198 találat a(z) autó cimkére

Adócsaló bűnszervezetet számolt fel a NAV Cikk

Több mint 1,7 milliárd forint értékben foglalt le, illetve vett zár alá luxusautókat, ingatlanokat, készpénzt és bankszámlákat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy adócsalásra szakosodott bűnszervezet felszámolásakor – közölte az MTI.

Elkészült a 4 milliomodik autó a magyar Suzukinál Cikk

Elkészült a 4 milliomodik autó a Suzuki esztergomi gyárában csütörtökön, a társaság az idén 130 ezer autó gyártását tervezi a 2023. évi 160 ezer után – közölte a Magyar Suzuki Zrt. az MTI-vel.

Bankkártyás csalások: ismert szolgáltatók partnereinél is célszerű az óvatosság Cikk

Ismert utaztatási társaságok külföldi autókölcsönzési vagy szállásadói partnereihez kötődő ügyleteknél fordulhattak elő digitális bankkártya-csalási kísérletek. A támadások nem a biztonságosan működő magyar bankoknál, hanem kereskedelmi szolgáltatók kapcsán indultak. Vásárlási limitbeállítás, tranzakciós értesítések, végső esetben azonnali kártyaletiltás segíthet a védekezésben – hívja fel a figyelmet honlapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

32 ezer kínai autót hívnak vissza Oroszországban Cikk

A kínai Great Wall Motors (GWM) oroszországi autógyára 32 ezer 156 Haval márkájú autót hív vissza elektromos problémák miatt.

Kétmillió autó visszahívására kényszerül az Egyesült Államokban közlekedésbiztonsági hiányosság miatt a Tesla Cikk

Több mint 2 millió, az Egyesült Államokban értékesített autóját kell visszahívnia a Teslának az amerikai közlekedési hatóság szerdán közölt döntése nyomán.

A szerencsés vevő autót nyerhet Cikk

Új autót sorsolna ki regisztrált vevőinek egy kereskedő cég. Milyen feltételeket kell teljesítenie? Olvasói kérdésre Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

Áfalevonási jog keletkezése Kérdés

Gépjármű-adásvételi szerződések: nem hárítható át a vevőre az áremelkedés Cikk

Nem lehet feltétel nélkül emelni az új gépjárművek árát – közölte a Pest Vármegyei Főügyészség szerdán az MTI-vel, miután az adásvételi szerződések kapcsán közérdekű pert nyert egy több autómárkát is forgalmazó gépjármű-kereskedő ellen.

Külföldi rendszámú autó Kérdés

Valóban nem vihetik be az oroszok az EU-ba az autóikat? Cikk

Az orosz állampolgárok már nem léphetnek át autóikkal az EU-ba, ellenkező esetben az érintett tagállamnak el kell koboznia járműveket – írja az www.euractiv.com. Az oldal szerint ez akkor vált nyilvánvalóvá, amikor az Európai Bizottság az EU szankciós politikájának legutóbbi frissítésére adott magyarázatot.

Külföldi autóbehozatal áfa Kérdés

Különbözeti adó Kérdés

A vihar miatt megugrott a biztosítási kedv Cikk

A múlt héten országszerte pusztító vihart követően 104 százalékkal nőtt a lakásbiztosítások iránt érdeklődők száma és 64 százalékkal több szerződés született az egy héttel korábbihoz képest a Netrisknél. A lakásbiztosítások átlagdíja közel 38 ezer forint volt, és a cascobiztosítások is népszerűbbek lettek.

Házastársak heti hazautazása Kérdés

Lízingelt személygépkocsi maradványérték, áfa Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó egyéni vállalkozó és gépjárműkereskedelem

Hunyadné Szűts Veronika Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bankkártyás fizetés

Hunyadné Szűts Veronika Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3