19 találat a(z) csökken cimkére

Csökkentek a termelői árak novemberben az euróövezetben és az EU-ban Cikk

Havi és éves alapon is csökkentek a termelői árak novemberben az euróövezetben és az Európai Unióban – áll az EU statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken ismertetett közleményében, közölte az MTI.

555 ezer forint felett volt a bruttó átlagkereset, míg a reálkereset csökkent augusztusban Cikk

2023 augusztusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 555 900, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 383 500 forint volt. A bruttó átlagkereset 15,2, a nettó átlagkereset 15,1 százalékkal nőtt, míg a reálkereset 1,0 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest – írja honlapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Szeptemberben tovább csökkent az infláció Csehországban Cikk

Szeptemberben 6,9 százalékra csökkent az éves infláció Csehországban az augusztusi 8,5 százalékról – közölte a Cseh Statisztikai Hivatal kedden Prágában, tájékoztatott az MTI.

Otthon Centrum: vidéken már csökkennek az albérletárak Cikk

Vidéken már csökkennek az albérletárak, és a fővárosban is lassul a drágulás üteme – közölte az MTI-vel pénteken az Otthon Centrum.

Németországban csökkentek a termelői árak júliusban éves és havi szinten Cikk

Németországban az elemzői várakozásokat meghaladó mértékben csökkentek a termelői árak júliusban éves és havi összevetésben egyaránt – közölte a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfőn, tájékoztatott az MTI.

Csökkent az ipari termelés áprilisban Cikk

2023 áprilisában az ipari termelés volumene 8,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól; munkanaphatástól megtisztítva a termelés 5,8 százalékkal mérséklődött – erősítette meg második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

KSH: több mint 4 százalékkal csökkent az ipari termelés Cikk

2023 márciusában az ipari termelés volumene 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 4,0 százalékkal mérséklődött. A feldolgozóipari alágak többségében csökkenést mértünk, ugyanakkor a legnagyobb súlyú járműgyártásban és a villamos berendezés gyártásában jelentősen nőtt a termelés volumene. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás a 2023. februárinál 0,2 százalékkal nagyobb volt – tette közzé honlapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Péntektől tovább csökkennek az üzemanyagárak Cikk

A benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is csökken bruttó 6-6 forinttal literenként – írja a holtankoljak.hu.

Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 3,9 százalékkal csökkent az építőipari termelés volumene Cikk

2022 decemberében az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 3,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az építményfőcsoportok közül az épületek építése 1,1 százalékkal nőtt, az egyéb építményeké 12,7 százalékkal csökkent. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 3,7 százalékkal kisebb volt a novemberinél. 2022-ben az építőipar termelése 3,0 százalékkal nagyobb volt a 2021. évinél. Az év egészében az építőipar termelői árai – egyes építőanyagok jelentős drágulása miatt – átlagosan 24,5 százalékkal magasabbak voltak az előző évihez mérten – tájékoztatott honlapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Szerdától csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára Cikk

Szerdán a várakozásokkal ellentétben a gázolaj nagykereskedelmi ára csökken, bruttó 3 forinttal literenként – írja a holtankoljak.hu.

Tovább csökkennek az üzemanyagárak Cikk

Péntektől tovább csökkennek a hazai üzemanyagárak. A nagykereskedelmi árakat tekintve a benzin ára csökken bruttó 7 forinttal, ami érvényesülhet a kiskereskedelmi árakban is – olvasható a holtankoljak.hu-n.

Bejelentéssel lehet élni egyes AKG-hoz kapcsolódó vis maior esetekben az aszály miatt Cikk

Az aszály miatt az új telepítésű agrár-környezetgazdálkodási (AKG) ültetvényekben jelentős tőszámpusztulás léphet fel (85 százalék alá csökken a beállottság). Ez esetben is vis maior bejelentéssel lehet élni, csatolni nem kell dokumentumot – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) honlapján.

Ismét csökken a benzin ára Cikk

Szerdától a benzin átlagára csökken bruttó 10 forinttal literenként, a gázolaj átlagára változatlan marad, olvasható a holtankoljak.hu oldalán.

Olcsóbb lesz a benzin és a gázolaj Cikk

Bruttó 3 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI.

Olcsóbb lesz a gázolaj Cikk

Bruttó 5 forinttal csökkenti a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változik – értesült piaci forrásokból az MTI.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Adóköteles egyéni életbiztosítások

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Egyéni vállalkozó halála

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3