7 találat a(z) eljárási illeték cimkére

Illetékek a NAV eljárásaiban Cikk

Friss információs füzetet közölt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) különböző eljárásaiban fizetendő illetékekről és az illetékmentesség eseteiről, feltételeiről.

Illetékváltozások 2023-tól Cikk

2023-tól az illetéktörvény csak pár helyen változik, de annál fontosabb kérdésekben. Ilyen a csokkal érintett, hozzáépítéssel létrejött ingatlanok illetékmentessége, illetve a kapcsolt vállalkozások közötti ingatlanátruházás szigorodása. Kisebb módosítás, hogy 2024-ig teljesen kivonják az illetékbélyeget (bár az adóhatóságnál és az okmányirodáknál 2014 óta nem is lehetett használni), illetve az egyes büntetőeljárási illetékek változásai.

Üzletrész öröklése Kérdés

Több információs füzetét is frissítette a NAV Cikk

Három újabb információs füzetét frissítette tegnap a NAV.

Katás ügyvéd bevétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kisadózó ügyvéd esetében bevételnek számít-e az ügyvéd számlájára az ügyfél által utalt azon összeg, amiből az eljárási illetéket egyenlíti ki az ügyvéd? Köszönettel

Illeték számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni ügyvéd eljárási illeték és közzétételi díj értékéről milyen bizonylat kiállítására kötelezett, ha az összeget átveszi és ügyfele helyett befizeti a cégbíróság felé? Ezen összegeket milyen jogcímen kell könyvelni és beleszámít-e az éves összes bevételébe? Köszönettel

Eljárási illeték megfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy végelszámolás alatt álló bt.-t a cégbíróság 100 ezer forint eljérási illeték megfizetésére kötelezte határozatában. Ennek oka, hogy a végelszámolást a kezdő időponttól számított 3 éven belül nem fejezte be, illetve a cég törlése iránti kérelmet nem nyújtotta be. Kérdésem az lenne, hogy a kiszabott illeték összegére lehet-e részletfizetést kérni, ha igen, milyen formában (nyomtatványon) kell benyújtani, és hová? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Alapítvány – vállalkozási bevétel

Pölöskei Pálné

adószakértő

Fejlesztési tartalék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Deviza adományozása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3