287 találat a(z) benzin cimkére

Ismét drágul a benzin Cikk

Emeli bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik – értesült az MTI piaci forrásokból szerdán.

Drágul az üzemanyag Cikk

Emeli bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. – értesült az MTI piaci forrásokból szerdán.

Emelkedett a benzin ára Cikk

Emelte bruttó 2 forinttal a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.

Drágul a benzin Cikk

Emeli bruttó 2 forinttal a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik – értesült az MTI piaci forrásokból.

Ennyiért lehet elszámolni januárban egy liter benzint, gázolajat Cikk

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban januárban alkalmazható üzemanyagárakat.

Olcsóbb lett a benzin Cikk

Csökkent bruttó 2 forinttal a benzin literenkénti nagykereskedelmi ára pénteken, a gázolaj ára nem változott.

Itt a várt benzinárcsökkentés Cikk

Bruttó 8 forinttal csökkenti a benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI.

Így számolhatja el az üzemanyagot decemberben Cikk

Közzétette az adóhatóság a költségelszámoláshoz alkalmazható decemberi üzemanyagárakat.

Benzin áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az áfatörvény 125. §-a sorolja fel azokat az eseteket, amikor a benzin áfája levonható tételt jelent az adott vállalkozásnál. E paragrafus j.) pontja szerint: "ha a benzint igazoltan egészben vagy túlnyomó részben úgy használja, egyéb módon hasznosítja, hogy az közvetlen anyagjellegű ráfordításként más termékértékesítés adóalapjába épül be." Hát ez a pont egy nehezen értelmezhető pont, amelyhez kérem az Ön/Önök segítségét. Ügyfelem erdészeti tevékenységet is végez, így az erdő rendben tartása, gyérítése és ápolása során fakivágásra kerül sor, természetesen a vonatkozó jogszabályi előírások betartásával. Ezt a fát fel is darabolja egy erdész, aki a szükséges vizsgákkal is rendelkezik. A fakivágásához stihl fűrészt használ, ami benzinnel működik. Így az általa feldarabolt fából tűzifa lesz, amihez a felhasznált benzin anyagköltségként (közvetlen anyagjellegű ráfordításként) elszámolásra kerül. Az így felhasznált benzinköltség a termékértékesítés adóalapjába is beépül, hiszen egy darabolt tűzifa magasabb áron értékesíthető, mint egy lábon álló tűzifa. A kérdésem az, hogy ebben az esetben a tűzifa kivágásához használt benzin áfája levonható áfaként, az áfabevallásban figyelembe vehető-e? Az anyagjellegű ráfordítások között kell kimutatni a vásárolt és felhasznált anyagok értékét, itt az esetünkben a benzin beszerzési értéke lesz a közvetlen anyagköltség, ami az adott évi eredménykimutatásnál kerül figyelembe vételre a számviteli törvény alapján. Köszönöm válaszát!

Drágul a benzin és a gázolaj Cikk

Bruttó 3 forinttal a benzin, és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI.

Drágult a benzin Cikk

Emelte bruttó 3 forinttal a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.

Ez megint fájni fog az autósoknak, motorosoknak Cikk

Bruttó 3 forinttal emeli a benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik – értesült piaci forrásokból az MTI. Az emeléssel a benzin átlagára 358 forintra nő.

Drágul az üzemanyag szombattól Cikk

Emeli bruttó 4-4 forinttal a benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szombaton a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI csütörtökön.

Itt vannak a novemberi üzemanyagárak! Cikk

Közzétette az adóhatóság a költségelszámoláshoz alkalmazható novemberi üzemanyagárakat.

Olcsóbb lett a gázolaj Cikk

Csökkentette bruttó 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Oroszország, áfabevallás

Bunna Erika

adótanácsadó

Alanyi mentes szolgáltatás nyújtása

Bunna Erika

adótanácsadó

Közműtársulás

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close