132 találat a(z) egyszerűsített végelszámolás cimkére

Vagyonfelosztási javaslat és határozat egyszerűsített végelszámolásnál Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2018. július 1. után elindított egyszerűsített végelszámolás esetén az eljárás végén a vagyonfelosztási javaslatot és a határozatot kötött formában kell beküldeni a cégbíróságnak. A 21/2016. IM rendelet 13. és 18. melléklete tartalmazza ezeket az iratmintákat, de egyetlen felületen sem találtam ezekre formanyomtatványt. Sajnos, azzal sem vagyok tisztában, hogy hogyan lehet ezeket az iratokat beküldeni a cégbíróságnak. Az E-Papír szolgáltatás nem kínálja fel a cégbíróságot mint címzettet. Szíves válaszát előre is nagyon köszönöm. Üdvözlettel: JM

Elhunyt beltag Kérdés

T. Szakértő! A bt. beltagja elhunyt, a cég érdemben már régóta nem dolgozik. A kültag elindíthatja-e az egyszerűsített végelszámolási folyamatot?A kültag mérlegképes könyvelő. Ebben az esetben miként kell eljárni? Köszönöm.

Egyszerűsített végelszámolás július 1-jétől Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2018.július 1-jétől életbe lépett egyszerűsített végelszámolás folyamatára és nyomtatványaira vonatkozik a kérdésem. Mi a teendője a könyvelőnek ? Hova és milyen nyomtatványokon kell beadnia a végelszámolás elindítását és mi a menete ennek az eljárásnak ? Köszönöm: Zsu

Egyszerűsített végelszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Lehet-e egyszerűsített végelszámolással megszüntetni a kkt.-t, ha a törvényes képviselő meghalt? A T202T nyomtatványon nem lehet bejelenteni a végelszámolót, mert automatikusan a törvényes képviselő a végelszámoló. Csatolni sem lehet dokumentumot. Mit tehetünk ilyenkor? Köszönöm a válaszát. Kozár Judit

Egyszerűsített végelszámolás iratmintái Kérdés

2018. julius 1-jétől az egyszerűsített végelszámoláshoz nem kötelező ügyvédi közreműködés. A cégtörvény 115. § (2) pontja szerint vagyonfelosztási javaslat és a határozat kötelező iratmintával készítendő el. Hol található meg ez az iratminta?

Egyszerűsített végelszámolás lépései Kérdés

Tisztelt Szakértő! Már több kört futottunk a NAV-val, a cégbírósággal, de segítséget nem kaptunk. Senki nem tud semmit. Egyszerűsített végelszámolást szeretnénk végigvinni, mint könyvelők, de a NAV által közzétett iratminta hibás, és a konkrét megvalósításhoz semmi segítséget nem kaptunk/találtunk. Pár konkrét kérdés következzen: 1. 2018. július 1-jétől a NAV-bejelentés mellett milyen kötelező „iratminta” anyagot kell csatolni? 2. Az iratminta anyagát E-ügyintézéssel a NAV-hoz vagy a cégbírósághoz kell küldeni? 3. Az iratminta anyagával kapcsolatban megjelent-e végrehajtási utasítás? Előre is köszönöm válaszukat!

Megjelent az augusztusi VálaszAdó Cikk

Az elmúlt hónapban az Adózóna cikkeiben részletesen bemutatta az évközi adótörvény-módosítási csomagban benyújtott változtatási javaslatokat, majd az elfogadott új szabályokat is, amelyek közül több módosítás – egyebek között számos járulék- és szochoszabály – már a kihirdetést követő napon, vagyis július 26-án hatályba is lépett.

Egyszerűsített végelszámolás – újabb feladat a könyvelőknek Cikk

Kft. és rt. is választhatja az egyszerűsített végelszámolást a cégtörvény 2018. július 1-jei változása szerint, nem kell hozzá ügyvédi képviselet, a kérelmet pedig nem a cégbíróságnál, hanem az adóhatóságnál kell előterjeszteni.

Egyszerűsített végelszámolás: mikor kell benyújtani a záró bevallásokat? Cikk

Egyszerűsített végelszámolás esetén a záró bevallások benyújtását is a végelszámolás kezdő időpontjától számított 150 napon belül kell benyújtani, vagy a 150 nap letelte után kell beküldeni a záró bevallásokat? – kérdezte olvasónk. Dr. Szeiler Nikolett ügyvéd, adótanácsadó szakértőnk válaszolt.

Egyszerűsített végelszámolás határidői Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszerűsített végelszámolás esetén a záró bevallások benyújtását is a végelszámolás kezdő időpontjától számított 150 napon belül kell benyújtani, vagy a 150 nap letelte után kell beküldeni a záró bevallásokat? Amennyiben a 150. nap letelte után, abban az esetben hány nap áll rendelkezésre a bevallások benyújtására? Köszönöm előre is segítségét!

Egyszerűsített végelszámolásból kényszertörlés Kérdés

A beltag halála miatt egy bt. tevékenysége gyakorlatilag megszűnt. A tevékenységben aktívan nem közreműködő kültag a 6 hónapos határidő lejárta után 15 nappal döntött csak a cég felszámolása mellett. Az egyszerűsített végelszámolást bejelentették a cégbíróságnak, a közlemény a cégközlönyben megjelent. A záró bevallásokat elfogadta és beadta a bt., a beszámoló közzététele elfogadásra került. A törlési kérelem beadása előtt a cégbíróság végzést küldött a kijelölt végelszámolónak (kültag), hogy a cég a jogvesztő határidő miatt kényszertörlésre került. Milyen bevallási kötelezettségek keletkeznek ebben az esetben? Hogyan és mit kell visszavonni?

Egyszerűsített végelszámolás beltag halálakor Kérdés

Egy bt. egyetlen beltagjának halála miatt egyszerűsített végelszámolást indítanak. A bt.-nek sem tartozása, sem kötelezettsége nincs. A bt. kültagja az elhunyt beltag házastársa. Kit kell szerepeltetni a vagyonfelosztási javaslatban az eredménytartalék jogosultjaként? Teljes egészében a kültagot, vagy a beltag részét osztalékként a gyermekeiknek kell elszámolni? A hagyatéki tárgyalás már lezárult, abban nem történt utalás a bt.-tulajdonra. Az örökösök egyébként semmilyen igényt nem támasztanának az egyébként sem túl jelentős összegre.

Bt. megszűnésekor szja-befizetés időpontja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszerűsített végelszámolás lezárásakor a tulajdonosok számára a kiadható pénzeszközt, a vállalkozásból kivont jövedelem összegének szja- és ehotartalmát a cég törlésére megjelölt időpont – például augusztus 31. – előtt le kell könyvelni. Kérdésem, hogy a befizetést is teljesíteni kell-e a záró időpont, jelen esetben augusztus 31. előtt a NAV-nak? Válaszát köszönöm.

Katás bt. egyszerűsített végelszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy katás bt., amely egyszerűsített végelszámolást indított. A 16KATA leadásra került. A zárómérleg és leltár készítésével vannak problémáim, ami egyben a nyitómérlegem is lesz. Az eszköz oldal egyenlege több mint a forrás oldal (a hatósági túlfizetések miatt), továbbá csak pénzeszköze és követelése van, forrás oldalon csak a jegyzett tőke és hatósági kötelezettség. A kérdés, hogy a különbözetet az eredménytartalékba kell kimutatni? Ha igen, annak a továbbiakban milyen szerepe lesz az utolsó zárómérlegben, vagy az ott marad, a vagyon felosztásban van jelentősége?

Egyszerűsített végelszámolás Kérdés

Végelszámolással kapcsolatos kérdésünk van, melynek szíves megválaszolását kérjük. Kft. egyszerűsített végelszámolással szeretne megszűnni. A végelszámolás időszakában veszteség keletkezett, valamint a NAV folyószámlán túlfizetés. A tag részére a veszteség és a kintlévőség miatt a bevallott, leadózott osztalékot csak részben lehetett kifizetni. Az a kérdésünk, hogyan kell lerendezni a NAV-val a folyószámla-túlfizetést és a tag felé a tartozást? Lekönyvelhetjük-e rendkívüli bevételként a tag által elengedett összeget, és rendkívüli költségnek, hogy lemondunk a NAV tartozásról? Ebben az esetben minden sorunk 0 lenne a mérlegben, és az eredmény is 0 lenne a 1671-es bevallásban. A megszűnés után a tag igényt tarthatna-e az adótúlfizetésre? Egyszemélyes kft.-ről van szó. Szíves segítségüket előre is nagyon köszönjük. Molnárné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyermek után járó pótszabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkabérutalás rossz bankszámlaszámra

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Térítésmentes átadás áfabevallása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close