19 találat a(z) aszály cimkére

Vízhiány Hollandiában Cikk

Hollandiában hivatalosan is vízhiánnyal kell számolni, és bár még nincs szükség különleges intézkedésekre, de ha az aszály folytatódik, ez bekövetkezhet – jelentette be szerdán Mark Harbers infrastruktúráért felelő miniszter.

A hétvégén érkező csapadék begyűjtése a fő feladat a Tisza-tavon Cikk

Az előrejelzések szerint a Tisza vízgyűjtőjére is érkezik csapadék a hétvégén, a szakemberek célja az érkező mennyiség visszatartása, "betározása" lesz – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) pénteken az MTI-vel.

Újabb operatív törzs alakult – az aszálykár kivédése a cél Cikk

A rendkívüli aszályhelyzet és az energiaárak mezőgazdaságban okozott következményeinek kezelését szolgáló kormányzati intézkedések meghozatala érdekében aszály veszélyhelyzeti operatív törzset alakít a kormány – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

Nagy az aszály: így mentesülhetnek a termelők a gabonapiaci kötelezettségek alól Cikk

Történelmi léptékű aszály sújtja Magyarországot, a magyar gazdálkodókat több korábban megalkotott törvényi szabályozás segíti az ilyen helyzetben – közölte az MTI-vel az Agrárminisztérium vasárnap, amely arra is felhívta a figyelmet, a gazdálkodók a gabonapiaci szerződésekben vállalt kötelezettségek alóli teljes vagy részleges mentesülést kaphatnak.

Jön az ütemezett öntözési menetrend az aszályhelyzet kezelése érdekében Cikk

Az aszályhelyzet kezelése érdekében az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) a műszaki beavatkozások mellett ütemezett öntözési menetrendet alakít ki, az illegális vízkivételek felszámolása érdekében pedig a katasztrófavédelem közreműködését kérte – közölte az MTI.

Idén korán indul a betakarítás a földeken Cikk

Országosan is megkezdődött az aratás, az extrém meleg időjárás különös figyelmet igényel a gazdálkodóktól – közölte Nagy István agrárminiszter, írja a kormany.hu.

A július-augusztusi aszály miatt még bizonytalanok a terméseredmények Cikk

Megkezdődtek az őszi betakarítási munkák, a július-augusztusi aszály miatt még bizonytalanok a terméseredmények – mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Betakarítási Koordinációs Bizottság pénteki budapesti ülése után.

Drága a búza, drágul a liszt Cikk

Emelniük kell a liszt árát a malmoknak januárban, különben nem biztosítható a működésük – mondta a Világgazdaságnak Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Kevés a jó búza, drágulhat a liszt Cikk

Az átlagosnál lényegesen gyengébb az idén a búza minősége, ezért a malmoknak nehezebb összeszedniük a lisztnek valót. Emiatt kettészakadhat a piac, az étkezési gabona már drágul – valószínűsíthetően újabb lisztáremelést generálva –, a takarmánybúza viszont olcsóbb lehet – írja a Világgazdaság.

Krízisbiztosítási rendszert vezet be a kormány a mezőgazdaságban – nagyító alatt a csatlakozók Cikk

Mezőgazdasági krízisbiztosítási rendszert vezet be a kormány az elmúlt időszak agrárágazatot érintő piaci nehézségei és a közeljövő kihívásainak – ideértve a koronavírus-járvány által okozott jelenlegi piaci és gazdasági körülményeket – orvoslására. Az erről szóló törvényjavaslatot Nagy István agrárminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek – közölte az Agrárminisztérium (AM).

Algakészítmények segíthetnek az aszály leküzdésében Cikk

A mezőgazdaságot is érintő klímaváltozás egyik legnagyobb kihívásának, az aszálynak a leküzdését segítheti egy új hazai komplex talajkezelési technológia, három magyar mikrobiológiai készítmény együttes használatával – mondta Nagy István agrárminiszter a technológiát bemutató sajtótájékoztatón.

Olcsóbb lehet a tavalyinál a kajszi- és az őszibarack Cikk

Az átlagostól jobb kajszibarack és közepes őszibarack termés várható idén, olcsóbb lehet a termés a tavalyinál.

Aszály: baj lesz idén a búzaterméssel Cikk

Az aszály miatt a kalászos gabona 30 százaléka veszhetett kárba – mondta Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) elnöke az M1 aktuális csatornán.

Hozamkiesést okozott az aszály a kukoricatermelőknek Cikk

A kukoricatermelők becslései szerint az idén elmaradnak a korábban várt magas hozamok, olvasható a hétfői Világgazdaságban.

Aszálykár: támogatást nyújt a gazdáknak az Európai Bizottság Cikk

A tartós aszályhelyzet számos EU-országban érinti a szántóföldi növények és az állati takarmány termelését. Ezért az Európai Bizottság lazít a szigorú szabályokon, illetve lehetővé teszi a támogatások korábbi kifizetését is – írja az agroinform.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Reprezentáció, üzleti ajándék adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Kifizetőt terhelő 40 százalékos kata II

Szipszer Tamás

adószakértő

Új kata 1041

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs