8 találat a(z) cukorbeteg cimkére

Szja-bevallás 2023: a személyi kedvezmény érvényesítésének szabályai Cikk

A súlyosan fogyatékos személyek személyi kedvezmény címén csökkenthetik összevont személyijövedelemadó-alapjukat. Cikkünkben a főbb tudnivalókra hívjuk fel a figyelmet.

Személyi kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem: kiskorú cukorbeteg gyermek után a szülő igénybe veheti-e a súlyos fogyatékosság kedvezményét? Köszönettel: egy előfizető

Cukorbeteg pótszabadsága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném megkérdezni, hogy cukorbeteg munkavállalónak jár-e pótszabadság a betegségére tekintettel? Köszönöm: mikro

Évente 50 milliárd forint cukorbetegekre Cikk

Tavaly közel 50 milliárd forintot költött a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) a cukorbetegekre, egy év alatt 3 milliárd forinttal nőtt a diabéteszesek gyógyszereinek támogatása – írta a Világgazdaság pénteken a NEAK adatai alapján.

Adó-visszatérítés Kérdés

Cukorbeteg katás kisegítő egyéni vállalkozó részére is jár-e az adóvisszatérítés?

Tiltakozik a GVH határozata ellen a Sunfleur Cikk

A GVH a Vj-66/2015 számú, nem jogerős határozata nyilvánosságra hozatalánál súlyosan jogszabálysértő módon járt el, véli szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Sunfleur Kozmetikai Kft.

Cukorbetegek figyelem! Ezeket nem ajánlja a GVH sem – 10 milliós bírság Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Sunfleur Kozmetikai Kft. jogsértő módon, azaz megalapozatlan gyógyító hatásokkal reklámozta a Medifleur márkacsaládba tartozó több termékét. A GVH a jogsértésért 10 millió forint bírságot szabott ki, és eltiltotta a vállalkozást a jogsértő magatartás folytatásától.

Adókedvezmény, amiről sokan nem hallottak – Megtévesztő a törvény Cikk

Itt az idő, hogy a személyi adókedvezményről is nyilatkozzanak az érintett magánszemélyek a munkáltatójuknak. A törvény szövege félrevezető, mivel úgy fogalmaz, hogy a súlyosan fogyatékos magánszemélyek jogosultak erre az adókedvezményre, holott a vonatkozó rendeletekben felsorolt betegségek sokkal tágabb kört ölelnek fel, mint amit a köznyelvben súlyos fogyatékosságnak nevezünk. Több mint 370 ezer forinthoz juthatnak azok, akik most tudják meg, hogy már 2009-ben is jogosultak lettek volna az adókedvezményre, de azt az elmúlt években nem vették igénybe.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Könyvelőirodák kiterjesztett gyártói felelősség díja

Gombás Otilia

szakértő

J&J Center Kft.

Osztalékfizetés tagok részére

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs