38 találat a(z) csökkentő tétel cimkére

Ingatlanközvetítő iroda alvállalkozó Kérdés

Társasági adó Kérdés

Térítés nélküli eszközátadás, nyilatkozat Kérdés

Kivás anyavállalat kapott osztalék Kérdés

2020 hipa, alvállalkozói dj, nem számlázott árbevétel Kérdés

Fejlesztési tartalék Kérdés

Beruházási csökkentő tétel Kérdés

Alapítvány tao ingatlanbérbeadás esetén Kérdés

2008-as bevallás kitöltése Kérdés

Kiva - értékvesztés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A társaság 2019. évi záráskor a vevők egyedi értékelése alapján az 1 000 e Ft értékű követelésére, amely 2016.11. 20-án járt le 50 százalék mértékű értékvesztést kíván elszámolni. 2019-ben a kiva adózási módot választotta. Kérdésem: a 2019. évi kiva alapjánál mit kell figyelembe vennie növelő és csökkentő tételként? Köszönettel!

Egyéni vállalkozó adózás utáni vállalkozási jövedelmének csökkentése, II.rész Kérdés

Tisztelt Lepsényi Mária szakértő! Lehet nem volt egyértelmű a kérdésfeltevésem, de én nem a kisvállalkozói kedvezményről érdeklődtem, hanem a használt tehergépkocsi vétele esetén a vállalkozói osztalékalap 49/C § (8) bekezdése szerinti lehetőségről. Ebben az esetben is csökkentő tételként vehetem figyelembe? Kell a minimis támogatás táblázatba feltüntetnem? További évek amortizációja elszámolható? Eladási korlátozás fennáll?

Egyéni vállalkozó adózás utáni vállalkozási jövedelmének csökkentése Kérdés

Tisztelt Szakértők! Egyéni vállalkozóm vállalkozói 2019. évi szja-val csökkentett jövedelme 2 millió forint. 2019.évben vett kizárólag vállalkozási tevékenységhez használt tehergépkocsit 3 millió forint értékben, melynek 2019. évi értékcsökkenése 30 000 forint volt. Vállalkozási jövedelmet csökkentő tételként 2 millió forintot levonhatom? Ez által nulla lesz a vállalkozói osztalékadó alapja és így nem fizet szociális hozzájárulási adót sem? Ezzel kapcsoltban a csekély összegű de minimis táblázatban kell valamit kitöltenem? Illetve még egy kérdés felmerült bennem. A következő években a tárgyévi amortizációt el lehet majd számolni? Ebben az esetben van bármilyen elidegenítési tilalom a következő évekre? Válaszukat előre is köszönöm!

Ingatlanértékesítés ,szja Kérdés

Tisztelt Szakértő! Két kérdésem van. 1. 2018-ban ketten örököltek egy lakást. Az egyik örökös a másiktól megvásárolja a ráeső (50 százalék) tulajdonrészt. Kérdésem, hogy az értékesítő magánszemélynek van-e illetékfizetési kötelezettsége (mivel öröklésnél nem volt). A személyi jövedelemadó alapja pedig: eladási ár - öröklött ingatlan hagyatéki okiratban meghatározott értékének a ráeső része? 2. Egy magánszemély eladta lakását az egyik városban költözés miatt. A megkapott vételárból ki kellett fizetni a fennálló hitelét. A megmaradt összegből egy másik városban vásárol lakást (nem befektetési céllal). Hogyan alakul a személyi jövedelemadó alapja? Az eladási árból levonhatja-e az egy összegben visszafizetett hitel összegét, illetve beszámítható-e az új (olcsóbb) lakás vételára csökkentő tételként? Válaszukat előre is köszönöm: Boskó Lászlóné

1871-es bevallás kitöltése KIVA-ra áttéréskor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk, egy kft. 2019. 01. 01-gyel áttért a kivára. A 1871-es bevallás 01-01-es lapján a 03-as és 04-es sorában mit kell szerepeltetni? Megegyezik a 1829-es bevallásban szereplő növelő és csökkentő tételekkel? Például számviteli értékcsökkenés növelő tétel, adótörvény szerinti értékcsökkenés csökkentő tétel stb.? A könyvelésben nyilvántartott időbeli elhatárolásokat nem kell szerepeltetni a 01-02-es lapon a kiegészítő adatok között? Köszönettel Nagyné

Eladásra épített lakások, alvállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. eladásra épít lakásokat, megbíz több kivitelező céget az építéssel (kőműves munkák, szakipari munkák, villanyszerelés....). A könyvelésben ezek alvállalkozók vagy egyéb szolgáltatás. Az iparűzési adó kiszámításánál ezek csökkentő tételek-e?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

2021 CMR szigorú számadású nyomtatvány

Bunna Erika

adótanácsadó

Egyszemélyes kft. végelszámolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Cégautó magánhasználat

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs