506 találat a(z) ellenőrzés cimkére

Kiemelt ellenőrzéseket végez az adventi időszakban a fogyasztóvédelmi hatóság Cikk

Kiemelt ellenőrzéseket végez az adventi időszakban a fogyasztóvédelmi hatóság, amelyek kiterjednek a hagyományos üzletek, piacok, kitelepülések és az online boltok vizsgálatára, de nagy figyelmet fordítanak a most aktuális Black Friday napokra is – közölte ma Kupecki Nóra, az Igazságügyi Minisztérium alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár a közösségi oldalán.

Hol számíthatunk NAV-ellenőrökre a héten? Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjának tájékoztatása szerint a revizorok a 47. héten várhatóan az alábbi helyeken végeznek helyszíni ellenőrzéseket.

2022. november 10-étől változik egyes szankciós termékek forgalmának engedélyezése Cikk

2022. november 10-étől változik a szankciós vas- és acéltermékek, és egyes, az atomenergia polgári felhasználására behozott termékek engedélyeztetése – tette közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Alumínium helyett állatgyógyászati terméket szállított Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy kamionban csaknem nyolcmillió forint értékű állatgyógyászati készítményt találtak.

Papíralapú jelenléti ív vs. online nyilvántartás: mire ad lehetőséget az Mt.? Cikk

Beléptető rendszer és online munkaidő-nyilvántartó rendszer esetén a munkáltató köteles-e kézzel írt vagy nyomtatott formában jelenléti ívet vezetni, nyomtatni, aláírni, megőrizni? Ha igen, milyen módon? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Adatvagyona alapján ellenőrzött és bírságolt meg egy céget a NAV Cikk

Adatvagyona alapján ellenőrzött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy ruhát és háztartási cikkeket árusító távol-keleti áruházat; a kiszabott bírságot és adókülönbözetet – ötvenkilencmillió forintot – azonnal befizette a cég – közölte a NAV szerdán az MTI-vel.

MNB árfolyam választásának hiánya – külföldi szolgáltatás esetén Kérdés

Esetleges fémdarab jelenléte miatt fogyókúrás porokat hív vissza a Nébih Cikk

Fogyókúrás porok visszahívásáról tett közzé tájékoztatót honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

TIM: a megállított járművek tizede nem tett eleget minden követelménynek Cikk

Négy nagyvárosban összesen 867 gépkocsi állapotát mérték fel a Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akcióban 2022. szeptember 19-e és 23-a között. Az Európai Mobilitási Hét kísérőprogramján a szakemberek 94 jármű esetében állapítottak meg hiányosságot, közülük 27 erősen szennyezőt kell két hónapon belül időszakos műszaki vizsgálatra vinni – ismertette pénteki közleményében a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).

Szalámik versenye a Termékmustrán Cikk

Az egészben kapható, valamint a szeletelt szalámik összehasonlítása volt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) legutóbbi, sorban az ötödik Termékmustrájának a középpontjában. A minősítés során végül 22 termék kapott lehetőséget arra, hogy kiérdemelje a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) arany fokozatát – tette közzé honlapján csütörtökön a Nébih.

Cigarettát szagoltak ki a szolgálati kutyák Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai szolgálati kutyák, Becky és Ella segítségével csaknem hatszázezer forintot érő dohányterméket találtak Lónyánál egy autóban, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Alkoholszondás ellenőrzés Kérdés

Céges partner fintech bankszámlája Kérdés

Árrésellenőrzés Kérdés

Korrupcióellenes hatóságot állít fel a magyar kormány az EU-s támogatások felhasználásának ellenőrzésére Cikk

Határozatot fogadott el a kormány az európai uniós források lebonyolítását érintő jogellenességek és szabálytalanságok megelőzése, felderítése és kijavítása érdekében működő független hatóság felállításával összefüggő feladatokról; a határozat meg is jelent a Magyar Közlöny 143. számában.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magyar áfás külföldi számla

Bunna Erika

adótanácsadó

Láncügylet áfavonzata

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs