99 találat a(z) egészség-rss cimkére

Koronavírus: gyorsan nő a mennyisége a magyarországi szennyvizekben Cikk

Markánsan növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja – közölte internetes oldalán a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Mindenkinek ingyenes lesz az influenza elleni védőoltás Cikk

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is ingyen biztosítják az influenza elleni védőoltást – jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszter. Az oltás napokon belül elérhető lesz a házi- és üzemorvosoknál.

Szigorítják a járványügyi korlátozásokat hétfőtől Romániában Cikk

Romániában hétfőtől csak védettségi igazolvánnyal lehet ügyfélként vagy fogyasztóként belépni a nyilvános zárt terekbe az alapvető árucikkeket forgalmazó boltok és gyógyszertárak kivételével – döntött a koronavírus-járvány miatt a bukaresti kormány pénteken.

Döntött az Alkotmánybíróság: többletjogok köthetők a védettségi igazolványhoz Cikk

Elutasította az Alkotmánybíróság a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. kormányrendelet egyes rendelkezései alaptörvény-ellenességének megállapítására és megsemmisítésére irányuló indítványokat – derül ki a testület honlapján közzétett tájékoztatásból. A nagyszámú indítványozó által támadott rendelkezések a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára az azzal nem rendelkező személyekhez képest többletjogosítványokat adtak.

Így kaphat támogatást az ellátásra utazó beteg 2022-től Cikk

Ha a beteg tb-támogatottan veszi igénybe többek között az orvosi, ápolási, gyógyászati ellátást, akkor távolsági utazásához adott esetben támogatást kaphat a kormányhivatal egészségbiztosítási szervétől. Erre a támogatásra nem csak az egészségügyi szolgáltatást igénybe vevő beteg, hanem akár annak kísérője is igényt tarthat. Az alábbi cikkben összefoglaljuk, hogy a fenti utazási költségtérítésben milyen kedvező változások lesznek 2022. január 1-jétől.

Kártevővel szennyezett rizst hív vissza a Tesco Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján figyelmeztet a Tesco-Global által forgalmazott Hearty food rizs visszahívására.

Szigorodhatnak a mézkeverékek származásjelölési előírásai Cikk

Ígéretet tett az Európai Bizottság a mézkeverékek származásjelölési előírásának felülvizsgálatára az uniós Mezőgazdasági és Halászati Tanács hétfői ülésén, eredményre vezettek az elmúlt két év erőfeszítései – közölte az Agrárminisztérium a tanács luxemburgi ülését követően.

Párásítókat, aromadiffúzorokat ellenőriztek: több a veszélyes, mint a biztonságos Cikk

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) első alkalommal ellenőriztette akkreditált laboratóriumával a légnedvesítők és aromadiffúzorok biztonságosságát, a húsz párásítóból mindössze három termék felelt meg a szerkezeti és villamossági követelményeknek, a többi tizenhetet a hatóság leparancsolja az üzletek polcairól – közölte az ITM pénteken az MTI-vel.

Elektromos kerékpárok: ismét lehet pályázni állami támogatásra Cikk

A Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv keretében október 4. és 8. között már a tizenegyedik alkalommal lehet pályázni állami támogatásra elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzéséhez – közölte Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Keresőképtelenség vagy alkalmatlanság? Így lehet jogszerűen felmondani Cikk

A járvány idején különös aktualitása van annak, hogy meg tudjuk különböztetni a keresőképtelenség, illetve az egészségügyi alkalmatlanság kategóriáit. Míg az első munkajogi védelmet eredményez, az utóbbi jogszerű felmondási indok.

Covid-19: az antitestvizsgálatra juttatott összeg nem adómentes Cikk

Ha a munkáltató szeretné antitestméréssel felmérni munkavállalói védettségét, milyen adózással teheti ezt meg, lehet adómentes, vagy bérként adózik? Az Adózóna olvasójának felvetésére Lepsényi Mária adószakértő válaszolt, a NAV és az EMMI álláspontját is megkérdezve.

Szalmonellával szennyezett steakborsot hív vissza az Aldi Cikk

Szalmonellaszennyezettség miatt visszahívja és a forgalomból is kivonja 95 grammos kiszerelésű BBQ borsdaráló steakbors elnevezésű termékét az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. – közölte ma a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Pluszpénz a kórházaknak a gyorsabb műtéti beavatkozásokra Cikk

A veszélyhelyzet miatt elhalasztott ellátások pótlására szolgáló kiemelt várólista-csökkentési programot indít a kormány. A programba bevont szolgáltatóknál a kormányrendeletben megnevezett ellátásokra az alapdíj 130 százalékának és az elszámolható súlyszám szorzatának megfelelő finanszírozási díj számolható el – derül ki a Magyar Közlöny 175. számában közzétett 542/2021. számú kormányrendeletből.

Életbiztosítás: akár 1 millió forinttal többe kerülhet egy dohányosnak Cikk

A dohányzás kockázatával is számolnak a biztosító társaságok, amikor meghatározzák egy biztosítási termék díját. A Bankmonitor.hu szakértőinek számításai szerint a díjkülönbség összeségében akár 1 millió forint is lehet.

Jogosultság baleseti járadékra – üzemi baleset, igényérvényesítés Cikk

A baleseti járadékra való jogosultsághoz három feltétel együttes teljesülése szükséges. Első, hogy az érintett személy üzemi balesetet szenvedjen, a második, hogy a baleset következtében meghatározott mértékű egészségkárosodása keletkezzen, a harmadik pedig, hogy a járadék megállapításának kezdő napján ne illessék meg a megváltozott munkaképességű személyek ellátásai (rehabilitációs, rokkantsági ellátás).

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Csed – naptári napi alap

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Munkabér módosítása gyes alatt

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Katás beltag

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs