7 találat a(z) címzett cimkére

Zűrös a cégkapu: az értesítések egy része nem a valódi címzettekhez jut el Cikk

Több mint négy hónappal a cégkapu bevezetése után továbbra is rendszerszintű probléma, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által küldött értesítések nem mindig jutnak el közvetlenül a megfelelő személyhez, miközben egyes üzeneteket az adott adatok kezelésére nem jogosult személyek kaphatnak meg. A BDO Magyarország szerint a megoldás a problémára a kézbesítési szabályok teljes átgondolása lehet.

Ekáer Kérdés

Tisztelt Adózóna! Segítségét szeretném kérni, az ekáer-szám kérésével kapcsolatban. Cégünk nem kockázatos terméket vásárol, telephelyünkre történő kiszállítással, ha a szállító, értékesítő nem kér ekáer-számot, és úgy fuvarozza el hozzánk a terméket, akkor minket Címzettet terhel-e bármilyen felelősség ezzel kapcsolatban? Csak a feladó kérhet ekáer-számot, vagy a címzett is?

Címzettek az ekáerszám képzésénél Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérem a segítségét. Egy feladótól több címzetthez, több vevőhöz visz árut a tehergépjármű. Egy-egy vevő rakománya nem, de az összes rakomány meghaladja a 2,5 tonnát. Ilyen esetben kell-e, és ha igen, mindegyik vevőhöz kell ekáerszámot képezni? Segítő válaszát köszönöm szépen.

Ekáerszám-igénylés 2015. június 1-jétől II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Válaszát megkaptam, de bizonyára nem egyértelműen fogalmaztam ezért írok ismét. Az a problémánk, hogy egy nagy cég, sok-sok boltjába szállítunk kockázatos élelmiszert, és nem tudjuk eldönteni, ki számít címzettnek: a boltok külön-külön vagy a nagy cég?

Ekáer-bejelentési kötelezettséggel kapcsolatban Kérdés

Budapesten rendezendő szakkiállításra EU más tagállamából érkezik gép, berendezés (nem kockázatos termék) útdíjköteles járművel (3,5 To), mely a HUF 5 milliót, vagy a 2500 kilogrammot meghaladja. A gépek az EU más tagállamában székhellyel rendelkező külföldi cég megbízásából ugyanezen cégnek mint címzettnek érkeznek a Budapesti kiállítás területére. Van ekáer-bejelentési kötelezettség? Ki a bejelentésre kötelezett? Amennyiben a külföldi cég a kiállításon bemutatott gépet a kiállítás területéről értékesíti és a kiállítás területéről magyar ügyfél részére kerül továbbszállításra a gép (amely az érték,vagy súlyhatárt meghaladja és nem kockázatos termék), akkor: Van EKAER bejelentési kötelezettség ? Ki a bejelentésre kötelezett?

Ekáer-fogalmak, amelyekkel muszáj tisztában lenni Cikk

Ki a címzett, ki a fuvarozással érintett az elektronikus áruforgalmi ellenőrző rendszer (ekáer) fogalmai szerint? Láncügyletben kinek kell ekáerszámot kérnie? Megmutatjuk, miket kell vizsgálniuk az adózóknak.

EKÁER gyűjtőfuvar esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk árut szállít egy áruházláncnak országosan. 30-40 db szállítólevélen szereplő árut egy fuvarozó cég kamionja visz egy logisztikai telephelyre és ők viszik tovább az árut gyűjtőfuvarban más árukkal együtt. Egy-egy szállítólevélhez tartozó áru súlya és értéke nem teszi ki a törvény szerinti mértéket, de összességében igen. Kérdés: szállítólevelenként kell-e ekáerszámot adni? A kamionnyi mennyiséget nem lehet egy ekáerszámra tenni VTSZ szám szerinti bontásban, ugyanis az elektronikus nyilvántartás címzett rovatába nem írhatunk 30-40 átvevő címet, ahova az árut szállítják, és a rovatot nem lehet üresen hagyni. Segítségüket köszönöm szépen.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Csed – naptári napi alap

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Munkabér módosítása gyes alatt

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Katás beltag

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs