapodást – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Szlovénia meghosszabbítja az ellenőrzést a horvát és a magyar határon Cikk

Szlovénia további hat hónappal, decemberig meghosszabbítja a határellenőrzést a horvát és a magyar határon – jelentette be szerdán Bostjan Poklukar szlovén belügyminiszter.

Akár ötmilliós bírság is kiszabható dokumentumonként – a NAV-transzferár-ellenőrzések fő irányai Cikk

Közeledik a társasági adó bevallásának határideje, melynek része a transzferár-adatszolgáltatás is. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), elősegítve a jogszerűséget, ismerteti transzferár-ellenőrzései fő irányait – írja honlapján a NAV.

Hamisítványok a raktérben – nem jutottak el Barcelonába Cikk

A spanyolországi Barcelonába tartott az a román furgon, amely magánszemélyek feladott csomagjait szállította, azonban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei az M5-ös autópályáról ellenőrzésre terelték ki. A járőrök a csomagok szúrópróbaszerű vizsgálatakor több száz hamis ruhát, cipőt és parfümöt is találtak, ezért a jármű tételes átvizsgálásáról döntöttek, olvasható a NAV honlapján.

Az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét Cikk

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét – közölte az OTP Mobil friss reprezentatív felmérésnek eredményeit kedden az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Társaságiadóalap-növelő tétel

Pölöskei Pálné

adószakértő

Külföldi rendezvény

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Megbízási díjas költségtérítése

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink