130 találat a(z) dohány cimkére

Betiltaná a dohány internetes kereskedelmét Cikk

A dohánytermékek internetes kereskedelmének uniós szintű betiltását javasolja Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti (EP-) delegációjának vezetője, aki az EP mezőgazdasági bizottsága részéről véleményezte az európai dohánytermék-irányelv felülvizsgálatát.

Lecsaptak a zugdohányárusokra Cikk

Több százezres bírságra és akár két év szabadságvesztésre is számíthat az a győri pár, akik interneten árultak dohányt. A világhálót figyelő revizorok rendeltek tőlük 10 kiló dohányt. A győri vasútállomáson kapták el a párt, amikor át akarták adni az árut.

Lecsap a NAV a trafiktalan településekre Cikk

Az adóhatóság szigorított ellenőrzéseket tart a keleti és a déli átkelőknél, razziákat szervez a dohánybolt nélküli településeken, és az eddiginél többen teljesítenek szolgálatot a zöldhatáron is - írta a hétfői Magyar Nemzet.

Hatalmas visszaesésről szólnak a NAV adatai a dohánykereskedelemben Cikk

A cigarettaforgalom drámai csökkenéséről tanúskodik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal csütörtökön közzétett jövedéki statisztikája - írta a Népszabadság.

Cigi feketén Cikk

Miután augusztusban emelkedett a dohányárukra kivetett jövedéki adó Szerbiában, egyre több helyen árulnak cigarettát feketén, sőt az interneten is megjelentek cigarettát kínáló hirdetések - írta honlapján csütörtökön a B92 nevű szerbiai televízió.

Illegális vágott dohányt foglalt le a NAV Nógrád megyében Cikk

Csaknem másfél mázsa illegális vágott dohányt foglaltak le a pénzügyi nyomozók Nógrád megyében, értéke meghaladja a kétmillió forintot - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Ellenőrzi nyitás előtt a trafikokat a NAV Cikk

Csaknem ötszáz trafikos kapott már rendelkezik NAV-engedéllyel, az adóhatóság minden trafikot szemléz, de, ha nincs minden rendben, attól még kiadhatja az engedélyt.

Jövedéki adó: "minden eddiginél nagyobb áremelés" következhet Cikk

A jövedéki adó emelése miatt jövőre nagymértékben emelkedik a dohány, az alkohol és az autógáz ára. Az érintett ágazatok képviselői most arról győzködik a törvényhozókat, hogy a büdzsé a fogyasztás visszaesése miatt összességében többet veszít, mint amennyit nyer az adóemeléssel - írja a szombati Népszabadság.

Emelik a dohánytermékek jövedéki adóját Cikk

Megállapodtak kedden az Európai Unió tagországainak pénzügyminiszterei abban, hogy a dohánytermékek jövedéki adójának kötelező minimális szintje 2014-től ezer szálanként 90 euróra emelkedik - jelentette be Kovács László, az Európai Bizottság vámuniós és adópolitikai felelőse a brüsszeli találkozót követően.

Változnak a vám- és jövedéki szabályok: cigaretta, alkohol, szén, cukor Cikk

A 17. életévüket betöltött személyek 2009. január 1-jétől 200 darab helyett csak 40 darab cigarettát hozhatnak be vámmentesen Magyarországra, amennyiben közúton, vasúton, vagy vízi úton lépik át a határt - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP).

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ügyvezetés – Megbízási jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Részesedés csökkenése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink