8 találat a(z) cégérték cimkére

Cégértékesítés adójogi kérdései Kérdés

Cégvásárlás ingatlannal Kérdés

Üzletrészmegváltás Kérdés

A kft. ügyvezetője 2016. júliusában meghalt, a társaság csak most decemberben választott ügyvezetőt. A tagok megváltanák az örökös üzletrészét, csak a kérdés az, hogy milyen időpontra kell elkészíteni a piaci értéknek megfelelő cégértéket. A problémát az okozza, hogy a cég vagyona - éppen az ügyvezető kiesése miatt - az elmúlt időszakban lényegesen csökkent.

Katás bt. értéke Kérdés

Ha egy bt. 2015.01.01-től katás adózó, hogyan tudom meghatározni a cég értékét? 2014-ben a beszámolóban 284 e Ft készlete és 1 Ft pénzeszköze és 3 e Ft követelése volt. A jegyzett tőke 200 e Ft. Saját tőke -3.564 e Ft. Kötelezettség 3.832 e Ft. (ebből 3.500 e Ft tagi kölcsön). 2015 évben a katás bevétele 5.052 e Ft volt. A katás időszak alatt tárgyieszköz-beszerzés nem volt. A tagi kölcsönt kezelhetem-e úgy, hogy azt a katás időszak alatt kifizették? Ha készítenék egy beszámolót, a pénzeszköz mennyi lenne, ha a bankban 0 Ft volt? Eszköze, készlete nincs. Kötelezettsége nincs a katás időszakban. Hogyan állapítom meg a cég értékét? A tulajdonosok szeretnék tudni a cég saját tőke értékét. (A katás időszak alatt keletkezett költségszámlák megvannak. Esetleg le kellene könyvelni?)

Üzleti vagy cégérték – társaságiadó-alap korrekciók, példákkal Cikk

Az üzleti vagy cégértékhez kapcsolódóan a társaságiadó-alapnál érvényesíthető értékcsökkenési leírás változása kapcsán a cikk átfogóan mutatja be az ezen eszközhöz kapcsolódó módosító tételeket.

Itt vannak a részletek a számviteli törvény módosításáról Cikk

Osztalék, cégérték, mértékadó befolyás, a kiegészítő melléklet és a könyvvizsgálói jelentés tartalma, egyszerűsített beszámoló: bemutatjuk, hogyan változik a számviteli törvény.

Tudja, mennyit ér a cége, üzletrésze? Vagyonértékelési 1x1 Cikk

Az új Ptk. életbe lépésével a figyelem középpontjába került a kft.-k jegyzett tőkéje. Ha a tulajdonosok nem tudják/nem akarják azt 3 millió forintra felemelni, előfordulhat, hogy a cég megszüntetése vagy átalakulása helyett inkább üzletrészük eladása mellett döntenek. Bemutatjuk, hogyan kell kiszámolni az üzletrész értékét.

Hogyan határozzák meg a cégértéket Európában? Cikk

Miképpen, milyen mutatók, adatok segítségével határozzák meg a cégértéket adózási szempontból? Összefoglaltuk.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mezőgazdasági őstermelőnek történő kifizetések a járulékbevallásban

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Közösségen belüli értékesítés II.

Bunna Erika

adótanácsadó

Részesedés térítésmentes átadása

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close