27 találat a(z) büfé cimkére

Ellenőrzés a nyaralóhelyeken: kevesebb ital a poharakban Cikk

A boltok mellett a vendéglátóhelyeken próbavásárlásokkal is ellenőriznek a fogyasztóvédelmi revizorok a szeptember végéig tartó célzott akció keretében. Az eddigi tapasztalatok szerint tipikus probléma a csomagolóanyag belemérése a termék tömegébe, és az úgynevezett szűk mérés, amikor a kifizetettnél kevesebb italt töltenek a vendég poharába.

Vendéglátás áfája Kérdés

Kedvezményes áfa (büfékocsiból értékesítés) Kérdés

Egyszerűsített foglalkoztatás strandbüfé esetében Kérdés

Kivás vendéglátó bt. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kivás vendéglátó bt. büfét üzemeltet, teáorszáma 5610. Március 23-ától bezárta a büfét a vírusveszély idejére. Ez az egyedüli tevékenysége. Nem szeretné elküldeni az alkalmazottait, talán a két nyugdíjas szerződését megszüntetné. Milyen költségkímélő lehetőségei vannak? Állásidő, a dolgozók heti 40 órás munkaviszonyának csökkentése, hogy a biztositási jogviszony megmaradjon? Köszönettel!

Éttermi áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Büfét nyártól üzemeltetve merült fel az a kérdés, hogy ha a halat 5 százalék áfával tudjuk beszerezni mint alapanyag, akkor büfénkben ezt sütve árulva milyen áfát kell alkalmazni? Befolyásolja az alapanyag beszerzési árának áfája az éttermi szolgáltatás áfáját? Válaszát előre is tisztelettel megköszönöm!

Piszok és sok hiányosság egy balatoni büfében Cikk

Azonnali hatállyal felfüggesztette egy balatonboglári büfé tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután a szakemberek megállapították, hogy a büfé élelmiszer-előállító, vendéglátó-ipari tevékenység végzésére alkalmatlan – közölte a Nébih kedden az MTI-vel.

Munkahelyi büfé üzemeltetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. munkahelyi büfét üzemeltet. Melegkonyhával nem rendelkezik, viszont salátákat, reggeliket (müzlis joghurtokat, gyümölcssalátákat, szendvicseket) saját maguk készítenek. Kávé, frissen facsart narancslé, teák amik még helyben készülnek. Kérdésünk, hogy a fentiekben felsorolt termékeket 5%-os áfakulccsal kell értékesíteni? A társaság főtevékenysége TEÁOR'08 5610, és ha jól tudom, ez az 55.30.1 TEÁOR'03-nak felel meg. Köszönettel: Ildikó

Büfés értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy kiskereskedelmi élelmiszerüzlet, ahol büfét is üzemeltetnek az élelmiszerbolttól elkülönülten. A büfében üdiítőt, kávét, szendvicseket, hamburgert, gyrost tálat, salátákat értékesítenek, amiket fagyasztott félkész, kész termékek átsütésével állítanak elő. Ezek zömét elvitelre értékesítik, de lehetőség van helyben fogyasztásra is. Mindehhez "5629" és "5610" Teáor kód szerepel a tevékenységeink között. Véleménye szerint az értékesítés beletartozik-e az 5 százalékos áfakulccsal értékesítendő termékek közé és turisztikai hozzájárulást kellene fizetnünk vagy 27 százalékos értékesítésnek minősül? üdvözlettel: Cséva

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szerkesztő! Kérdésem, hogy egy kft. munkavállalóit kiléptette, visszaveheti-e őket alkalmi munkavállalónak? Ez egy büfé. Válaszukat köszönöm.

Jövedéki adó Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következőt szeretném kérdezni: egy egyesület kézműves sört szeretne értékesíteni az általa üzemeltetett büfében. Milyen bejelentési és bevallási, befizetési kötelezettsége keletkezik jövedék adó szempontból? Köszönöm a válaszukat. Tamásiné

Mi lehet az iskolai büfében? Körlevelet küldött a minisztérium Cikk

Körlevélben tájékoztatta az iskolaigazgatókat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az iskolai büfékben árusítható, valamint a tiltott termékekről – közölte a tárca parlamenti államtitkára csütörtökön, Budapesten.

Magyarországi cég – büfé üzemeltetése uniós országban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelemnél az alábbi kérdés merült fel. Mozgó büfét üzemeltetne az unión belül, más-más országban. Ön szerint ez lehetséges-e, és mi ennek a megfelelő bizonylatolása, amennyiben lehetséges. Mert ugye pénztárgép szóba sem jöhet külföldön. Maradhat a nyugta kibocsátásánál? Én azt javasoltam neki, hogy először mindenképpen érdeklődjön az adott országokban. Előre is köszönöm a segítségét.

Áfaarányosítás horgásztónál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó horgásztavat üzemeltet, amelyen az eladott területi horgászjegy 2017. 01. 01-jétől ingatlan bérbeadásnak minősül, így az áfa tv. 86. § (1) bek. l. pontja alapján adómentes. A vállalkozó ezen tevékenység mellett áfaköteles fémipari szolgáltatást is végez, valamint a tónál büfét üzemeltet. A fémipari szolgáltatáshoz és a büféhez való beszerzések előzetes áfát tartalmazó számlái elkülöníthetők. Az el nem különíthető számlák áfáját arányosítjuk. A kérdésem az lenne, hogy a tóba telepített hal előzetesen felszámított áfája levonható, nem vonható le vagy arányosítható? Az áfabevallási határidőre figyelemmel várom mielőbbi válaszukat! Tisztelettel: Bodolai Marianna

Hétvégi munka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozás csak hétvégén, szombat-vasárnap üzemeltet egy büfét. Kérdésem, hogy az alkalmazottnak, illetve egyszerűsített foglalkoztatottnak kötelezően meg kell-e emelni a munkabérét? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Magánszemély termékbeszerzése EU-ból

Nagy Norbert

adószakértő

Külföldi autó tartós bérlet

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs