5 találat a(z) dugó cimkére

Kompromisszum a Nagykörút új forgalmi rendjének kialakításában Cikk

Kompromisszumos megoldás született a Nagykörút új forgalmi rendjének ügyében – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Dugó az M0-son! Folytatódik a rendkívüli hídjavítás a déli szektorban Cikk

Szombaton is folytatódik a péntek hajnalban megkezdett rendkívüli hídjavítási munka az M0-s autóút déli szektorában az M1-es felé vezető pályán.

Csomagolószer környezetvédelmi termékdíja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az, hogy környezetvédelmi termékdíj fizetésére kötelezett-e az a bortermeléssel foglalkozó őstermelő, aki üvegbe bérpalackoztatja a borát? Azt látom, hogy a kereskedelmi csomagolószer fogalma kikerült a törvényből, ami alapján még első belföldi forgalomba hozó első vevőjeként korábban bejelentkezett. Amennyiben kötelezett lenne, akkor az üvegen kívül a dugó, a címke után lenne az? Így például a borosüveg után E71, E22 és E51 CsK kódokkal kellene bevallani a mennyiséget? Ha pedig nem kötelezett – mivel feltehetően az alanyi körbe nem tartozik bele –, akkor a 18TKORNY nyomtatványon ki lehet jelenteni? Köszönettel: Jászné

Újabb helyen lesznek dugók a fővárosban Cikk

Szerdától várhatóan szeptember végéig lezárják a szélső forgalmi sávot a fővárosi Krisztina körút Szilágyi Erzsébet fasor felé vezető oldalán, a Vérmező út és a Csaba utca közötti szakaszon, mivel távhővezeték-építés kezdődik – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Dugódíj: a szakértők szerint van értelme bevezetni Cikk

Már Demszky Gábor is kacérkodott vele, de végül utódja, Tarlós István szánta rá magát a bevezetésére, igaz, nem önszántából. A dugódíjat sokan egy újabb sarcnak tartják, pedig szakértők szerint igenis van értelme. Feltéve, ha a befolyt összeget átláthatóan a közlekedés fejlesztésére fordítják.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Termékexport de EU-ba történő szállítás

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close