298 találat a(z) benzin cimkére

Ennyiért lehet elszámolni januárban egy liter benzint, gázolajat Cikk

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban januárban alkalmazható üzemanyagárakat.

Olcsóbb lett a benzin Cikk

Csökkent bruttó 2 forinttal a benzin literenkénti nagykereskedelmi ára pénteken, a gázolaj ára nem változott.

Itt a várt benzinárcsökkentés Cikk

Bruttó 8 forinttal csökkenti a benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI.

Így számolhatja el az üzemanyagot decemberben Cikk

Közzétette az adóhatóság a költségelszámoláshoz alkalmazható decemberi üzemanyagárakat.

Benzin áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az áfatörvény 125. §-a sorolja fel azokat az eseteket, amikor a benzin áfája levonható tételt jelent az adott vállalkozásnál. E paragrafus j.) pontja szerint: "ha a benzint igazoltan egészben vagy túlnyomó részben úgy használja, egyéb módon hasznosítja, hogy az közvetlen anyagjellegű ráfordításként más termékértékesítés adóalapjába épül be." Hát ez a pont egy nehezen értelmezhető pont, amelyhez kérem az Ön/Önök segítségét. Ügyfelem erdészeti tevékenységet is végez, így az erdő rendben tartása, gyérítése és ápolása során fakivágásra kerül sor, természetesen a vonatkozó jogszabályi előírások betartásával. Ezt a fát fel is darabolja egy erdész, aki a szükséges vizsgákkal is rendelkezik. A fakivágásához stihl fűrészt használ, ami benzinnel működik. Így az általa feldarabolt fából tűzifa lesz, amihez a felhasznált benzin anyagköltségként (közvetlen anyagjellegű ráfordításként) elszámolásra kerül. Az így felhasznált benzinköltség a termékértékesítés adóalapjába is beépül, hiszen egy darabolt tűzifa magasabb áron értékesíthető, mint egy lábon álló tűzifa. A kérdésem az, hogy ebben az esetben a tűzifa kivágásához használt benzin áfája levonható áfaként, az áfabevallásban figyelembe vehető-e? Az anyagjellegű ráfordítások között kell kimutatni a vásárolt és felhasznált anyagok értékét, itt az esetünkben a benzin beszerzési értéke lesz a közvetlen anyagköltség, ami az adott évi eredménykimutatásnál kerül figyelembe vételre a számviteli törvény alapján. Köszönöm válaszát!

Drágul a benzin és a gázolaj Cikk

Bruttó 3 forinttal a benzin, és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI.

Drágult a benzin Cikk

Emelte bruttó 3 forinttal a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.

Ez megint fájni fog az autósoknak, motorosoknak Cikk

Bruttó 3 forinttal emeli a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik – értesült piaci forrásokból az MTI. Az emeléssel a benzin átlagára 358 forintra nő.

Drágul az üzemanyag szombattól Cikk

Emeli bruttó 4-4 forinttal a benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szombaton a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI csütörtökön.

Itt vannak a novemberi üzemanyagárak! Cikk

Közzétette az adóhatóság a költségelszámoláshoz alkalmazható novemberi üzemanyagárakat.

Olcsóbb lett a gázolaj Cikk

Csökkentette bruttó 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott.

Drágult a gázolaj Cikk

Emelte bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott.

Szlovákiában benzin vásárlása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozó bankkártyás fizetéssel benzint vásárolt Szlovákiában. A számlán nincs vevő, név feltüntetve, azt állítja, nem állítottak ki más számlát. Befogadható így a számla vagy sem? Köszönettel

A héten másodszor drágult a gázolaj Cikk

Emelte bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott.

Olcsóbb a benzin, drágult a gázolaj Cikk

Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát és emelte bruttó 3 forinttal a gázolaj árát szerdán a Mol Nyrt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Új munkaviszony – belépő iratai

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkaidőkeretes bér munkaszüneti napon

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Nyugdíjas munkavállaló tovább foglalkoztatás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close