• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Katás büfés turisztikai h. + végzettséghez kötött tevékenység

Tisztelt Szakértő! Egy érdekes kérdésbe botlottam, ebben kérem a segítségét. Van egy büfésem, aki tavaly egy horgásztónál árusított, italokat (alkoholost is) és rántott húsos szendvicseket, amit nem a büfében készített. Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. Az egyik: kell-e neki vendégtéri szaktechnikusi tevékenység, ha csak megveszik a szendvicset és az italt, de nem helyben fogyasztják. A lenti rendelet kiszolgálást ír, de mit jelent a kiszolgálás? 34/2021. (VII. 26.) ITM rendelet. A rendelet 65. pontja foglalkozik ilyen tevékenységgel és a következőket írja elő: Meleg és hideg ételek, cukrászati készítmények, sütemények, fagylalt, italok kiszolgálása [ide nem értve a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) kormányrendelet 28. § b) pontjában meghatározott büfétermékek forgalmazását] Követelmény: Pincér - vendégtéri szakember (Pincérsegéd) Vendégtéri szaktechnikus. Szakiránynak megfelelő egyéb képesítés is elfogadható. A személyek felügyeletét egy képesítéssel rendelkező személy is elláthatja. Olyan személy egyedül nem láthatja el így a tevékenységet, aki nem rendelkezik képesítéssel. A másik kérdésem, kell neki turisztikai hozzájárulást fizetni?

Válaszra vár

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
VIDEÓ
2024 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5