11 találat a(z) babaváró cimkére

Mekkora pénzügyi előnyt jelent a megemelt Babaváró hitel? Cikk

A Babaváró kölcsön maximális összegét 10 millióról 11 millió forintra emelték 2024-ben. De mekkora pénzügyi előnyt jelent ez a változás? Elsőre könnyű lenne rávágni, hogy 1 millió forintot, de valójában a pénzügyi hatás ennél lényegesen magasabb is lehet – írja összefoglalójában a Bankmonitor.hu.

Amit tudni kell a megváltozott lakástámogatásokról Cikk

A lakástámogatások idei változásainak részleteire hívja fel a figyelmet az első igénylések alapján a Duna House cégcsoporthoz tartozó Credipass hitelközvetítő.

Mi a teendő a csokkal és a Babaváróval válás esetén? Cikk

Sajnos amikor minden kötél szakad és válásra kerül a sor nem csak az érzelmi hátterével nehéz megküzdeni, hanem a vele járó pénzügyi következményekkel is. Kétségkívül az állami lakástámogatásoknak számos előnyei vannak, viszont egyes esetekben a negatív oldalával is kénytelenek vagyunk szembesülni. Ilyen eset lehet az is, amikor elválunk, de nézzük át mivel is jár ez a lépés – olvasható a Bankmonitor.hu szerdai összefoglalójában.

Babaváró hitel: ezek a változások szeptemberben Cikk

Szeptember elsejétől módosulnak a babaváró hitel feltételei. A legfontosabb változás talán az, hogy újabb esélyt kaphatnak azok, akik korábban felvették a babavárót és elváltak, olvasható a bankmonitor.hu elemzésében.

A mostani feltételekkel feleannyi babavárót sem vettek volna fel Cikk

2024-től jelentősen változnak a babaváró hitel igénylési feltételei A Bankmonitor.hu az oldalán összegyűlt adatok alapján megállapította, hogy az új feltételeknek jóval kevesebben fognak megfelelni. Az oldal kalkulátorát használók közül például minden második (50 600) párnál a feleség már betöltötte a 30. életévét, vagyis a 2024-ben érvénybe lépő szabályok alapján már minden második pár elesett volna a lehetőségtől.

Erste Bank: roham után visszaesés jöhet a Babavárónál Cikk

Bár a Babaváró hitelek folyósítása az új évben is folytatódik, ám 2023 több szempontból fordulatot hoz a kölcsönnél. A rendkívül népszerű konstrukció sorsával kapcsolatos bizonytalanság az elmúlt év végén jelentős rohamot hozott, így idén év elején emiatt, és a közigazgatási szünet miatt is visszaesés várható, melyet a lakáspiac szűkülése tovább erősíthet. Mindeközben sokan éppen az idén kezdik meg a három éve felvett hitelük törlesztését – tájékoztatott az Erste Bank sajtóközleményében.

Mi marad jövőre a családtámogatásokból? Lehet semmi... Cikk

Jelentősen szűkült a kormány költségvetési mozgástere az elmúlt hónapokban, így megnőtt az esélye, hogy Hornung Ágnes családügyi államtitkár finomhangolásról szóló legutóbbi szavai inkább szigorítást, mint enyhítést vetítenek előre a több milliós családtámogatások területén. A babaváró, az otthonfelújítási támogatás, a falusi csok, a lakásáfa-visszaigénylés és a nagycsaládosok autóvásárlási kedvezménye is lejár december 31-én, de hogy milyen formában élnek tovább, egyáltalán megmaradnak-e, azt csak az év utolsó napjaiban tudhatjuk meg. A portfolio.hu bemutatja értesüléseit és várakozásait.

Már októberben földbe állt a lakossági hitelezés Cikk

Közel a felére esett vissza a lakáshiteleknél az új szerződések összege az előző évihez képest, és már a személyi kölcsönök iránt is csökkent a kereslet. A babaváró hitel pedig még soha nem teljesített ilyen rosszul. Az átlagos hitelköltség mutató közben októberben már a 10 százalékot is meghaladta a lakáscélú kölcsönöknél – derül ki a Bank360.hu összefoglalójából, írja a hvg.hu.

A válság előtti szinten keresik a magyarok a fedezet nélküli személyi kölcsönöket Cikk

Visszatért a gödörből a lakossági hitelkereslet augusztusban a Bank360 Lakossági Hitelkeresleti Index szerint, amely a főbb lakossági hiteltípusok iránti online keresletet méri. A normalizálódást továbbra is a személyi kölcsön iránt ismét fellángoló érdeklődés fűti, míg a lakáshitelek és a babaváró kölcsön iránti kereslet stagnált a nyár utolsó hónapjában.

GKI: várhatóan kevesebben vesznek fel lakáshitelt idén Cikk

A lakás vagy építési hitelt felvevők száma az idén csökkenhet a GKI Gazdaságkutató elemzése szerint, mert szűkült a potenciális hitelfelvevők köre, az elmúlt években sokan már kielégítették ezirányú igényüket.

Babaváró program: 10 milliós kamatmentes kölcsön állami kezességvállalással Cikk

Benyújtotta a kormány a családvédelmi akcióterv bevezetéséhez szükséges törvénymódosításokról szóló törvényjavaslatot.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed új munkaviszony esetén

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Iparűzésiadó-előleg módosítása önellenőrzéssel

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink