8 találat a(z) behívásos munkaviszony cimkére

Ezek a részmunkaidő szabályai Cikk

Részmunkaidő esetén a napi munkaidő mértékére nincs megállapított minimum: akár napi vagy heti 1 órára is létesülhet a munkaviszony, és a munkaidő tartamának nem kell egész órának lennie. Hogyan kell kiadni a szabadságot, betegszabadságot annak a munkavállalónak, aki például csupán heti egyetlen napot dolgozik? Miért előnyös a részmunkaidős foglalkoztatás sajátos típusa, a munkavégzés behívás alapján? Melyek a részmunkaidő sajátos szabályai? Írásunkból megtudhatja.

Szabadság és biztosítás behívásos munkaviszonyban Cikk

Behívásos munkaviszonyban hogyan kell bért fizetni, szabadságot és betegszabadságot kiadni? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Behívásos munkaviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk rendelési állománya igen hullámzó. A változó igényeknek megfelelő munkaerő-szükségletet eddig alkalmi munkavállalók alkalmazásával hidaltuk át. Ez azonban időben és létszámban is korlátozta a lehetőségeinket. Most hallottam a behívásos munkaviszonyról. Amit eddig olvastam róla, az segítene megoldani az alkalmi munkavállalók alkalmazásával járó többletadminisztrációt. De az alábbi kérdésekre még nem találtam meg a megnyugtató választ. Kell-e állásidőre bért adnom nekik, ha nem végeznek munkát? Szabadságot hogyan számolok el nekik? Jár-e nekik betegszabadság, felmondási idő? Mi van akkor, ha egy hónapban egy napot sem dolgoznak? Szünetel a biztosításuk? Köszönettel: Bleier Györgyi

Behívásos munkaviszony – szabadság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Behívásos munkaviszony esetében ismereteim szerint maximum 4 hónapos időkeretet lehet alkalmazni. A munkaidőkeret végéig a munkáltató a munkavállalót azért nem osztotta be munkavégzésre kellő óraszámban, mert a munkavállaló ezen időkereten belül betegállományba ment. Kérdésem, hogy ilyen esetben ki kell-e fizetnie a munkáltatónak a munkaidőkeretből a munkaszerződés szerinti napi munkaidő függvényében ki nem adott időre eső távolléti díjat a munkavállaló részére? Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Munkaidő: ennyit dolgozhat naponta, hetente a munkavállaló Cikk

Mennyi lehet a napi és a heti munkaidő maximuma? Milyen következményekkel jár a részmunkaidő? Mire kell ügyelni a behívásos munkaviszonynál? Összefoglaltuk a munkaidőre vonatkozó legfontosabb szabályokat, utalva a munkaidő-beosztási előírásokra.

Behívásos munkaviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! Korábban a témában feltett kérdésemre érkezett szakértői válasz, azonban nem teljeskörűen, így ismét feltenném a kérdéseimet: Hogyan alakul a szabadság a behívásos jogviszony esetén? Van szabadság? Mi alapján? Ha állásidőt nem fizetünk, és az adott hónapban éppen csak 12 órában dolgozott a munkavállaló, akkor csak az erre eső bért fizetem? Munkaidőkeret esetén havonta megfizetem az alapbért, és a keret végén, ha kevesebbet dolgozott, akkor visszaveszem, vagy neki is meg kell kapnia havonta legalább az alapbért? Esedékesség alatt érthetjük, hogy amikor többlet munka merül fel, amit a főállású dolgozók nem bírnak ellátni? Várom a válaszukat.

Bosszantó szabályozási hiányosságok a tb-ben Cikk

Az adózók gyakran bosszankodnak a zsebbevágó, illetve több papírmunkát eredményező jogszabály-módosítások miatt. Legalább ekkora méreg, ha hiányos a szabályozás, ez ugyanis nehezíti a törvények gyakorlati alkalmazását és elbizonytalanítja az adózókat. Összeszedtük, hogy mi hiányzik a Tbj.-ből.

Behívásos munkaviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! Olvastam cikküket a behívásos jogviszonnyal kapcsolatban és az lenne a kérdésem, hogy jól értelmeztem-e az olvasottakat, vagyis, hogy ilyen esetben, amikor dolgozik a munkavállaló állásidőt sem kell fizetni? A szabadsága hogyan alakul egy ilyen munkavállalónak? Például egy rugógyárban vannak olyan munkák, amelyek alkalomszerűen merülnek fel, vagy ha több a munka akkor tudnák ezeket az embereket alkalmazni - erre nyújthat megoldást a behívásos jogviszony? Takarítócégben a helyettes takarítókat lehet így alkalmazni? Válaszukat előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kötelező bankkártyaterminál

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Beolvadás – sajáttőke-elemek

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Vadásztársaság áfakötelezettsége

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close