9 találat a(z) boltbezárás cimkére

Nyugdíjas alkalmazott elrendelt bezárás alatt Kérdés

Nyugtaadás elmulasztása miatti boltlezárási ügyben döntött a Kúria Cikk

A felperesnél az adóhatóság ellenőrei számla-nyugtaadási és online pénztárgéppel kapcsolatos kötelezettségek teljesítésének ellenőrzésére irányuló vizsgálatot folytattak, melynek során a nyugtakibocsátási kötelezettség elmulasztása és a kasszaellenőrzés folytán fellelt többletösszeg miatt mulasztási bírságot szabtak ki és elrendelték az üzlet lezárását 12 napra. Ezt megelőzően felperessel szemben már két alkalommal állapítottak meg ugyanilyen okokból jogszabálysértést és alkalmaztak jogkövetkezményeket. A Kúria sajtótitkársága tájékoztatót adott ki az ügyről.

NAV-os boltbezárás II. Kérdés

Folytatás. "B" vállalkozás tiszta előéletű tavalyi év decemberében alakult, tevékenységet idén májusban kezdete meg. Amennyiben elrendelik a boltzárat "A" cégben, lehet tevékenységet végezni ugyanazon üzlethelyiségben? Jelenthet-e enyhítő körülményt, hogy az alkalmazott bejelentve volt, de valójában nem abban a cégben, amelyik ellenőrzés alá vontak?

NAV-os boltbezárás I. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem tájékoztatását az alábbi esettel kapcsolatosan: 2 db kft.-ről A és B van szó, azonos tulajdonosi körrel rendelkeznek. Mind a kettő cég kiskereskedelmi húsértékesítés végez. "A" cég idei év május közepéig végezte a tevékenységét évek óta egy bérelt üzlethelyiségben. Egyéb okok miatt a tevékenységet "B" cég május 14-étől tovább folytatta. Május 24-én revizorok próbavásárlást végeztek "B"nél, mivel nyugtát nem kaptak, így jogkövetési vizsgálatot folytattak le. Egyrészt megállapították, hogy "B" cég pénztárgéppel nem rendelkezik, és adóelszámolásra alkalmas bizonylatot nem kaptak a vásárláskor, valamint a cég alkalmazottja május 23-án került bejelentésre. Egy hetet még "A" cég alkalmazottjaként dolgozott a munkavállaló "B" cégnél, ezt a jelenléti ív is alátámasztotta. Észrevétel benyújtásakor próbáltuk a helyzetet menteni olyan módon, hogy a "A" és "B" cég között szerződéses jogviszonyt hoztunk létre, amelynek keretében "A" cég vállalta saját alkalmazottaival a bolti értékesítést "B" cég részére. Ezt követően az ügyvezetőt beidézte az adóhatóság, ahol nyilatkozatot tett, hogy két cég közötti szerződés nem valós, csupán elfelejtették átjelenteni az alkalmazottat a másik cégbe. A cég a bizonylat és a pénztárgép nélküli értékesítésért mulasztási bírságot kapott. Majd ezt követően üzlet bezárási időpont egyeztetésére kapott az ügyfél idézést az adóhatóságtól be nem jelentett alkalmazott miatt. Lehet boltzárat elrendelni mulasztási bírság kiszabása nélkül?

Itt a boltok nyitva tartása, nem sürgős a nagy bevásárlás Cikk

Az Országos Kereskedelmi Szövetség részletesen ismerteti honlapján a hosszú hétvége nyitva tartási rendjét.

Holnap csak délig Cikk

Az év utolsó napján az üzletek csak délig lehetnek nyitva a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény alapján.

Karácsonyi rend: délben le kell húzni a rolót Cikk

Változik a korábban megszokott karácsonyi bevásárlás rendje, az új nyitvatartási szabályok szerint december 24-én, csütörtökön legkésőbb 12-kor kötelesek bezárni a boltok, áruházak – hívta fel a figyelmet az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) hétfőn.

Eltérő nyitva tartás bejelentése Kérdés

Kereskedelmi kft. több boltot üzemeltet. A boltok nyitvatartási idejét évekkel ezelőtt szabályosan bejelentettük. Vasárnapi nyitva tartás nincs, szombaton 12-ig vagyunk nyitva. Esetileg előfordul, hogy az ügyvezető szóban engedélyt ad korábbi bezárásra többnapos ünnepek előtti munkanapon, vagy munkanap-áthelyezésekkel kialakult hosszú hétvégén szombati „ki nem nyitásra”. Ezt természetesen előre kiírják az üzletekben. Van-e bejelentési kötelezettség ezekre az esetekre (ha igen, akkor hová és mennyivel korábbi időpontra)? Be kell-e jelenteni valahová a leltáridőszakokat (korábban tudtunkkal nem kellett, de változtattak-e ezen az online pénztárgépek)? Köszönettel várom válaszát.

Itt a Tesco nagy bejelentése: több száz dolgozó sorsa forog kockán Cikk

A Tesco bezárja 13 üzletét Magyarországon. A boltbezerások több mint 500 munkatársat érintenek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadó, költséghányad

Lepsényi Mária

adószakértő

15 Ft/km vagy 30 Ft/km?

Lepsényi Mária

adószakértő

De minimis támogatás szja-bevallásban

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs