7 találat a(z) azonosítás cimkére

Azonosítás 2018.06.26-áig Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az új pénzmosási törvény miatt a régi ügyfeleket is újból azonosítani kell 2018.06.26-áig azoknak, akikre vonatkozik a rendelet. Az azonosítás egy adatlap kitöltésével történik. Korábban olvastam arról, hogy az adatok egy nyilvános adatbázisba kerülnek, ahonnan 8 év után törlődnek ki. Kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy ha egy könyvelő azonosította az ügyfeleit, akkor fel kell-e töltenie valahova ezeket az adatokat, ha igen, akkor pontosan hova és milyen adatokat? Válaszát előre is köszönöm.

Online számla visszáru Kérdés

A göngyöleg visszáru számlák online adatszolgáltatásával kapcsolatban lenne kérdésünk. Információink szerint ezeket a számlákat helyesbítő számlaként kell kezelni, és így az adatszolgáltatásban az előzményszámlát fel kell tüntetni. Mi a teendő, ha azt nem lehet követni, hogy a göngyöleget melyik szállításból hozták, ami elég életszerű. Ilyenkor milyen hivatkozást kell megadni?

Kártyás fizetésről döntött az EU: dupla azonosítás kell a jövőben Cikk

Új szabályokat fogadott el az Európai Bizottság az üzletekben bankkártyával és az online végrehajtott elektronikus fizetések biztonságosabbá tétele, a fizetési csalások mértékének jelentős visszaszorítása és a felhasználók bizalmas pénzügyi adatainak védelme érdekében – közölte az uniós bizottság.

Ne halogassa tovább, azonosítsa feltöltőkártyáját, három napja van! Cikk

Péntekig (június 30-áig) egyeztethetik adataikat a szolgáltatókkal a feltöltőkártyás mobilelőfizetők. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NHMM) összesítése szerint a határidő előtt három nappal az ügyfelek körülbelül 60 százaléka végezte el a törvény által előírt azonosítást.

Mindig jól tölti ki a számlát? Kötelező és szabadon választott adatok Cikk

Adó- és számlaügyekben pallérozott emberekkel is előfordul, hogy hibáznak a számla kitöltésénél. Összefoglaltuk, hogy milyen adatokat kell tartalmaznia ennek a bizonylatnak.

Ügyfél-azonosítás külföldi tulajdonos esetén Cikk

A cég külföldi gazdasági társaság tulajdonosának külföldi tulajdonosát is azonosítania kell a szolgáltatónak? Olvasónk kérdésére Szolnoki Béla könyvvizsgáló adószakértőnk válaszolt.

Pénzmosás elleni törvény azonosítási adatlap Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk a 2007. évi CXXXVI. törvény hatálya alá esik, így új ügyfél érkezése esetén ügyfél-azonosítási adatlapot kell kitöltetni (képviseletre jogosult személlyel), ennek része a tényleges tulajdonos azonosítása. Abban az esetben, ha az ügyfél tényleges tulajdonosa egy külföldi gazdasági társaság, akkor kit kell lenyilatkozni tényleges tulajdonosként? Úgy tudom, csak természetes személyt lehet megnevezni. A külföldi tulajdonos cég külföldi tulajdonosát kell azonosítani, vagy elég ilyenkor a magyarországi cég képviseletére jogosult személy? Köszönöm a választ előre is! Szép napot!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyereményjáték szervezése üzletszerűen

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Termékexport de EU-ba történő szállítás

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close