8 találat a(z) diák foglalkoztatása cimkére

Diák foglalkoztatása munkaviszony mellett Kérdés

Diákok foglalkoztatása Kérdés

Kenyai tanuló alkalmazása Kérdés

Tisztelt Adószakértő! Egy kenyai állampolgárságú diák, aki magyar állami egyetemen tanul, munkát szeretne vállalni egy magyar kft.-nél. Milyen adókat és járulékokat kell fizetnie, kap-e valamilyen kedvezményt, illetve az őt alkalmazó cégnek van-e valamilyen előnye az alkalmazásából? Van-e bármilyen szempont, amit figyelembe kell venni az alkalmazása során? Válaszukat előre is köszönöm.

Külföldön tanuló diák magyarországi gyakorlata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ausztriában tanuló magyar állampolgárságú (és Magyarországon lakó) diák szeretne elhelyezkedni gyakorlatra magyar kft.-nél. Azt szeretném megkérdezni, hogy a kft.-nek milyen formában kell őt foglalkoztatnia, hová, illetve min kell bejelentenie és milyen járulékot kell a hallgató után fizetni, valamint milyen díjazásban kell részesíteni. Válaszát előre is köszönöm!

Diákok megbízásban, tanulószerződésben, szövetkezetben Cikk

A diákok különböző jogviszonyokban való foglalkoztatására más-más közteherfizetési előírások vonatkoznak. Írásunkban vázoljuk a megbízási jogviszonyban, tanulószerződés, illetve hallgatói munkaszerződés, valamint iskolaszövetkezet keretében történő foglalkoztatásuk főbb szabályait.

Diákfoglalkoztatás – rehabilitációs hozzájárulás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy diákszövetkezettől szerződés keretében foglalkoztatunk munkavállalókat, akik a szövetkezet tagjai. A törvényi változások kapcsán kérdésem az lenne, hogy őket a rehabilitációs hozzájárulás létszámánál figyelembe kell-e venni, amennyiben igen, ez hol történik: az iskolaszövetkezetnél vagy a cégünknél? Köszönöm válaszát.

Családi gazdaság – tanuló – járulék Kérdés

2014-ben érettségizett tanuló belép a családi gazdaságba 2014. augusztus hónapban. Külön őstermelői igazolvánnyal nem rendelkezik, de a családi gazdaság tagjává vált. Kérdésem: hogyan alakul a járulékfizetése? Tudomásom szerint a minimálbér szerint kellene megfizetni a járulékot, mert biztosítási jogviszonnyal nem rendelkezik, s mint a családi gazdaság tagja, automatikusan őstermelőnek minősül. Az ügyfél azt a tájékoztatást kapta a NAV ügyfélszolgálaton, hogy járulékot nem kell fizetni december 15-éig (mert van érvényes diákigazolványa), majd 16-ától be kell jelentkeznie egészésgügyi szolgáltatási járulékra (mert őstermelői igazolványa nincs). Válaszukat előre is köszönöm.

Diák esti tagozata Kérdés

Betéti társaság új ügyvezetője (egyben, mint beltag) lett egy gimnáziumi diák. Az iskolalátogatási igazolása alapján esti tagozatos oktatásban részesül. Az édesapja kérésére még ráírták, hogy nappali munkarend. Ezt azért kérte, mert az órák délelőtt 9 órától 15 óráig tartanak. Iskolába járni 3 napot kell egy héten. A kérdés az, hogy a fentiek ismeretében nappali, vagy esti tagozatos tanulónak számít-e, mint társas vállalkozó a járulékfizetés tekintetében? Köszönettel: Cs. Kati

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Osztrák biztosítás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szociális tűzifa juttatás kiszállítása

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Átalányadózó vállalkozó bankszámlanyitás

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs