7 találat a(z) dugó cimkére

Augusztus 20-ai útlezárások Budapesten az ünnepségek és az atlétikai vb miatt Cikk

Idén is forgalomkorlátozásokra kell számítani az augusztus 20-ai ünnepségekkel kapcsolatban, ezek kiegészülnek az atlétikai világbajnokság miatt elrendelt lezárásokkal – közölte Balogh Ádám rendőr ezredes a Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője mai sajtótájékoztatóján.

Iskolakezdésre újra három sávon haladhat a forgalom az M1 irányába a Deák Ferenc hídon Cikk

Augusztus végére befejeződnek a Deák Ferenc híd északi hídjának teljes lezárásával járó javítási és megerősítési munkák – tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap az MTI-t.

Kompromisszum a Nagykörút új forgalmi rendjének kialakításában Cikk

Kompromisszumos megoldás született a Nagykörút új forgalmi rendjének ügyében – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Dugó az M0-son! Folytatódik a rendkívüli hídjavítás a déli szektorban Cikk

Szombaton is folytatódik a péntek hajnalban megkezdett rendkívüli hídjavítási munka az M0-s autóút déli szektorában az M1-es felé vezető pályán.

Csomagolószer környezetvédelmi termékdíja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az, hogy környezetvédelmi termékdíj fizetésére kötelezett-e az a bortermeléssel foglalkozó őstermelő, aki üvegbe bérpalackoztatja a borát? Azt látom, hogy a kereskedelmi csomagolószer fogalma kikerült a törvényből, ami alapján még első belföldi forgalomba hozó első vevőjeként korábban bejelentkezett. Amennyiben kötelezett lenne, akkor az üvegen kívül a dugó, a címke után lenne az? Így például a borosüveg után E71, E22 és E51 CsK kódokkal kellene bevallani a mennyiséget? Ha pedig nem kötelezett – mivel feltehetően az alanyi körbe nem tartozik bele –, akkor a 18TKORNY nyomtatványon ki lehet jelenteni? Köszönettel: Jászné

Újabb helyen lesznek dugók a fővárosban Cikk

Szerdától várhatóan szeptember végéig lezárják a szélső forgalmi sávot a fővárosi Krisztina körút Szilágyi Erzsébet fasor felé vezető oldalán, a Vérmező út és a Csaba utca közötti szakaszon, mivel távhővezeték-építés kezdődik – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Dugódíj: a szakértők szerint van értelme bevezetni Cikk

Már Demszky Gábor is kacérkodott vele, de végül utódja, Tarlós István szánta rá magát a bevezetésére, igaz, nem önszántából. A dugódíjat sokan egy újabb sarcnak tartják, pedig szakértők szerint igenis van értelme. Feltéve, ha a befolyt összeget átláthatóan a közlekedés fejlesztésére fordítják.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Bankkártyás vásárlás számla nélkül

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

A számlatulaj másik bankszámlájára utaltam

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Adószámos magánszemély tevékenységi körök

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink