• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Térítés nélküli eszközátadás, nyilatkozat

Tisztelt Adózóna! A térííés nélkül átadott eszközökről és a kapcsolódó nyilatkozattal kapcsolatosan kérném szakmai véleményüket. Normál üzleti éves „A” társaság térítésmentesen ad át eszközt eltérő üzleti éves „B” társaságnak. „B” társaság a térítésmentesen kapott eszközt befektetett eszközi között veszi nyilvántartásba, és a számviteli előírásoknak megfelelően az elszámolt bevételt időbelileg elhatárolja. A később záró, eltérő üzleti éves „B” társaság kiadhatja-e, kitudja-e adni a szükséges nyilatkozatot „A” társaság részére saját üzleti éve zárása előtt? Ha „B” társaság kiadja a nyilatkozatot és utóbb kiderül, hogy adózás előtti eredménye, adóalapja negatívvá vált, mi a helyes eljárás a „B” társaságnál és „A” társaságnál? Kiadhatja e az igazolást a juttatásban részesülő „B” társaság akkor, ha az adózás előtti eredménye pozitív, de a növelő és csökkentő tételek figyelembevételével az adóalapja negatívvá válik? Előre is köszönöm szíves válaszadásukat.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close