5 találat a(z) bejelentkezés áfa hatálya alá cimkére

Belépés áfába Kérdés

Külföldi adóalany magyarországi bejelentkezés szabályai Kérdés

Állásfoglalás kérése távolsági értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelem interneten, az általa üzemeltetett webshopon keresztül szeretné értékesíteni külföldi nem adóalanyok részére is a termékeit az Amazon közbeiktatásával. Németországban bérelne raktárat, ahol tárolja ezeket a termékeket, és az Amazon internetes felületén lehet megrendelni (a felületén ki van írva, hogy a magyar cég az eladó), majd az Amazon szállítja ki, de a számlát a magyar cég állítja ki a vevő részére. Mi a módja, hogy bejelentkezzen Németországban az áfa hatálya alá? Hogyan kell könyvelni a német raktárba szállítást, amely az értékesítésig a saját készletük marad? Válaszát előre is köszönöm!

Családi gazdaság áfabejelentkezése Kérdés

Családi gazdaság évközben jön létre. A családi gazdaság két tagja egyéb gazdasági tevékenységet is végez (kft. tagja). Az értékesítést a családi gazdaság vezetője végzi. Be kell-e jelentkezni áfakörbe és az általános szabályok szerint járhat-e el? Áfa szempontjából – amenyiben adóalanya az áfakörnek – mi a teendő azzal a családi gazdával, aki korábban őstermelőként adószámmal rendelkezett és a jelenlegi családi gazdaságba lép?

Saját ingatlan értékesítése Kérdés

Társaságunk tevékenységében az ingatlanértékesítés nem szerepel. Az önkormányzatnak adunk el saját tulajdonú utat. Kérdésünk: a saját építésű ingatlan alkalomszerű értékesítését be kell-e jelenteni a társaság tevékenységei közé? Áfa vonatkozásában az ingatlanértékesítésre áfakörbe szeretnénk bejelentkezni.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kártérítés

Lepsényi Mária

adószakértő

KATA 2021 - 3 millió forintos értékhatár

Lepsényi Mária

adószakértő

Figyelmeztető jelzés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close