adozona.hu
Katás büfés turisztikai h. + végzettséghez kötött tevékenység
http://adozona.hu/kerdesek/2024_12_2_KATAs_bufes_turisztikai_h__vegzet_ihh
Katás büfés turisztikai h. + végzettséghez kötött tevékenység
Tisztelt Szakértő! Egy érdekes kérdésbe botlottam, ebben kérem a segítségét. Van egy büfésem, aki tavaly egy horgásztónál árusított, italokat (alkoholost is) és rántott húsos szendvicseket, amit nem a büfében készített. Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. Az egyik: kell-e neki vendégtéri szaktechnikusi tevékenység, ha csak megveszik a szendvicset és az italt, de nem helyben fogyasztják. A lenti rendelet kiszolgálást ír, de mit jelent a kiszolgálás? 34/2021. (VII. 26.) ITM rendelet. A rendelet 65. pontja foglalkozik ilyen tevékenységgel és a következőket írja elő: Meleg és hideg ételek, cukrászati készítmények, sütemények, fagylalt, italok kiszolgálása [ide nem értve a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) kormányrendelet 28. § b) pontjában meghatározott büfétermékek forgalmazását] Követelmény: Pincér - vendégtéri szakember (Pincérsegéd) Vendégtéri szaktechnikus. Szakiránynak megfelelő egyéb képesítés is elfogadható. A személyek felügyeletét egy képesítéssel rendelkező személy is elláthatja. Olyan személy egyedül nem láthatja el így a tevékenységet, aki nem rendelkezik képesítéssel. A másik kérdésem, kell neki turisztikai hozzájárulást fizetni?