5 találat a(z) borkimérés cimkére

Módosult a jövedéki törvény Cikk

2022. július 27-én, a Magyar Közlöny 2022. évi 127. számában hirdették ki a 2023-as központi költségvetés megalapozásáról szóló 2022. évi XXIV. törvényt, melyben szerepel a jövedéki törvény módosítása is.

Mit kell tudnia a szőlősgazdának az adózásról? Cikk

Szüretkor a pinceszeren megnyílnak a turistacsalogató alkalmi borkimérések. Kell-e adót fizetni az itt eladott bor után? Egyáltalán, mi minősül termelői borkimérésnek?

Borkimérés fesztiválon: kell-e pénztárgépet használni? Cikk

Borfesztiválra kitelepült borász saját borát palackból árusítja, illetve üveges borként is eladja, mást nem értékesít. Ez az eset termelői borkimérésnek minősül-e, ha igen, akkor nem kell pénztárgépet használni, ha vendéglátás, akkor viszont kell pénztárgép. Van-e valami feltétele, hogy a kitelepülésen történő saját bor értékesítése termelői borkimérésnek minősüljön? – kérdezte olvasónk. Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló válaszolt.

Pénztárgép borfesztiválon Kérdés

Tisztelt Szakértő! Borfesztiválra kitelepült borász saját borát palackból árusítja, illetve üveges borként is eladja, mást nem értékesít. Kérdés, hogy ez az eset termelői borkimérésnek minősül-e, ha igen, akkor nem kell pénztárgépet használnia, ha vendéglátásnak, akkor viszont kell pénztárgép. Van-e valami feltétel, hogy a kitelepülésen történő saját bor értékesítése termelői borkimérésnek minősüljön? Köszönettel: Nagy Péter

Pénztárgép termelői borkimérésben Kérdés

Jól értelmeztem a rendeletet, hogy a 80. § (13) 1. melléklet b)/bd pontja szerint termelői borkimérésben nem kötelező a pénztárgép?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Fordított áfa építőipari szolgáltatásnál

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlaneladás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Magánszemély nevére szóló számla fizetése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs